Open Circle Solutions wordt AWS Select Partner

Steeds meer organisaties migreren naar de cloud. Niet vreemd als je bedenkt dat de cloud al lang geen hype meer is en bewezen voordelen heeft. Open Circle Solutions begeleidt haar klanten al jaren bij hun cloudmigratie-trajecten, maar gaat nu bewust een stuk verder door het behalen van de AWS Select Partner certificering.

De voordelen van de cloud

Voor organisaties die een stabiele ICT-omgeving hebben, biedt de cloud behoorlijke voordelen. Die voordelen zitten in verschillende hoeken. Je krijgt flexibiliteit in je IT-organisatie doordat je de capaciteit van je omgeving eenvoudig op- en af kunt schalen. Ook bespaar je als organisatie op kosten. Natuurlijk omdat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt, maar ook doordat je IT-afdeling er minder werk aan heeft. Veel componenten zijn al vooraf geconfigureerd en security is prima geregeld.

Toch is een migratie naar de cloud niet altijd de beste oplossing. Bijvoorbeeld als je applicaties continu in ontwikkeling zijn. Dan wordt er door een migratie naar de cloud te veel ‘overhoop’ gegooid, waardoor operationele processen in gevaar kunnen komen. Daarnaast moet je bij een migratie naar de cloud en de keuze voor een bepaalde cloud provider ook rekening houden met je huidige licentieprogramma. Als je bijvoorbeeld nu gebruikmaakt van on premises Oracle-licenties, is het kostentechnisch logisch om ook voor de Oracle cloud te kiezen: de licenties kunnen dan één op één overgezet worden.

Welke cloud-aanbieder het meest geschikt is voor jouw organisatie, is afhankelijk van de software en applicaties die je gebruikt. Daarbij hoef je niet te kiezen voor één cloud leverancier, maar is een combinatie van verschillende clouddiensten vaak ook een goede oplossing.

OCS_AWS-select-partner-office

Waarom AWS cloud partner?

Open Circle Solutions begeleidt klanten al jaren met hun migratie naar de cloud. Niet alleen naar de Amazon cloud (AWS), maar ook naar de Oracle cloud, Azure (Microsoft), Google en Digital Ocean. Toch kiezen wij bewust voor een certificering voor AWS. Roel van Rijn, projectmanager bij Open Circle Solutions en nauw betrokken bij de certificering, vertelt waarom:

“Van alle cloud-leveranciers is Amazon de enige die van oorsprong cloud native is. Zij hebben nooit een on premises product gehad: alle componenten zijn van het begin af aan ontwikkeld voor de cloud. Dat vertaalt zich naar een uitstekend geteste base van cloud-componenten: Amazon heeft er honderden en ieder jaar komen er weer tientallen nieuwe bij. Als gevolg daarvan is vrijwel iedere applicatie of component die een bedrijf mogelijkerwijs nodig kan hebben, beschikbaar in de AWS cloud. Daarnaast is het zo dat Amazon de enige cloud provider is die een echt partnerschap aanbiedt aan leveranciers die zich certificeren. En dat resulteert in voordeel voor onze klanten: zij profiteren daardoor uiteindelijk van scherpere tarieven.”

Wat houdt het Select Partnership in?

Amazon biedt partijen als Open Circle Solutions de mogelijkheid om partner te worden. Dit partnerschap kent verschillende gradaties. De eerste stap op de ladder is het Select Partnership en Open Circle Solutions verwacht dit jaar aan alle vereisten daarvoor te kunnen voldoen.

Roel vertelt:

“Dat betekent dat we onder andere een aantal examens succesvol moeten afleggen. Zo moeten bijvoorbeeld minimaal twee personen de certificering Cloud Practitioner halen, maar moeten er ook een aantal accreditatie-certificaten gehaald worden. Daar zijn we nu al een heel eind mee. Het is dus heel realistisch om te stellen dat we dit jaar nog Select Partner zullen worden. Daarna kunnen we ons verder specialiseren en tegelijkertijd hoger op de ladder komen in het partnerschapsprogramma van AWS.”

Betrouwbare partner voor cloud migratie

Roel gaat verder:

“Er zijn ontzettend veel partijen die ‘iets’ doen met de AWS cloud. Voor bedrijven die op zoek zijn naar een leverancier is het vaak moeilijk te beoordelen welke partij het beste bij hen past. Doordat Amazon strikte eisen stelt aan hun trusted partners en hen pas opneemt in hun overzicht van leveranciers op het moment dat zij aan al die eisen voldoen, wordt het voor een bedrijf eenvoudiger om de juiste leverancier te vinden. Als cloud implementatiepartner word je namelijk pas Select Partner op het moment dat het kennisniveau in de organisatie aantoonbaar op orde is én je voldoende ervaring hebt. Dan pas krijg je een vermelding en kun je je verder gaan specialiseren.

En als klant kun je dan bijvoorbeeld niet alleen meer zoeken op een partner voor je cloud migratie die in de buurt zit, maar ook één die voldoende ervaring in jouw branche heeft. OCS heeft op dit moment overigens nog geen specialisatierichting gekozen: we willen eerst zorgen dat we aan alle technische en business-vereisten voldoen voor we ons gaan richten op een bepaalde bedrijfstak of oplossingsrichting. Het belangrijkste voor ons is dat we onze klanten goed kunnen helpen bij hun cloud-migratietrajecten.”

Meer weten over de mogelijkheden van AWS cloud migratie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die de Amazon cloud jouw organisatie biedt? Of heeft jouw organisatie hulp nodig bij de keuze voor een cloud provider? Neem dan contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330 om eens te sparren. Wij zijn eerlijk in ons advies en nemen daarbij de gevolgen voor zowel de korte als de lange termijn mee. Zo maak je een gedegen toekomstbestendige beslissing.

Meer artikelen

Recruitment en HR bij OCS – een gesprek met Michel Schilperoort

Recruitment en HR bij OCS – een gesprek met Michel Schilperoort

Zoals veel bedrijven in de IT is Open Circle Solutions voortdurend op zoek naar goed personeel. Maar in tegenstelling tot veel collega’s, slaagt OCS erin om redelijk snel nieuwe mensen te vinden. Zo zijn afgelopen jaar drie nieuwe medewerkers aangenomen en staat de...

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Er is veel gaande bij OCS. Nieuwe medewerkers (Yaris en Imad), aanscherpen van de strategie en de manier waarop we werken. Om ervoor te zorgen dat dit soort ontwikkelingen écht van de grond komen en goed tussen de oren van iedereen gaat zitten, nemen we hiervoor de...

Rob Cüsters

Rob Cüsters

Ik ben Rob Custers, geboren in Zuid-Limburg en al jaren woonachtig in Noord-Limburg. Afgestudeerd in de tweede lichting van de HEAO-Bedrijfsinformatica opleiding in 1984, heb ik mijn hele leven in de IT gewerkt. Vanaf 1992 zit ik in management-rollen, zowel in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This