CLOUD

Migratie van je apps naar de cloud

Home → Expertises → Cloud → Migratie van je apps naar de cloud

Digitale transformatie

Migratie van je applicaties naar de cloud kan veel opleveren en is eenvoudiger dan je denkt.

Afhankelijk van de complexiteit, kunnen we de meeste applicaties in 1 tot 2 maanden migreren. Daarna kan iedereen in je organisatie direct aan de slag: vanaf elke locatie en met een geautoriseerde, dus veilige, toegang.

Maak je geen zorgen over het overstappen: je huidige app blijft werken tot de nieuwe versie helemaal OK is. Wij zorgen voor een soepele overgang en nemen alle werkzaamheden voor onze rekening.

Het is ook mogelijk om je bestaande applicaties, zowel on-premises als in de cloud, te integreren met nieuwe cloud applicaties. Ook hier kunnen we je bij helpen. Het is dus niet nodig om alles direct naar de cloud te verhuizen.

Wil je wel de overstap naar de cloud maken maar een zorgvuldig proces bewandelen? Je hoeft niet in één big bang over, maar kan in verschillende stappen. Hoe dat werkt, leggen we hier uit.

Voordelen van cloud apps

Het migreren van apps naar de cloud heeft grote voordelen en kan dus ook voor jou de moeite waard zijn. Qua kosten, maar vooral om je organisatie flexibel en futureproof te maken. Het migreren van applicaties is bovendien vaak eenvoudiger dan je denkt.

Kosten

In de cloud betaal je alleen wat je gebruikt. Dat kan veel goedkoper zijn dan de hosting van een datacenter. Je hebt ook geen personeel, hardware en onderhoud meer nodig. Dat kan voor sommige klanten maar liefst 80% schelen!

Flexibiliteit

Een applicatie in de cloud kun je makkelijker op- en afschalen naar gelang de gewenste capaciteit. Ook is het makkelijk uit te wijken naar een andere cloud provider wanneer je je niet afhankelijk wilt zijn van één provider.

Veilig werken op afstand

Werknemers hebben eenvoudig en veilig toegang tot applicaties, waar ze ook werken. De kans op datalekken is kleiner dankzij authenticatie cloud services. Je ziet alleen informatie waar je toegang toe hebt.

Sneller reageren

De business verandert continu. Applicaties in de cloud veranderen makkelijk mee. Standaard, vooraf gecodeerde cloud services maken snelle aanpassingen mogelijk. Dit versnelt de ontwikkeling aanzienlijk.

Wanneer is een cloud-app de beste oplossing?

  • Als je hoge eisen stelt: veel gebruikers met veel interactie, dus hoge bandbreedte en belasting
  • Als gebruik gedurende een periode erg wisselt (kortdurende hoge pieken)
  • Sommige onderdelen hebben performance problemen
  • Je wilt geen eigen hardware meer kopen
  • Je wilt geen infrastructuur meer zelf onderhouden
  • Je wilt gebruikmaken van nieuwe cloud technieken zoals AI

In een paar stappen van oud naar cloud

Hoe werkt het? We hebben bij OpenCircleSolutions een tried and tested-migratieproces ontwikkeld gebaseerd op uitgebreide ervaring.

OCS-migratie-naar-de-cloud
Migratie naar de cloud: stap 1

Stap 1  Inventarisatie

Migreren begint met een inventarisatie: uit welke componenten bestaat de huidige applicatie? Denk bijvoorbeeld aan een database, opslag, authenticatie en meer. Samen met de IT-afdeling maken we een inventarisatie.

Stap 2  Mapping

Deze componenten vertalen we naar cloud services, de zogenaamde mapping. Omdat er tegenwoordig heel veel diensten al standaard beschikbaar zijn in de cloud, hoeft er minder op maat ontwikkeld te worden. Dat scheelt veel tijd en kosten ten opzichte van applicaties in de traditionele omgeving.

Migratie naar de cloud: stap 2
Migratie naar de cloud: stap 3

Stap 3  Inschatting kosten

Op basis van de inventarisatie en mapping stellen we een projectplan en offerte voor de migratie op. Beheerkosten worden meegenomen. Hiermee kun je de business case opmaken op basis waarvan je beslist of je uiteindelijk gaat migreren.

Stap 4  Bouw van de benodigde componenten

Na een Go! beginnen wij met de bouw en het testen van de cloud applicatie, terwijl de huidige applicatie gewoon blijft functioneren. Pas nadat de nieuwe applicatie zich heeft bewezen, bouwen we de oude geleidelijk af. Gebruikers worden dus niet gehinderd in hun werkzaamheden.

Migratie naar de cloud: stap 4
Migratie naar de cloud: stap 5

Stap 5  Beheer

Na oplevering kunnen we de applicatiebeheerder trainen, als dat gewenst is. Besteden jullie het beheer liever uit? Dat kan ook. Wij zorgen dat je er geen omkijken naar hebt.

Denk je na over migratie en wil je vrijblijvend advies?

Neem contact op

Wij zijn eerlijk in ons advies en informeren je niet alleen over de ontwikkelkosten, maar ook over de kosten op lange termijn. Daarmee maak je een gedegen toekomstbestendige beslissing.

+31 40 304 1330 | info@opencirclesolutions.nl

omslag-ebook-cloud

e-book

Ontsluit de mogelijkheden van de cloud met cloud-native applicaties

blog

Uitleg, achtergronden en proofs of concept uit ons laboratorium

De Open Circle Solutions keuzehulp voor cloud providers

De Open Circle Solutions keuzehulp voor cloud providers

Overstappen naar de cloud is kiezen voor een cloud provider. Die keuze is belangrijk, want het bepaalt je mogelijkheden en (licentie)kosten in de toekomst. In deze blog zetten we de drie belangrijkste cloud providers voor je op een rijtje: Digital Ocean, Amazon Web...

Lees meer
Cloud applicaties ontwikkelen met scrum: hoe werkt dat?

Cloud applicaties ontwikkelen met scrum: hoe werkt dat?

Voor het ontwikkelen van applicaties gebruiken wij de agile scrum-methodiek, zoals zovelen. Iedereen heeft het over ‘scrummen’, maar als je zelf nog nooit zo’n traject hebt meegemaakt, is het moeilijk je er iets bij voor te stellen. Daarom beschrijven wij in deze blog...

Lees meer
Wat de cloud je organisatie kan brengen

Wat de cloud je organisatie kan brengen

78 procent van de ondernemingen met meer dan 250 medewerkers werkt in de cloud. Bij kleinere bedrijven van 10 tot 50 medewerkers is dat 46 procent (CBS 2018). Juist nu steeds meer mensen thuiswerken, blijkt hoe praktisch en veilig de cloud is.In de praktijk gebruiken...

Lees meer

Pin It on Pinterest