expertise

Team as a Service

De juiste mensen op het juiste moment

Heb je een project of plannen daarvoor en mis je voldoende mensen en expertise? TaaS is dan de oplossing. Je beschikt direct over een ingespeeld en ervaren team met de juiste mensen die onmiddellijk kunnen bijspringen.

Devops team werkt in kantoor

Wat is Team as a Service?

Werk je nu aan een project en wil je meer bereiken met de middelen die je hebt, is TaaS dé oplossing. Team as a Service (TaaS) is een specialistisch team van experts uit verschillende disciplines die samen met jou, de opdrachtgever, werken aan ontwerp, ontwikkeling en alle activiteiten op het gebied van jou digitale transformatie.

Een team bestaat uit ervaren en volledig op elkaar ingespeelde developers en adviseurs. Zij kunnen naar behoefte de gaten vullen die jij ondervindt bij het ontwikkelen van je app. Snel, makkelijk en professioneel.

Waarom TaaS van OpenCircleSolutions?

Het grote voordeel van ons team is, dat er is geen opstart- of kennismakingsfase nodig is: het is direct inzetbaar. Onze mensen zijn ervaren en zelfsturend en kunnen direct aan de slag. Dat is erg handig als je op korte termijn extra handen nodig hebt.

Ons team wordt zorgvuldig samengesteld op basis van jouw wensen. Het bestaat uit professionals wiens karakters, kennis en ervaring goed bij elkaar passen. Het TaaS team kan ook gebruikmaken van de resources binnen OCS, zoals collega’s, onze CI/CD-omgeving, best practices enzovoort. Zij zijn gewend te Agile werken volgens het SAFe framework.

Advies over cloud apps
twee mendewerkers OCS op kantoor

Een heldere afstemming van taken

Jij bent als opdrachtgever expert op het vakinhoudelijke vraagstuk – wij zijn de experts op het gebied van de technische ontwikkeling en implementatie van de oplossing. Bij TaaS ligt daarom de project verantwoordelijkheid bij de klant.

Als productmanager zorg jij voor de user stories die het team kan gaan bouwen, de interne afstemming met de stakeholders, het organiseren van het testen etc. Onder regie van een product owner uit jouw organisatie voert ons team de werkzaamheden uit in sprints die zijn vastgelegd in user stories. Experts van OCS kunnen je helpen deze user stories te definiëren.

agile volgens het SAFe-framework

Wat is SAFe™?

De wereld verandert steeds sneller en complexe, langdurige projecten zijn al achterhaald voordat ze zijn afgerond. Organisaties moeten bureaucratie loslaten en flexibel en agile gaan werken. Daarvoor hebben zij een structuur nodig die dynamisch omgaat met kansen, problemen en mogelijkheden.

SAFe, het Scaled Agile Framework, is een opschaalmodel voor agile werken, vooral bedoeld voor grote organisaties waar veel teams werken aan meerdere complexe producten in een steeds veranderende omgeving. Scrum, Kanban, Lean en DevOps worden gecombineerd en naast elkaar gebruikt. SAFe zorgt ervoor dat organisaties snel kunnen reageren op veranderingen, efficiënt klantwaarde kunnen herkennen en de kwaliteit van een altijd veranderend product kunnen verhogen en zo sneller echte waarde leveren.

Principes

SAFe gaat uit van deze principes:

  • Alignment (uitlijning) – als je wilt reageren op onverwachte veranderingen en snel verregaande keuzes wilt nemen, moeten alle neuzen vooortdurend dezelfde kant op staan.
  • Built-in Quality (ingebouwde kwaliteit) – de kwaliteit van een product is er vanaf het begin en wordt niet pas later na inspectie toegevoegd.
  • Transparancy (transparantie) – alle feiten liggen open op tafel; zonder transparantie zijn feiten maar meningen en worden er beslissingen genomen op basis van onderbuikgevoelens.
  • Program Execution (uitvoering) – het belangrijkste is dat er echt waarde wordt geleverd door de organisatie door uitvoering van processen en het daadwerkelijk produceren.

 

Vragen of geïnteresseerd?

Neem contact met ons op.

+31 40 304 1330 | info@opencirclesolutions.nl

 

blog

Uitleg, achtergronden en proofs of concept uit ons laboratorium

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

De OCS Academy is een repeterend jaarprogramma gericht op de startende consultant. Die leert van een ervaren rot in het vak, die zijn kennis en ervaring op een specifiek onderwerp met zijn jongere collega’s deelt. Dit keer stond de OCS Academy in het teken van Scrum...

Lees meer
OCS Family Event in de Efteling

OCS Family Event in de Efteling

Bij Open Circle Solutions weten we dat er meer is dan alleen werk... Nee, serieus: onderling contact buiten werkuren ís erg belangrijk voor onze cultuur en samenwerking. Niet voor niets organiseren we meerdere events per jaar waar onze medewerkers elkaar treffen in...

Lees meer

e-book

De voordelen van maatwerk

6 redenen waarom maatwerk software voor jouw organisatie beter is dan een standaard-oplossing. Download het hier.

Pin It on Pinterest