Open Circle Solutions omgang met Corona

Open Circle Solutions Coronavirus update: continuïteit, gedeelde zorgen en innovatieve kansen

Het laatstgenoemde woord in de titel zal je het meeste aanspreken en over kansen gaan we het zeker hebben. Nu de zon schijnt, we het liefst massaal naar buiten willen en tegelijkertijd toch zo veel mogelijk moeten binnenblijven, delen we graag onze praktijkervaringen van de laatste paar surrealistische weken met je.

Continuïteit door locatie-onafhankelijkheid

Zes jaar geleden besloten we een volledig digitaal bedrijf te willen zijn. Thuiswerken is ons bekend. Laptops, smartphones en Microsoft Office 365 worden al geruime tijd gebruikt om online documenten te delen, samen te werken en online te vergaderen. Daarnaast is ons hele ontwikkelproces ook gedigitaliseerd, zoals we recent beschreven in deze blog.

De conclusie is dat we locatie-onafhankelijk kunnen werken en alle werkzaamheden, waaronder development, voor de volle honderd procent kunnen voortzetten. Dat is het goede nieuws. Als je hier zelf wat advies bij nodig hebt, zijn we zoals altijd prima bereikbaar. We helpen graag.

Gedeelde zorgen

Wat het effect van het Coronavirus op het bedrijfsleven gaat zijn, dat kunnen we helaas niet inschatten. Het hangt vooral sterk af van de branche waarin klanten actief zijn. Gelukkig is het zo dat Open Circle Solutions voor verschillende branches werkt en we daardoor mogelijke risico’s kunnen spreiden.

De activiteiten in de zorg en overheid zullen ongetwijfeld toenemen, maar zorgen maken we ons bijvoorbeeld over de ontwikkelingen in de uitzendbranche. Daarnaast kunnen hele ketens omvallen op het moment dat grote retailers in de problemen komen, waarvan weer een groot aantal logistieke- en toeleveringsbedrijven afhankelijk is. Daarom kiezen we nu voor de aanpak om ons vooral op positiviteit te richten.

Kansen

Focus nummer één, het belangrijkste agendapunt, is het vinden van een antivirus voor COVID-19. Interessant is dat de oplossing hiervoor zal komen door wereldwijd een versnelling te maken op het gebied van onderzoek. Wat daarvoor nodig is? Rekenkracht op zeer veel plekken in de wereld, waarmee universiteiten, wetenschappers en medici via algoritmen uiteindelijk een antivirus zullen ontwikkelen.

Daarom stellen wij gratis rekencapaciteit beschikbaar ter bestrijding van het coronavirus, onder andere in het aansprekende wereldwijde FOLDING@HOME project. Dat doen we door niet alleen rekenkracht van oudere laptops we beschikbaar te stellen, maar ook onze medewerkers op te roepen om rekenkracht op hun (zakelijke) laptop beschikbaar te stellen (voor zover dit de werkzaamheden niet hindert). Mogelijk heb je dit project recent ook voorbij zien komen in nieuwsprogramma’s over het Coronavirus op tv. Er is ook een klein wedstrijdelement ingebouwd.

Mensen en/of teams die rekenkracht beschikbaar stellen komen in een ranglijst en die is voor iedereen in te zien:

“Het Folding@home-project voor distributed computing heeft de exaflopsbarrière doorbroken. Daarmee is de beschikbare rekenkracht meer dan verdubbeld in een week. De rekenkracht wordt grotendeels ingezet in de strijd tegen coronavirus SARS-CoV-2”
bron: Tweakers

Zo vinden er wereldwijd miljoenen mini-onderzoeken plaats en worden alle data van miljoenen mensen die deze software geïnstalleerd hebben als resultaten teruggestuurd naar universiteiten en wetenschappers. De grootste kans is dat AI, Artificial Intelligence en deeplearning waarschijnlijk het coronavirus gaan uitroeien.

Dat is wat ons betreft de beste boodschap om mee af te sluiten.

Doe je ook mee met FOLDING@HOME, net zoals onze medewerkers?

Geef je hier op en download de software.

Meer artikelen

Open Circle Solutions Familiedag

Open Circle Solutions Familiedag

We hebben drie events per jaar waarbij (een deel) van de familie betrokken wordt: het zomerevent, familiedag en eindejaarsfeest. De familiedag is voor het hele gezin en de andere twee incl. partners. Afgelopen jaar gingen we voor de Familiedag naar GaiaZoo in...

IT-professionals ontmoeten elkaar bij Kwartaaldag OCS

IT-professionals ontmoeten elkaar bij Kwartaaldag OCS

Op donderdag 14 oktober 2021 organiseerde Open Circle Solutions voor het eerst in lange tijd weer een Kwartaaldag. Rob Cüsters, Project Manager bij Open Circle Solutions, vertelt ons in twee blogartikelen over deze bijzondere dag.De geschiedenis van de Kwartaaldagen...

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 2

Veiligheid en kwetsbaarheden in de cloud – deel 2

Wij vroegen onze collega en cloudexpert Tommy Menheere ons meer te vertellen over veiligheid en de belangrijkste kwetsbaarheden in de cloud. In het eerste deel van deze blogserie vertelde hij ons welke aspecten je in de gaten moet houden om veilig in de cloud te...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This