OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

De OCS Academy is een repeterend jaarprogramma gericht op de startende consultant. Die leert van een ervaren rot in het vak, die zijn kennis en ervaring op een specifiek onderwerp met zijn jongere collega’s deelt. Dit keer stond de OCS Academy in het teken van Scrum Awareness.

In een 4 uur durende workshop konden de deelnemers het Agile werken met Scrum in de praktijk ervaren.

Na een korte opfrisbeurt van de theorie ging de groep aan het werk. In teamverband werd aan de hand van diverse story lines en bijhorende users stories met behulp van Lego een eiland bewoonbaar gemaakt.

In een aantal sprints met alle vereiste ceremonies konden de teams in de praktijk de voor- en nadelen van deze methode ervaren.

Het team dat in staat was om alle unieke persoonlijke kwaliteiten binnen de groep op de juiste manier in te zetten, was het meest succesvol. Als team moet je elkaar kunnen vertrouwen, respecteren en waarderen om het beste uit jezelf te halen.

Deze manier van werken laat mooi zien hoe wij graag professioneel bezig zijn met ons vak: in teamverband met unieke collega’s bouwen aan unieke oplossingen voor unieke klanten.

Zo’n professioneel team heb je niet zomaar, daar moet je aan werken. En dat betekent veel aandacht geven aan hard én soft skills.
Daarom stemmen wij bijvoorbeeld de sessies in de OCS Academy af op onze bedrijfsdoelstellingen.

Het is een superleuke en ontspannen manier om onze teams verder te laten groeien.

Ook zo werken?

Neem dan contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330 om eens te sparren. Wij zijn eerlijk in ons advies en nemen daarbij de gevolgen voor zowel de korte als de lange termijn mee. Zo maak je een gedegen toekomstbestendige beslissing.

Meer artikelen

Bas Klein Essink: consultant, ontwikkelaar, all round nerd

Bas Klein Essink: consultant, ontwikkelaar, all round nerd

Bas kan zichzelf niet anders omschrijven als klassieke nerd. Het bewijs hiervoor: al vanaf zijn 6de jaar speelde hij met computers, in eerste instantie de afdankertjes van zijn vader (bijna net zo’n grote nerd). Later, sinds eind jaren ’90, kwam daar de...

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark is, op het moment dat we hem spreken, splinternieuw: net twee weken in functie als junior consultant/full stack developer. Mark heeft, zoals zoveel jonge mensen tegenwoordig, een wat slingerend pad bewandeld voordat hij bij OCS terechtkwam. Opleiding in meerdere...

Recruitment en HR bij OCS – een gesprek met Michel Schilperoort

Recruitment en HR bij OCS – een gesprek met Michel Schilperoort

Zoals veel bedrijven in de IT is Open Circle Solutions voortdurend op zoek naar goed personeel. Maar in tegenstelling tot veel collega’s, slaagt OCS erin om redelijk snel nieuwe mensen te vinden. Zo zijn afgelopen jaar drie nieuwe medewerkers aangenomen en staat de...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This