KIK-V

Datastation as a Service (DaaS)

Home → Oplossingen → Datastation as a Service

beter samenwerken met ketenpartners in de Verpleeghuiszorg door standaardisatie van gegevens

U bent bezig met de implementatie van KIK-V of denkt erover na?
OCS is een gevalideerde technische partner die u hierbij kan helpen.

Open Circle Solutions en KIK-V

Het KIK-V programma wordt gefaciliteerd door Zorginstituut Nederland in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Open Circle Solutions is vanaf de start van het KIK-V programma betrokken als softwareleverancier. Ook zijn we sinds 2019 partner van Zorginstituut Nederland voor het beheer en doorontwikkeling van de iStandaarden. Naast de iStandaarden ondersteunen we Zorginstituut Nederland in diverse programma’s zoals het KIK-V programma.

logo_Zorginstituut-Nederland

Waarom KIK-V?

U weet als zorginstelling hoeveel tijd u kwijt bent met het aanleveren van de juiste gegevens bij uw ketenpartijen. Met het Programma Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg (KIK-V) wordt de uitwisseling van data gestandaardiseerd. Zo maken we die uitwisseling eenvoudiger en efficiënter en bespaart u veel onnodige tijd en energie.

OCS-verborgen-kosten-app

Wat levert KIK-V u op

  1. niet steeds dezelfde informatie aanleveren
  2. inzicht in door wie, wanneer en hoe gebruikmaakt wordt van uw gegevens
  3. minder administratieve lasten

Werken met KIK-V vraagt dat u gaat werken met een zgn. afsprakenset. Die zorgt voor de juiste afstemming en soepele verwerking van gegevens. De afspraken gaan o.m. over definities, momenten van uitwisseling, informatieveiligheid en de te gebruiken techniek. Daarnaast over het gebruik van gegevens (wie en hoe) en hoe de terugkoppeling verloopt. Ook de manier waarop afspraken tot stand komen en de besluitvorming horen hierbij.

De set werkt met de iStandaarden: landelijk vastgestelde informatiestandaarden in de zorg en ondersteuning.

In het filmpje hieronder wordt KIK-V eenvoudig uitgelegd.

Datastation: automatisch data uitwisselen

Als geselecteerde IT-ondersteuner helpt Open Circle Solutions verpleeghuizen met de implementatie van KIK-V. Eén van de belangrijkste onderdelen daarvan is de installatie van een ‘datastation’: een module die zorgt voor de geautomatiseerde afstemming en uitwisseling van de benodigde gegevens.

KIK-V-datastation-stroomschema

Eenvoudig implementeren

Werken met KIK-V vraagt aanpassingen in uw organisatie: software moet mogelijk worden aangepast en processen en werkwijzen kunnen veranderen. OCS kan u hierbij helpen.

Wij installeren een datastation dat als brug werkt tussen uw bronsystemen en de ketenpartijen die werken met KIK-V. Omdat we deze oplossing als cloud-gebaseerde DaaS bieden, zijn er geen complexe implementatietrajecten of kostbaar maatwerk nodig.

Geen omkijken naar

Het datastation maakt werken met KIK-V heel eenvoudig. Het zorgt voor volledig geautomatiseerde informatie-uitwisseling met behulp van een uitwisselprofiel. Zo worden de data uit uw bronsystemen voor o.m. HR, financiën, kwaliteit automatisch geconverteerd en ontsloten voor de ketenpartijen. De profielen zorgen ervoor dat de ontvanger de gegevens automatisch kan inlezen, zonder extra handelingen.

De profielen worden voortdurend bijgewerkt voor een optimale uitwisseling. Zo wordt u maximaal ontzorgt en kunt u erop vertrouwen dat het proces vanzelf en probleemloos verloopt. Ook heeft u 100% regie over het datastation, de gegevens die erin zijn opgeslagen en wie er toegang toe heeft.

daas: Datastation as a service

Het datastation draait in de cloud en vraagt geen aanpassingen in uw IT-omgeving.

Cloud-based oplossing

Het zelf bouwen en beheren van een datastation vraagt veel ICT-expertise en onderhoud en vergt een grote ingreep in uw IT-landschap. Om de implementatie zo licht en soepel mogelijk te houden, bieden wij het datastation daarom als een cloudoplossing in de vorm van een Daas: datastation as a service. Dit is een managed cloud service op abonnementsbasis, waar u als instelling geen omkijken naar heeft. Wij garanderen 24/7 monitoring en beschikbaarheid.

Online dashboard

Het datastation werkt in de praktijk als een online dashboard dat je eenvoudig via een linkje in een browser opent. Op het moment dat er een vraag van een externe partij binnenkomt, toont het datastation op basis van de Afsprakenset de opgevraagde resultaten overzichtelijk op het scherm. Uw medewerker kan vervolgens controle uitvoeren en een toelichting of aanvullingen toevoegen. Daarna hoeft hij/zij alleen nog op de verzendknop te drukken.

 

Met de cloud-based oplossing van Open Circle Solutions kunt u snel en zonder grote aanpassingen werken volgens het KIK-V programma.

Kennismaken met de Daas van open Circle Solutions?

Neem contact op voor een demo

Wilt u meer weten wat werken met een datastation in het kader van KIK-V voor uw organisatie betekent? We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende presentatie en demo.

+31 40 304 1330 | info@opencirclesolutions.nl

Pin It on Pinterest