CLOUD

Integratie tussen bestaande en cloud applicaties

Home → Expertises → Cloud → Integratie tussen bestaande en cloud applicaties

Hybride situatie: cloud en on-premises naast elkaar

Er is meer mogelijk dan je denkt.

Soms is de tijd nog niet rijp om volledig over te stappen naar de cloud. In een hybride situatie waarin lokale applicaties naast applicaties in de cloud functioneren, moeten beide wel feilloos samenwerken, zodat data over alle applicaties gesynchroniseerd blijft.

Zo kun je bijvoorbeeld je Microsoft Dynamics AX lokaal laten draaien, in combinatie met een applicatie als Salesforce in de cloud. De data in Salesforce en Microsoft Dynamics AX moeten zonder onderbrekingen, real time onderling uitgewisseld kunnen worden. Een afwijking of vertraagde synchronisatie kan zorgen voor problemen in de business of een slechte gebruikerservaring voor klanten.

OCS-verborgen-kosten-app

Stap voor stap migreren

In een hybride situatie kan het praktisch zijn om alvast een aantal applicaties in de cloud te laten draaien. Dat heeft namelijk verschillende voordelen:

 

  • kostenbesparing
  • flexibel opschalen bij piekbelasting
  • locatie-onafhankelijk, veilig werken voor alle medewerkers
  • voorbereiden op toekomstige cloudomgeving
  • snel en eenvoudig aanpassingen doorvoeren

De voordelen van integratie

Er zijn meerdere redenen om applicaties tussen verschillende omgevingen met elkaar te integreren. Wij denken graag met je mee wat voor jouw organisatie de mogelijke voordelen zijn, passend bij jullie IT-omgeving. Dankzij onze ervaring met integratie weten we wat wel en niet werkt in de praktijk. Deze kennis delen we graag met je, zodat je jouw IT-omgeving kan innoveren en indien gewenst alvast kan voorbereiden op migratie naar de cloud.

Ons specialisme

Het koppelen van applicaties in de cloud met applicaties on-premises is een specialisme van Open Circle Solutions. We hebben hier jarenlange ervaring mee.

We weten dat in een dergelijk traject alles soepel moet verlopen, zonder onderbrekingen of dataverlies. Na de integratie moet in alle systemen op hetzelfde moment dezelfde data beschikbaar zijn. Wanneer je een nieuwe klant invoert in Salesforce, moet deze direct worden geïmporteerd in het Microsoft Dynamics AX-systeem. Hieruit worden immers weer andere systemen aangestuurd. Als de administratie andere klantgegevens heeft dan sales, kan dat voor verwarring en omzetverlies leiden.

Integratie over meerdere clouds, voor meer onafhankelijkheid

Naast integratie van applicaties in de cloud met applicaties on-premises, hebben we ook ervaring met het koppelen van applicaties verdeeld over verschillende cloudomgevingen. Hiermee kun je als klant onafhankelijker zijn van cloud providers. Zo voorkom je vendor lock-in met bijbehorende kosten. Of verhoog je jouw uptime door een 2e provider als back-up in te stellen.

Wij koppelen en testen de systemen uitvoerig om zeker te zijn dat alle koppelingen betrouwbaar zijn.

Voordelen van cloud apps

Een cloud applicatie heeft grote voordelen ten opzichte van een zelf gehoste (on-premises) app. Het is goedkoper en houdt je organisatie flexibel en futureproof.

Kosten

In de cloud betaal je alleen wat je gebruikt. Dat kan veel goedkoper zijn dan de hosting van een datacenter. Je hebt ook geen personeel, hardware en onderhoud meer nodig. Dat kan voor sommige klanten maar liefst 80% schelen!

Flexibiliteit

Een applicatie in de cloud kun je makkelijker op- en afschalen naar gelang de gewenste capaciteit. Ook is het makkelijk uit te wijken naar een andere cloud provider wanneer je je niet afhankelijk wilt zijn van één provider.

Veilig werken op afstand

Werknemers hebben eenvoudig en veilig toegang tot applicaties, waar ze ook werken. De kans op datalekken is kleiner dankzij authenticatie cloud services. Je ziet alleen informatie waar je toegang toe hebt.

Sneller reageren

De business verandert continu. Applicaties in de cloud veranderen makkelijk mee. Standaard, vooraf gecodeerde cloud services maken snelle aanpassingen mogelijk. Dit versnelt de ontwikkeling aanzienlijk.

Anticiperen op de toekomst

Cloud is de toekomst

Het is duidelijk dat de cloud uiteindelijk de toekomst heeft. Als een applicatie aan vervanging toe is, is het zeker het overwegen waard om deze alvast op te bouwen in de cloud. Het ontwikkelen van cloud native applicaties is vaak sneller en goedkoper omdat veel services tegenwoordig standaard beschikbaar zijn in de cloud. Dat voorkomt veel handmatig coderen en dus (ontwikkel)kosten.

Nu je weet dat het mogelijk is cloud applicaties te integreren met applicaties on-premises, is het verstandig om alvast te anticiperen op de toekomst. Uiteindelijk gaan we allemaal vanuit de cloud werken.

Wat mag je verwachten?

We zijn eerlijk over wat voor jullie organisatie de beste combinatie is. Welke applicaties je het beste naar de cloud kunt migreren en wat je beter nog on-premises kunt houden. En hoe de integratie eruit ziet.

Het begint allemaal met een goed gesprek. Daarin inventariseren we waar jullie nu staan en wat jullie wensen zijn. We adviseren welke mogelijkheden we zien. Spreekt dit jullie aan? Dan gaan we verder de diepte in met ons onderzoek en stellen een offerte op. Hiermee hebben jullie een goede business case om de kosten voor de migratie en de toekomst in te schatten.

Zo maak je een gedegen overweging voor een eerste stap naar de cloud. Niet omdat iedereen het doet, maar omdat die stap op dat moment past bij jouw organisatie.

Denk je na over migratie naar de cloud?

Neem contact op

Wij zijn eerlijk in ons advies en informeren je niet alleen over de ontwikkelkosten, maar ook over de kosten op lange termijn. Daarmee maak je een gedegen toekomstbestendige beslissing.

+31 40 304 1330 | info@opencirclesolutions.nl

omslag-ebook-cloud

e-book

Ontsluit de mogelijkheden van de cloud met cloud-native applicaties

blog

Uitleg, achtergronden en proofs of concept uit ons laboratorium

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 2

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 2

Wij vroegen onze collega en cloudexpert Tommy Menheere ons meer te vertellen over veiligheid en de belangrijkste kwetsbaarheden in de cloud. In het eerste deel van deze blogserie vertelde hij ons welke aspecten je in de gaten moet houden om veilig in de cloud te...

Lees meer
Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 1

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 1

Steeds meer organisaties maken gebruik van de cloud. Niet alleen voor applicaties, maar ook voor dataopslag. De cloud maakt organisaties flexibeler, want het maakt niet meer uit waar medewerkers hun werk doen. Via de pc, smartphone of laptop. Op kantoor, onderweg en...

Lees meer
Doordacht migreren met de 6R cloud-migratiestrategie

Doordacht migreren met de 6R cloud-migratiestrategie

Wanneer je je IT-infrastructuur van on-premises wilt migreren naar de cloud, kun je dat op veel manieren succesvol doen. Welke je ook kiest: beginnen zonder een solide strategie is niet de beste optie. In dit blog gaan we dieper in op de 6R’s. Dit zijn zes strategieën...

Lees meer

Pin It on Pinterest