Maak kennis met onze nieuwste developer: Sandro Gelissen

Sandro Gelissen is sinds januari 2022 als Software Developer in dienst bij Open Circle Solutions. Om hem wat beter te leren kennen, interviewden we hem over zijn start bij ons, zijn carrière tot nu toe en zijn hobby’s. Lees zijn verhaal hier.

Hoe ben je bij Open Circle Solutions terechtgekomen?

“Eigenlijk was ik niet op zoek naar een nieuwe baan,” begint Sandro zijn verhaal. “Ik had het bij mijn vorige werkgever nog best naar mijn zin, toen ik benaderd werd door een recruitmentbureau. Ik dacht: het kan geen kwaad kan om eens rond te kijken. Dus uploadde ik mijn CV en de volgende dag waren er al vier bedrijven die interesse hadden in een kennismakingsgesprek met mij. Open Circle Solutions was daar één van.

Uiteindelijk ben ik bij vijf verschillende bedrijven op gesprek geweest en had ik vier aanbiedingen. Met die aanbiedingen op zak, twijfelde ik best even. Want hoewel ik bij één van die bedrijven misschien beter zou passen qua leeftijd, bood Open Circle Solutions me de beste mogelijkheden om te groeien als professional. Bij mijn toenmalige werkgever was ik op dat moment de enige ontwikkelaar. Dan ben je gewoon blij als alles werkt, maar voor verdere ontwikkeling is er dan geen ruimte. Dan heb je toch echt hulp van anderen bij nodig.

Open Circle Solutions heeft een uitgebreid programma waarbinnen je verder kunt groeien en waar ze veel aandacht en energie in steken. Dat gaf voor mij uiteindelijk de doorslag. En nadat ik mijn werkzaamheden bij mijn vorige werkgever afgerond had, begon ik op 1 januari bij hen.”

Hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit?

“Hoewel ik 30 jaar oud ben, heb ik nog niet veel werkervaring als software ontwikkelaar. Het heeft een hele poos geduurd voor ik de studie vond die echt bij mij paste. Ik dacht altijd dat studeren niet echt iets voor mij was: ik was namelijk al twee keer begonnen aan een studie, maar ook weer gestopt. Daarna ben ik een poosje in het bouwbedrijf van mijn vader gaan werken en probeerde te ontdekken wat ik nu echt wilde met mijn leven.

Samen met een arbeidsmarktpsycholoog heb ik in die periode de mogelijkheden in kaart gebracht. Ik blijk hoogbegaafd te zijn en daarin ligt dus ook de oorzaak van mijn studieproblemen. Doordat ik niet echt iets deed waar ik mijn ei in kwijt kon, kon ik de aandacht er niet bij houden. Toen ik de deeltijd hbo-opleiding ICT ontdekte, ging er een wereld voor me open. Deze opleiding is erg gericht op de praktijk, waardoor je geen onnodige ballast meekrijgt. Ik had bijvoorbeeld geen vakken als Engels, Nederlands en managementvaardigheden. Binnen die opleiding kies je al snel welke richting je op wilt.

Ik koos voor software ontwikkeling en dat bleek precies de juiste keuze te zijn. Toen ik tijdens mijn opleiding ook werkervaring nodig had, ging ik aan de slag bij mijn vorige werkgever. Daar heb ik ruim twee jaar gewerkt en die ervaring neem ik nu mee in mijn project bij Open Circle Solutions.”

Voelde je je altijd aangetrokken tot Open Source software?

“Ik heb eigenlijk nooit echt een uitgesproken voorkeur voor Open Source software gehad”, zegt Sandro, “maar ik vind Open Source wel makkelijk en fijn om mee te werken. Het is toegankelijk en over het algemeen wordt er goede documentatie bij de software geleverd. Doordat er veel ontwikkelaars gebruikmaken van Open Source, is er ook veel hulp beschikbaar als je eens vastloopt, in tegenstelling tot bij andere software. Dat is ook wel erg fijn en de software die je vervolgens ontwikkelt, wordt daardoor beter. Dat elkaar helpen om beter te worden, dat spreekt me aan.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Tegenwoordig is mijn privéleven nogal rustig, dat komt door corona en alle maatregelen die daarvoor gelden. Aangezien ik net klaar ben met mijn opleiding, woon ik nog thuis en probeer zo veel mogelijk te sparen. Naast mijn werk doe ik aan hardlopen en probeer ik een aantal keren per week af te spreken met vrienden. Dan spelen we een bordspel of kaarten wat.

Maar mijn grootste hobby, tafelvoetbal, kan ik al bijna twee jaar niet beoefenen. Tafelvoetbal wordt namelijk in een café gespeeld en dat kan op dit moment niet. Dat is erg jammer, want ons team speelt op het één na hoogste niveau in de competitie. In ‘ons’ café speelt ook de huidige wereldkampioen en dat is best bijzonder. Gelukkig staat er bij Open Circle Solutions een tafelvoetbalspel, zodat ik samen met collega’s zo nu en dan een potje kan spelen. Maar misschien had ik beter niet kunnen zeggen dat ik in de competitie speel, want nu zullen ze allemaal wel willen ontdekken of ik echt zo goed ben,” grapt Sandro.

Meer weten over Open Circle Solutions?

Neem dan contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330 om eens te sparren. Wij zijn eerlijk in ons advies en nemen daarbij de gevolgen voor zowel de korte als de lange termijn mee. Zo maak je een gedegen toekomstbestendige beslissing.

Meer artikelen

OCS Familiedag: op naar Phantasialand

OCS Familiedag: op naar Phantasialand

Je bent zo goed in je werk als je je voelt. Dat je goed voor je mensen moet zorgen, ook buiten het werk om, is één van de pijlers onder onze organisatie. En dat is bij Open Circle Solutions niets nieuws. Daarom is er veel ruimte voor ontspanning en sociale interactie....

Khanh Long Tang, junior consultant

Khanh Long Tang, junior consultant

Khanh Long Tang is sinds begin maart in dienst als junior consultant bij OCS. Hij werkt daar aan het golfmanagementsysteem van Bernardus. Als golfbaan die zijn klanten een unieke en bijzondere ervaring wil meegeven, zijn ze elk jaar op zoek naar manieren waarop het...

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark is, op het moment dat we hem spreken, splinternieuw: net twee weken in functie als junior consultant/full stack developer. Mark heeft, zoals zoveel jonge mensen tegenwoordig, een wat slingerend pad bewandeld voordat hij bij OCS terechtkwam. Opleiding in meerdere...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This