Khanh Long Tang, junior consultant

Khanh Long Tang is sinds begin maart in dienst als junior consultant bij OCS. Hij werkt daar aan het golfmanagementsysteem van Bernardus. Als golfbaan die zijn klanten een unieke en bijzondere ervaring wil meegeven, zijn ze elk jaar op zoek naar manieren waarop het systeem kan worden verbeterd. Long is samen met een collega-ontwikkelaar onder begeleiding van een principal consultant bezig met het ontwikkelen en implementeren van nieuwe features.

Liefst meteen een praktisch nut

Dit is werk naar Long’s hart: toegepast, concreet en waarbij je direct ziet wat er de meerwaarde van is. Long is namelijk graag bezig met iets dat een direct praktisch nut heeft en een echt probleem oplost. Daarom stroomde hij na zijn Associate Degree (tweejarig HBO, vooral gericht op de praktijk) door naar de bachelor Informatica aan de Avans University of Applied Sciences in Breda, in deeltijd: één dag per week.

Aan het begin van 2023 werd Long benaderd door een recruiter via LinkedIn. Dat is voor een gemiddelde developer niets nieuws: diens LinkedIn-inbox zit standaard vol. Long liet de meeste berichten daarom rustig aan zich voorbijgaan, maar deze zag er erg interessant uit. Het was een aanbod van Open Circle Solutions met een goed verhaal en aantrekkelijke werkplekken. OCS sprong er vooral uit vanwege het uitgebreide opleidingsplan waar hij veel kon leren en met veel aandacht voor zelfontwikkeling in hard- én softskills. Hij had het bij zijn vorige werkgever goed naar zijn zin, maar daar was er minder aandacht voor studie en ontwikkeling.

Persoonlijke groei

Die focus op ontwikkeling was geen loze belofte: nadat hij koud binnen was, werd er meteen een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld met doelen die hij in een jaar dacht te kunnen halen. Bij Open Circle Solutions word je aangemoedigd om je zoveel mogelijk op te geven voor allerlei trainingen. Zo heeft Long al een training gevolgd voor Spring Boot en Trusted Advisor. Daarnaast is er ook nog de OCS Academy, waar iedere twee weken een onderwerp wordt uitgekozen, dat wordt toegelicht en waar een training aan hangt. Voor junioren is deze training verplicht. Bovendien krijg je 10 dagen voor eigen ontwikkeling.

Waarom besteedt OCS zoveel aandacht aan persoonlijke groei? Omdat als de basis goed is, je betere keuzes kan maken en beter kunt inschatten wat de gevolgen zijn van de dingen die je doet. Dat is vooral voor jonge, beginnende developers aan het begin van hun carrière erg belangrijk.

Meerwaarde bieden

Long houdt ervan om zelfstandig te werken: lekker aan de slag gaan met de code. Dat moet ook een echt doel dienen. Hij houdt er niet van als zijn werk ergens op een harde schijf staat opgeslagen, niets te doen. Dit is bij opdrachten voor school vaak wel het geval. Hij vindt het belangrijk dat het reële issues bij klanten aanpakt en dat het ook echt gebruikt wordt. Het moet de problemen oplossen op een zo prettig mogelijke manier. Hoe het eruitziet heeft wat minder de nadruk, als het maar goed werkt en een positieve ervaring achterlaat voor de mensen die ermee werken. Daarom is hun feedback nodig om het product zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

De eerste periode

Long’s eerste tijd op kantoor was prettig, met leuke en behulpzame collega’s, interessant werk en een ontspannen, fijne sfeer. De leercurve was best steil in het begin, vooral omdat hij een deeltijdopleiding hiernaast volgt. Hij kon gelukkig meteen aan de slag met een leuke klus en dat betekende veel nieuwe dingen leren in korte tijd.

Hoewel Open Circle Solutions hybride werkt en Long kan kiezen tussen thuis of op kantoor werken, vindt hij dit laatste prettiger. Het is erg gezellig op kantoor en het is ook makkelijker om dingen face to face te vragen/bespreken. Zijn weekindeling ziet er nu zó uit: op dinsdag en vrijdag is Long op kantoor, de rest van de week werkt hij thuis. Op woensdag werkt hij soms met het team op kantoor om een demo aan de klant te geven.

Vrije tijd

In zijn vrije tijd moet Long even stevig lichamelijk actief zijn. Hij doet 5 keer per week fitness als uitlaatklep na een hele dag stilzitten en met zijn hoofd bezig te zijn. Tijdens het sporten luistert hij graag naar podcasts of audioboeken over onderwerpen die hij interessant vindt, zoals psychologie, sport, science of filosofie. Hij vindt het ook leuk om naar kick- en thaiboksen te kijken en volgt met name de competities van Glory en One FC. Na zijn deeltijdopleiding is hij van plan om zelf ook op kickboksen te gaan. Verder vindt hij het leuk om met vrienden af te spreken in het weekend.

 

 

Meer weten?

Neem volkomen vrijblijvend contact met ons via +31 40 3041330 of info@opencirclesolutions.com. Wij nemen dan snel contact met je op.

Pin It on Pinterest

Share This