CLOUD

Advies over cloud applicaties

Home → Expertises → Cloud → Advies over cloud applicaties

Niet zeker over hoe je het moet aanpakken?

Met ons vrijblijvend advies maak je een onderbouwde keuze voor de toekomst.

Iedereen werkt tegenwoordig in de cloud. Tenminste, zo lijkt het. In werkelijkheid zijn er nog wel degelijk bedrijven die hun IT-omgeving on-premises hebben staan of in een datacenter laten hosten.

Er zijn echter veel goede redenen om te kiezen voor een cloudomgeving:

 • meer controle over serverkosten
 • eenvoudig servercapaciteit opschalen
 • minder kans op datalekken dan bij verouderde datacenters
 • betalen naar gebruik
 • minder beheerkosten
 • minder risico dan fysieke servers on-premises (brand, waterschade, e.d.)
 • nieuwe applicaties vrijwel direct beschikbaar voor medewerkers
 • kortere time-to-market bij software-ontwikkeling
 • snel onboarden van nieuwe medewerkers
 • overal veilig werken
 • werken met 1 centraal bronbestand voor betrouwbare data
 • applicaties op enterprise-niveau, ook voor mkb

Migratie op maat en in het juiste tempo

Genoeg redenen om over te stappen, maar het is belangrijk dat in het tempo te doen dat past bij de organisatie. De migratie hoeft geen big bang te zijn. Dit kan ook geleidelijk. Zo kun je ervoor kiezen nieuwe applicaties in de cloud te bouwen en die te integreren met applicaties on-premises.

De migratie naar de cloud is een traject waarin medewerkers en de IT-afdeling moeten groeien. Open Circle Solutions kan hierin begeleiden. Zowel technisch, als met training en advies.

Open Circle Solutions levert ontwikkelaars, projectmanagers en consultants die hoge kwaliteit maatwerksoftware realiseren. Wij begeleiden jullie tijdens het hele traject in de onderdelen die jullie aangeven. Alles wat wij ontwikkelen, doen we in overleg. Jullie behoeftes zijn ons uitgangspunt. Naar de cloud migreren is geen doel op zich, efficiëntie en gebruiksgemak voor alle medewerkers wel.

Wil je meer weten? Vraag liever te vroeg dan te laat

Aan ons kun je alles vragen over de cloud. Heb je een vraag? Stel hem gerust.

Het is verstandig om al in een vroeg stadium experts te betrekken. Zo voorkom je veelgemaakte fouten, doorloop je de migratie uiteindelijk soepeler en kunnen je medewerkers sneller en met minder werkonderbrekingen aanhaken.

Voor IT’ers zijn wij sparringpartners gedurende het hele traject: van het opstellen van de business case tot de ontwikkeling en/of migratie en uiteindelijk een training om de applicatie of omgeving te beheren.

Antwoord op al je vragen over de cloud

Developers werken samen

Zijn jullie nog niet toe aan migreren, maar zijn jullie je wel aan het oriënteren en heb je vragen over de cloud? Vragen als:

We hebben een antwoord op al deze vragen. Iedere situatie is anders. Samen met jou kijken we wat voor jullie het beste past.

Voordelen van cloud apps

Een cloud applicatie heeft grote voordelen ten opzichte van een zelf gehoste (on-premises) app. Het is goedkoper en houdt je organisatie flexibel en futureproof.

Kosten

In de cloud betaal je alleen wat je gebruikt. Dat kan veel goedkoper zijn dan de hosting van een datacenter. Je hebt ook geen personeel, hardware en onderhoud meer nodig. Dat kan voor sommige klanten maar liefst 80% schelen!

Flexibiliteit

Een applicatie in de cloud kun je makkelijker op- en afschalen naar gelang de gewenste capaciteit. Ook is het makkelijk uit te wijken naar een andere cloud provider wanneer je je niet afhankelijk wilt zijn van één provider.

Veilig werken op afstand

Werknemers hebben eenvoudig en veilig toegang tot applicaties, waar ze ook werken. De kans op datalekken is kleiner dankzij authenticatie cloud services. Je ziet alleen informatie waar je toegang toe hebt.

Sneller reageren

De business verandert continu. Applicaties in de cloud veranderen makkelijk mee. Standaard, vooraf gecodeerde cloud services maken snelle aanpassingen mogelijk. Dit versnelt de ontwikkeling aanzienlijk.

Vragen over de cloud?

Neem contact op

Wij zijn eerlijk in ons advies en informeren je niet alleen over de ontwikkelkosten, maar ook over de kosten op lange termijn. Daarmee maak je een gedegen toekomstbestendige beslissing.

+31 40 304 1330 | info@opencirclesolutions.nl

omslag-ebook-cloud

e-book

Ontsluit de mogelijkheden van de cloud met cloud-native applicaties

blog

Uitleg, achtergronden en proofs of concept uit ons laboratorium

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 2

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 2

Wij vroegen onze collega en cloudexpert Tommy Menheere ons meer te vertellen over veiligheid en de belangrijkste kwetsbaarheden in de cloud. In het eerste deel van deze blogserie vertelde hij ons welke aspecten je in de gaten moet houden om veilig in de cloud te...

Lees meer
Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 1

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 1

Steeds meer organisaties maken gebruik van de cloud. Niet alleen voor applicaties, maar ook voor dataopslag. De cloud maakt organisaties flexibeler, want het maakt niet meer uit waar medewerkers hun werk doen. Via de pc, smartphone of laptop. Op kantoor, onderweg en...

Lees meer
Doordacht migreren met de 6R cloud-migratiestrategie

Doordacht migreren met de 6R cloud-migratiestrategie

Wanneer je je IT-infrastructuur van on-premises wilt migreren naar de cloud, kun je dat op veel manieren succesvol doen. Welke je ook kiest: beginnen zonder een solide strategie is niet de beste optie. In dit blog gaan we dieper in op de 6R’s. Dit zijn zes strategieën...

Lees meer

Pin It on Pinterest