CLOUD

Migratie van je apps naar de cloud

Home → Expertises → Cloud → Migratie van je apps naar de cloud

Digitale transformatie

Migratie van je applicaties naar de cloud kan veel opleveren en is eenvoudiger dan je denkt.

Afhankelijk van de complexiteit, kunnen we de meeste applicaties in 1 tot 2 maanden migreren. Daarna kan iedereen in je organisatie direct aan de slag: vanaf elke locatie en met een geautoriseerde, dus veilige, toegang.

Maak je geen zorgen over het overstappen: je huidige app blijft werken tot de nieuwe versie helemaal OK is. Wij zorgen voor een soepele overgang en nemen alle werkzaamheden voor onze rekening.

Het is ook mogelijk om je bestaande applicaties, zowel on-premises als in de cloud, te integreren met nieuwe cloud applicaties. Ook hier kunnen we je bij helpen. Het is dus niet nodig om alles direct naar de cloud te verhuizen.

Wil je wel de overstap naar de cloud maken maar een zorgvuldig proces bewandelen? Je hoeft niet in één big bang over, maar kan in verschillende stappen. Hoe dat werkt, leggen we hier uit.

Voordelen van cloud apps

Het migreren van apps naar de cloud heeft grote voordelen en kan dus ook voor jou de moeite waard zijn. Qua kosten, maar vooral om je organisatie flexibel en futureproof te maken. Het migreren van applicaties is bovendien vaak eenvoudiger dan je denkt.

Kosten

In de cloud betaal je alleen wat je gebruikt. Dat kan veel goedkoper zijn dan de hosting van een datacenter. Je hebt ook geen personeel, hardware en onderhoud meer nodig. Dat kan voor sommige klanten maar liefst 80% schelen!

Flexibiliteit

Een applicatie in de cloud kun je makkelijker op- en afschalen naar gelang de gewenste capaciteit. Ook is het makkelijk uit te wijken naar een andere cloud provider wanneer je je niet afhankelijk wilt zijn van één provider.

Veilig werken op afstand

Werknemers hebben eenvoudig en veilig toegang tot applicaties, waar ze ook werken. De kans op datalekken is kleiner dankzij authenticatie cloud services. Je ziet alleen informatie waar je toegang toe hebt.

Sneller reageren

De business verandert continu. Applicaties in de cloud veranderen makkelijk mee. Standaard, vooraf gecodeerde cloud services maken snelle aanpassingen mogelijk. Dit versnelt de ontwikkeling aanzienlijk.

Wanneer is een cloud-app de beste oplossing?

  • Als je hoge eisen stelt: veel gebruikers met veel interactie, dus hoge bandbreedte en belasting
  • Als gebruik gedurende een periode erg wisselt (kortdurende hoge pieken)
  • Sommige onderdelen hebben performance problemen
  • Je wilt geen eigen hardware meer kopen
  • Je wilt geen infrastructuur meer zelf onderhouden
  • Je wilt gebruikmaken van nieuwe cloud technieken zoals AI

Voorbeeld uit de praktijk: migratie van AWS naar de Microsoft Azure cloud

Open Circles solutions heeft voor Brandloyalty diverse applicaties ontwikkeld. Deze apps zijn gebouwd in Java en draaiden binnen Red Hat OpenShift op Amazon Web Services (AWS). Omdat Amazon zich in de loop van de jaren steeds meer is gaan richten op retailers, groeide de wens van BrandLoyalty om te migreren naar een ander cloudplatform. Amazon werd in hun ogen te veel een concurrent. Dit betekende het migreren van alle applicaties, inclusief websites, datacenter en zelfs SAP-systeem.

Binnen krap drie maanden migreerden wij hen van Amazon Web Services naar de Azure cloud. Lees hier hoe we dat voor elkaar kregen.

In een paar stappen van oud naar cloud

Hoe werkt het? We hebben bij OpenCircleSolutions een tried and tested-migratieproces ontwikkeld gebaseerd op uitgebreide ervaring.

OCS-migratie-naar-de-cloud
Migratie naar de cloud: stap 1

Stap 1  Inventarisatie

Migreren begint met een inventarisatie: uit welke componenten bestaat de huidige applicatie? Denk bijvoorbeeld aan een database, opslag, authenticatie en meer. Samen met de IT-afdeling maken we een inventarisatie.

Stap 2  Mapping

Deze componenten vertalen we naar cloud services, de zogenaamde mapping. Omdat er tegenwoordig heel veel diensten al standaard beschikbaar zijn in de cloud, hoeft er minder op maat ontwikkeld te worden. Dat scheelt veel tijd en kosten ten opzichte van applicaties in de traditionele omgeving.

Migratie naar de cloud: stap 2
Migratie naar de cloud: stap 3

Stap 3  Inschatting kosten

Op basis van de inventarisatie en mapping stellen we een projectplan en offerte voor de migratie op. Beheerkosten worden meegenomen. Hiermee kun je de business case opmaken op basis waarvan je beslist of je uiteindelijk gaat migreren.

Stap 4  Bouw van de benodigde componenten

Na een Go! beginnen wij met de bouw en het testen van de cloud applicatie, terwijl de huidige applicatie gewoon blijft functioneren. Pas nadat de nieuwe applicatie zich heeft bewezen, bouwen we de oude geleidelijk af. Gebruikers worden dus niet gehinderd in hun werkzaamheden.

Migratie naar de cloud: stap 4
Migratie naar de cloud: stap 5

Stap 5  Beheer

Na oplevering kunnen we de applicatiebeheerder trainen, als dat gewenst is. Besteden jullie het beheer liever uit? Dat kan ook. Wij zorgen dat je er geen omkijken naar hebt.

Denk je na over migratie en wil je vrijblijvend advies?

Neem contact op

Wij zijn eerlijk in ons advies en informeren je niet alleen over de ontwikkelkosten, maar ook over de kosten op lange termijn. Daarmee maak je een gedegen toekomstbestendige beslissing.

+31 40 304 1330 | info@opencirclesolutions.nl

omslag-ebook-cloud

e-book

Ontsluit de mogelijkheden van de cloud met cloud-native applicaties

blog

Uitleg, achtergronden en proofs of concept uit ons laboratorium

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 2

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 2

Wij vroegen onze collega en cloudexpert Tommy Menheere ons meer te vertellen over veiligheid en de belangrijkste kwetsbaarheden in de cloud. In het eerste deel van deze blogserie vertelde hij ons welke aspecten je in de gaten moet houden om veilig in de cloud te...

Lees meer
Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 1

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 1

Steeds meer organisaties maken gebruik van de cloud. Niet alleen voor applicaties, maar ook voor dataopslag. De cloud maakt organisaties flexibeler, want het maakt niet meer uit waar medewerkers hun werk doen. Via de pc, smartphone of laptop. Op kantoor, onderweg en...

Lees meer
Doordacht migreren met de 6R cloud-migratiestrategie

Doordacht migreren met de 6R cloud-migratiestrategie

Wanneer je je IT-infrastructuur van on-premises wilt migreren naar de cloud, kun je dat op veel manieren succesvol doen. Welke je ook kiest: beginnen zonder een solide strategie is niet de beste optie. In dit blog gaan we dieper in op de 6R’s. Dit zijn zes strategieën...

Lees meer

Pin It on Pinterest