Data scientist Sander besteedt zijn vakanties aan studeren én het opladen voor nieuwe klussen

Zaken doe je met mensen. Daarom willen we je graag laten kennismaken met de mensen die Open Circle Solutions maken. Eerder vertelden we al over de vakanties van projectleider Rob Custer en solutions architect Patrick Deenen. Dit keer Sander Kerkdijk: één van onze data scientists. Zijn werk is essentieel voor klanten, want Big Data kan veel betekenen voor de toekomst van een organisatie, mits je het goed inzet. Daar helpt Sander hen bij. Maar genoeg over werk, we willen meer weten over Sander zelf. En hoe leer je iemand beter kennen dan door te vragen naar zijn favoriete vakantiebesteding?

De vakanties als kind: onontdekt Kroatië

Over zijn eerste vakantieherinneringen vertelt Sander dat hij als kind met zijn ouders naar de camping in Kroatië ging. De bric (boot) ging mee en daarmee verkende de familie de eilanden aan de kust in de Adriatische zee. Kroatië was toen voor Nederlanders nog geen bekende vakantiebestemming. Juist dat was de reden voor zijn ouders om voor dat land te kiezen.

Hij kijkt met veel plezier terug op die vakanties: ”Kroatië biedt een mooie mix van natuur en geschiedenis. In die tijd nog voor een hele redelijke prijs. Bovendien had het iets innemends.” Daarmee doelt hij op de Kroaten die inspeelde op het opkomende toerisme: een slager die ineens zelfgemaakte hamburgers verkocht en boeren die eettentjes opende aan de kant van de weg met hun eigen producten. “Alles wat zij bereidden was heerlijk vers en natuurlijk.”

OCS-vakantie Patrick Deenen Malang

Zijn mooiste vakantie ooit: afwisseling tussen cultuur, (extreme) sports en luxe

Zijn mooiste vakantie beleefde Sander drie jaar geleden. Toen reisde hij met zijn vriendin van Oost- naar Zuid-Frankrijk, van Besançon naar Bourg-Saint-Maurice en door naar Cassis. De vakantie is hem zo goed bijgebleven omdat deze vooral erg afwisselend was. Besançon is rijk aan historie en cultuur. Bourg-Saint-Maurice is een oud Olympisch dorp dat bekend staat om zijn extreme sports. Daar maakte Sander snel kennis mee toen hij een dagje ging mountainbiken met de verhuurder van de Airbnb. Deze man bleek dit professioneel te doen voor het team van Red Bull. Voor Sander het goed en wel in de gaten had, reed hij met zijn fiets van de zwarte piste.

Ook een relaxte lichtgroene wandelroute bleek pittiger dan gedacht. Hoewel ze beide sportief zijn, waren Sander en zijn vriendin blij toen ze even konden bijkomen in het luxe Cassis. Deze kustplaats in Zuid-Frankrijk is vooral bekend bij de jetset uit Marseille die hier graag de weekenden doorbrengt. Het stel kreeg op de dag van aankomst al een uitnodiging voor een verjaardagsfeest van de dochter van de verhuurder van hun huisje. Dankzij die warme ontvangst, de luxe en de mooie omgeving, keert het stel nu elk jaar met veel plezier terug naar Cassis.

OCS-vakantie Patrick Deenen Lombok Utara

Studeren in je vakantie

Na deze relaxte vakantie besteedde Sander het jaar daarna zijn vakantiedagen aan het afstuderen op de MIT in Boston. De professor die zijn scriptie op de Vrije Universiteit beoordeelde, vond deze zo interessant dat hij Sander wist over te halen een derde Master te doen aan de MIT waar hij als gastprofessor een aanstelling had. Dat vereiste echter te veel tijd naast het werk, maar een studie paste wel. Sander bracht drie maanden in Boston door en ontdekte dat studeren aan een universiteit in Amerika anders is dan in Nederland.

In Amerika doe je veel meer samen met je medestudenten. Dankzij deze samenwerking bouwde hij een netwerk op waar hij nog steeds van profiteert. Zijn medestudenten vervullen vergelijkbare functies. Door dit netwerk en de kennis die hij opdeed, is Sander goed op de hoogte wat er speelt op zijn vakgebied. Uiteindelijk keert Sander terug naar Nederland, waar hij zijn vakantiedagen gebruikt om af te studeren.

“Als je niet af en toe afschaalt, kun je niet 100% geven”

OCS-vakantie Patrick Deenen Banyuwangi

Ontspannen om te kunnen inspannen

Dat is inmiddels twee jaar geleden. Sander heeft een druk jaar achter de rug en hij had weinig vakantie. Hij werkt als data scientist vaak als solist aan projecten. Juist daarom voelt hij zich erg verantwoordelijk: “Er ligt vaak veel druk op het slagen van de projecten en als ik vrij neem dan vrees ik dat de projecten niet op tijd afkomen.” Als gevolg nam Sander 70(!) vakantiedagen mee naar 2020. Hij realiseert zich dat het wel belangrijk is om te ontspannen: “Je moet af en toe afschalen om ook weer 100% te kunnen geven.” Daarom was het plan om dit jaar in de zomervakantie lekker te ontspannen in een penthouse aan de haven van Malta. En toen kwam corona…

OCS-vakantie Patrick Deenen Bali

Vakantie ten tijde van corona

Het is nog onduidelijk of Sander en zijn vriendin naar Malta kunnen vertrekken. Daarom zijn ze al langzaam aan het nadenken over alternatieven, zoals een roadtrip door Europa in een luxe camper. Onderweg zouden ze dan misschien nog wel bij vrienden langsgaan in Berlijn, omdat ze daar normaal gesproken niet aan toekomen. Hoe dan ook, neemt hij in juli de hele maand vrij om zich op te laden, zodat hij zich daarna weer met frisse energie op zijn werk kan storten.

Meer artikelen

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

De OCS Academy is een repeterend jaarprogramma gericht op de startende consultant. Die leert van een ervaren rot in het vak, die zijn kennis en ervaring op een specifiek onderwerp met zijn jongere collega’s deelt. Dit keer stond de OCS Academy in het teken van Scrum...

OCS Family Event in de Efteling

OCS Family Event in de Efteling

Bij Open Circle Solutions weten we dat er meer is dan alleen werk... Nee, serieus: onderling contact buiten werkuren ís erg belangrijk voor onze cultuur en samenwerking. Niet voor niets organiseren we meerdere events per jaar waar onze medewerkers elkaar treffen in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This