Open Circle Solutions CI/CD houdt apps in de cloud veilig en up-to-date

Softwareontwikkeling moet tegenwoordig sneller, veiliger, gestructureerder, betrouwbaarder, voorspelbaarder, concurrerender en met (nog) meer betrokkenheid van klanten zijn. Met Continuous Integration en Continuous Delivery kun je deze uitdagingen het hoofd bieden. Bovendien maken ze het leven van software developers, product owners en klanten een stuk eenvoudiger. Hoe belangrijk dat is en waarom Open Circle Solutions een unieke aanpak heeft, ontdekt u hier.

Continuous Integration

Software developers die code schrijven, werken in veel gevallen met meerdere mensen aan dezelfde applicatie. Dan bestaat er een grote kans dat developers langs elkaar heen werken, doordat werkzaamheden onvoldoende op elkaar worden afgestemd. Denk aan de situatie waarbij de ene developer users (gebruikers) toevoegt, terwijl een andere hen aan het verwijderen is. Daardoor moeten er extra en onnodige maatregelen genomen worden om de applicatie naar volle tevredenheid te laten werken en te voorkomen dat er onnodig code wordt geschreven en tijd verspild.

Continuous Integration lost deze problemen op door developers samen te laten ontwikkelen in één centrale repository. Alle geschreven code van alle software developers die aan een applicatie of project werken, wordt samengevoegd in één centrale repository. Het is een bewaaromgeving waarmee het sprint-gedreven agile werken en DevOps bevorderd worden. Dat komt omdat developers tegelijkertijd samenwerken in een centrale omgeving en klanten veel sneller dan gebruikelijk bediend worden. Hier speelt Continuous Delivery een belangrijke rol bij.

Continuous Delivery

Continuous Delivery kun je zien als een volledig geautomatiseerd proces van alles wat noodzakelijk is om een goed werkende applicatie te bouwen en naar de klant te krijgen. Het woord ‘automatisch’ is daarbij van grote betekenis. Het bouwt bijvoorbeeld images, doet checks of de aangeleverde code veilig en niet geïnfecteerd is en zet de code op een daarvoor aangewezen server. Belangrijk hierbij is dat de running tests identiek plaatsvinden in zowel de test- als productieomgeving. Het voordeel daarvan is dat het niet meer dagen, maar slechts minuten duurt om een gemaakte softwareaanpassing voor de klant zichtbaar te maken. Bovendien bespaart Continuous Delivery werkzaamheden bij de softwareontwikkelaars waardoor zij zich nog beter kunnen toeleggen op hun kerntaken.

Samenvattend betekenen Continuous Integration en Continuous Delivery dat softwareontwikkelaars veel sneller in staat zijn om te bouwen, testen en de applicatie op een betrouwbare en veilige manier aan de klant aan te bieden. Zowel de kwalitatieve functionaliteit van de applicatie als de productiviteit worden erdoor vergroot.

Cloud Agnostic, de unieke CI/CD-manier van Open Circle Solutions

Wat de unieke aanpak is van Open Circle Solutions? Alle grote providers, zoals Amazon, Microsoft, Google of Red Hat hebben deze software development methoden omarmd. Bij Open Circle Solutions geloven wij echter in Cloud Agnostic, zodat we onafhankelijk kunnen blijven. Dat betekent dat we door middel van open source zelf een CI/CD applicatie gebouwd hebben die getest en werkbaar is binnen álle denkbare cloudomgevingen. Of dat nu een private cloudomgeving betreft, of bijvoorbeeld een public cloud-omgeving zoals Microsoft Azure, dat maakt ons niet uit.

Wat ons wel uitmaakt, is dat we op deze manier:

  • Optimale flexibiliteit aanbieden en voor onze klanten niet afhankelijk zijn van techniek, platform of leverancier.
  • Elke eerste dag van de maand automatisch security-updates doen en deze verbeteringen (of fixes) door middel van een rapportage voorleggen aan de klant.
  • Klanten zich geen zorgen hoeven te maken als er sprake is van meerdere, aan elkaar geknoopte cloudomgevingen. Het is immers ontwikkeld in open source.
  • Kwaliteitscontroles uitvoeren waarbij we de inhoudelijke en technische kwaliteit van code merk- en platform onafhankelijk testen.
  • Het applicatie ontwikkelingsproces bij klanten versnellen, dit proces agile maken en hen een voorsprong geven op het gebied van technologische ontwikkeling.

Natuurlijk ontwikkelen en verbeteren wij ook onze eigen applicaties, zoals de Inner Circle App, met onze platform onafhankelijke CI/CD flow.

Ook uw software development een boost geven?

Bij software development kent vele uitdagingen. Dat kan het versnellen van een IT-ontwikkelvraagstuk zijn of het efficiënter beheren van alles waarvoor dagelijks code geschreven wordt. Graag helpen we je om de dagelijkse werkzaamheden van software developers eenvoudiger, veiliger en sneller uit te voeren, zodat up-to-date zijn nooit meer een issue is. Technologie zal meer dan ooit voor bedrijven bepalend zijn als strategie om te overleven. Dat is misschien wel de grootste reden om samen verder in gesprek te gaan.
Neem contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330 om ook uw software development een boost te geven.

omslag-ebook-cloud

e-book

Ontsluit de mogelijkheden van de cloud met cloud-native applicaties

Meer artikelen

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

De OCS Academy is een repeterend jaarprogramma gericht op de startende consultant. Die leert van een ervaren rot in het vak, die zijn kennis en ervaring op een specifiek onderwerp met zijn jongere collega’s deelt. Dit keer stond de OCS Academy in het teken van Scrum...

OCS Family Event in de Efteling

OCS Family Event in de Efteling

Bij Open Circle Solutions weten we dat er meer is dan alleen werk... Nee, serieus: onderling contact buiten werkuren ís erg belangrijk voor onze cultuur en samenwerking. Niet voor niets organiseren we meerdere events per jaar waar onze medewerkers elkaar treffen in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This