OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

De OCS Academy is een repeterend jaarprogramma gericht op de startende consultant. Die leert van een ervaren rot in het vak, die zijn kennis en ervaring op een specifiek onderwerp met zijn jongere collega’s deelt. Dit keer stond de OCS Academy in het teken van Scrum Awareness.

In een 4 uur durende workshop konden de deelnemers het Agile werken met Scrum in de praktijk ervaren.

Na een korte opfrisbeurt van de theorie ging de groep aan het werk. In teamverband werd aan de hand van diverse story lines en bijhorende users stories met behulp van Lego een eiland bewoonbaar gemaakt.

In een aantal sprints met alle vereiste ceremonies konden de teams in de praktijk de voor- en nadelen van deze methode ervaren.

Het team dat in staat was om alle unieke persoonlijke kwaliteiten binnen de groep op de juiste manier in te zetten, was het meest succesvol. Als team moet je elkaar kunnen vertrouwen, respecteren en waarderen om het beste uit jezelf te halen.

Deze manier van werken laat mooi zien hoe wij graag professioneel bezig zijn met ons vak: in teamverband met unieke collega’s bouwen aan unieke oplossingen voor unieke klanten.

Zo’n professioneel team heb je niet zomaar, daar moet je aan werken. En dat betekent veel aandacht geven aan hard én soft skills.
Daarom stemmen wij bijvoorbeeld de sessies in de OCS Academy af op onze bedrijfsdoelstellingen.

Het is een superleuke en ontspannen manier om onze teams verder te laten groeien.

Ook zo werken?

Neem dan contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330 om eens te sparren. Wij zijn eerlijk in ons advies en nemen daarbij de gevolgen voor zowel de korte als de lange termijn mee. Zo maak je een gedegen toekomstbestendige beslissing.

Meer artikelen

Recruitment en HR bij OCS – een gesprek met Michel Schilperoort

Recruitment en HR bij OCS – een gesprek met Michel Schilperoort

Zoals veel bedrijven in de IT is Open Circle Solutions voortdurend op zoek naar goed personeel. Maar in tegenstelling tot veel collega’s, slaagt OCS erin om redelijk snel nieuwe mensen te vinden. Zo zijn afgelopen jaar drie nieuwe medewerkers aangenomen en staat de...

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Er is veel gaande bij OCS. Nieuwe medewerkers (Yaris en Imad), aanscherpen van de strategie en de manier waarop we werken. Om ervoor te zorgen dat dit soort ontwikkelingen écht van de grond komen en goed tussen de oren van iedereen gaat zitten, nemen we hiervoor de...

Rob Cüsters

Rob Cüsters

Ik ben Rob Custers, geboren in Zuid-Limburg en al jaren woonachtig in Noord-Limburg. Afgestudeerd in de tweede lichting van de HEAO-Bedrijfsinformatica opleiding in 1984, heb ik mijn hele leven in de IT gewerkt. Vanaf 1992 zit ik in management-rollen, zowel in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This