Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark is, op het moment dat we hem spreken, splinternieuw: net twee weken in functie als junior consultant/full stack developer. Mark heeft, zoals zoveel jonge mensen tegenwoordig, een wat slingerend pad bewandeld voordat hij bij OCS terechtkwam.

Opleiding in meerdere stappen

Hij begon zijn loopbaan bij Fontys, waar hij eerst voor Mechatronica koos: een studie waar elektrotechniek, werktuigbouwkunde, informatica en wiskunde worden gecombineerd. Hij merkte al vrij snel dat zijn interesse vooral lag in het digitale, en verkaste na een half jaar naar de opleiding voor softwaredeveloper. Helaas haalde hij dat nét niet, dus – niet iemand die lang stil kan zitten – is hij maar ‘iets’ gaan doen in de IT. Dat was de verkorte opleiding mbo-IT. Die maakte hij zó makkelijk af dat hij toch weer een HBO-studie ging doen. Nu koos Mark voor de opleiding Softwaredeveloper bij Avans. Dat bleek een betere match te zijn, hoewel het verkorte traject pittiger bleek dan hij vooraf dacht. Het kwam toch allemaal goed, uiteindelijk.

Mark begon midden in de corona-periode bij de Volksbank als junior software developer. Het werk was boeiend genoeg. Hij werkte eerst aan een tool waarmee gebruikers konden checken of data tussen bronnen consistent was. Daarna kwam hij als developer in een team dat zich bezighield met zaken zoals API’s voor betaalstromen en digitale functionaliteiten voor helpdeskmedewerkers.

Corona in de weg

Het probleem zat ’m in de omstandigheden vanwege de Corona-maatregelen. De eerste twee weken kon Mark terecht op het kantoor van de Volksbank, maar daarna werkte hij zeker een jaar thuis. Dat is niet prettig. Je zit dan zó in je eigen wereld dat je soms vergeet dat je deel uitmaakt van een team en bedrijf. Zeker als junior heb je behoefte aan dat teamverband, en wil je op iemand af kunnen stappen als je vragen hebt. Mark miste het contact met collega’s – hij wist van sommige niet eens hoe ze eruit zagen. Na een lang jaar kwam er een einde aan deze periode; toen hij weer terug naar kantoor kon, was het een stuk beter.

Na twee en een half jaar kwam Mark tot de conclusie dat het tijd was om verder te kijken. Voor een jonge, leergierige developer met wat jaren praktijkervaring in the pocket is dat geen enkel probleem. Mark kwam dan ook snel in aanraking met recruiters en meerdere bedrijven stonden voor hem in de rij. Daar zaten een paar erg aantrekkelijke kandidaten bij. Naar zes van hen schreef Mark een sollicitatie, waaronder één naar Open Circle Solutions.

Waarom Open Circle Solutions

Hij koos uiteindelijk voor OCS vanwege een paar redenen:

  • hier hoeft hij zich niet vast te leggen op één soort werk en krijgt hij de kans om zijn weg verder uit te stippelen en door te groeien; dat is interessant voor iemand die veel dingen boeiend vindt en nog niet precies weet waarop hij zich wil toeleggen;
  • als consultant werk je aan meerdere projecten tegelijkertijd, en dat geeft je de kans om meer te zien van wereld, meer bedrijven en situaties te onderzoeken en van binnenuit te leren kennen;
  • de vele opleidingsmodelijkheden met masterclasses en de OCS Academy helpen Mark te leren en ontwikkelen. Dit nemen ze erg serieus en laten ze niet aan het toeval over: in je begintijd ben je verplicht om, samen met een begeleider, hiervoor een plan te maken en wordt bijgehouden wat je vorderingen zijn;
  • na zijn ervaring bij de Volksbank als grote, soms anonieme en hiërarchische organisatie is het een verademing om bij een kleiner bedrijf te werken, met een platte organisatie en een leiding die meewerkend en niet dwingend is, en een team waarin je makkelijk mensen leert kennen en van wie je veel kunt leren;
  • een prettige woon-werk afstand die weinig tijd kost en dus genoeg overlaat voor een sociaal leven.

Mark staat aan het begin van zijn loopbaan en is open voor wat hij op zijn pad tegenkomt. Hij is op dit moment vooral geïnteresseerd in opdrachten die leerzaam, uitdagend, interessant en afwisselend zijn. IT ís heel veelzijdig en hij vindt veel en lang aan hetzelfde werken saai.

De opdrachten waaraan hij op dit moment bij Open Circle Solutions werkt, geven hem geen reden tot klagen. Samen met Tommy en de rest van het team maakt hij grote stappen. Het scheelt dat er met veel mensen in een relatief kleine ruimte wordt samengewerkt. Hoewel iedereen aan een eigen project werkt, is het heel makkelijk om iemand aan te schieten als je een vraag hebt. En als de één het niet weet, krijg je wel antwoord van iemand anders. Want bij OCS slaag je niet in je eentje, maar altijd met elkaar.

In zijn vrije tijd houdt Mark van snelheid en opwinding: snowboarden, autosport, zelf met de auto op het circuit en, van tijd tot tijd, attractieparken bezoeken met de snelste en spannendste rollercoasters: Portaventura, Europapark en Fantasiapark. Daarnaast blijft hij, na een dag turen naar een beeldscherm, fit door fitness en squash. Thuis zijn er de dieren (2 konijnen en een hond) en het game console.

Genoeg te doen.

 

Meer weten?

Neem volkomen vrijblijvend contact met ons via +31 40 3041330 of info@opencirclesolutions.com. Wij nemen dan snel contact met je op.

Pin It on Pinterest

Share This