3600 kilometer met de benenwagen

Rob Custers, onze projectmanager die zelfs van zijn vakantie een project maakt

De reislust en de zoektocht naar het avontuur zat er altijd al in. Ergens met een boek gaan zitten lukte hem niet. Dat je tijdens je vakantie twee kilometer ergens vandaan bent waar iets moois te zien is en het aan je voorbij gaat? Dat is bij hem ondenkbaar. Rob Custers, projectmanager bij Open Circle Solutions, is op z’n zachtst gezegd een bijzonder actief mens. En hij niet alleen…

Doel: te voet van Ierland naar Corsica

Wat doe je als jouw favoriete eiland Corsica is en die van je vriendin Ierland? Rob en zijn vriendin besloten in 2013 om die twee punten met elkaar te verbinden en willen, ondanks dat het coronavirus tijdelijk roet in het eten gooide, een afstand van maar liefst 3.600 kilometer overbruggen.

Zij hebben inmiddels 75% van hun voettocht voltooid, want ze spreiden hun reis uit over meerdere jaren. Prachtige reisverhalen met verslagen van dag tot dag, foto’s en detailoverzichten van bijvoorbeeld Bed and Breakfasts en kampeerplekken kun je terugvinden op deze site van Rob. Wellicht inspireert het jou en anderen ook om (gedeeltelijk) in hun voetsporen te treden.

Developer in office
Developer in office

Een goede voorbereiding en planning is key

De link met zijn werk als projectleider is snel gemaakt. Je kunt dromen over alles wat gaat komen, maar als je die dromen wilt bereiken, zal je ook een strakke planning moeten maken. Nog belangrijker is dat er altijd onverwachte situaties kunnen ontstaan, waar je flexibel mee moet kunnen omgaan.

Bij het lopen kan dat een plotselinge weersomslag zijn, bij een project bijvoorbeeld de uitval van mensen of middelen. Rob heeft als geen ander geleerd om extreem goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties en altijd een alternatief klaar te hebben. “Expect the unexpected” past hier het beste bij. Bij deze intensieve voorbereiding worden ook rustdagen ingepland om de energie goed te verdelen. Dat zou bij sommige projecten ook raadzaam kunnen zijn, zodat ze niet uitlopen.

Lopen doe je in stappen, projecten ook

Een einddoel stellen is mooi, maar je moet grote projecten wel opdelen in kleine stukjes. Rob en zijn vriendin beginnen tijdens de winterperiode met wandeltochten in eigen land van 20 tot 25 kilometer. In het voorjaar doen ze gelijksoortige afstanden, maar dan met kilo’s aan bagage. Na enkele weekenden lopen zijn ze klaar om voor een volgende etappe op reis te gaan. Wie er goed over nadenkt, komt tot de conclusie dat ze ongetwijfeld de 3.600 kilometer met de kilometers van voorbereiding al gehaald hebben. Projecten kennen ook tussentijdse sprints waarbij doelen al behaald zijn. Grappig hoe ook deze vergelijking opgaat.

 

Developer in office
Developer in office

Wat gaat hij doen als de 3.600 kilometer bereikt is?

De benenwagen blijft in gebruik. Over een nieuwe uitdaging wordt nu al nagedacht. Zou het daarom zo zijn dat Rob meerdere projecten tegelijkertijd kan uitvoeren? Als het einddoel in Corsica bereikt is, dan gaat hij naar het binnenland van Spanje. Er schijnen daar onvoorstelbaar mooie gebergtes te zijn waar bijna niemand het bestaan van weet. Volgens Rob komt dit omdat de Spanjaarden hun marketing vooral richten op de kustgebieden. Rob weet het wel, omdat hij als avonturier altijd op zoek gaat naar het onbekende, goed z’n voorbereidingen treft en anderen op zijn privé en zakelijke reizen laat mee genieten.

Succes met de laatste 852 kilometer, Rob!

 

Developer in office

Meer artikelen

Applicaties integreren? Denk ook aan datavirtualisatie

Applicaties integreren? Denk ook aan datavirtualisatie

Het integreren van data uit verschillende systemen heeft veel voordelen, maar is tegelijkertijd één van de meest complexe onderwerpen binnen IT-architectuur. Gelukkig staat IT nooit stil en zijn ook op dit gebied interessante ontwikkelingen gaande. Daarvan is...

Tips om batterijverbruik van Android apps te optimaliseren

Tips om batterijverbruik van Android apps te optimaliseren

Het is een bekend probleem van onze mobieltjes: ze werken geweldig, tot ze ineens leeg zijn. Als je batterij snel leegloopt, kan dat te maken hebben met een app die meer energie verbruikt dan nodig is. Als ontwikkelaar kun je hier tijdens de ontwikkeling van een...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This