Maak kennis met onze nieuwste IT-medewerker: René Avontuur

René Avontuur is sinds september 2021 als Software Developer in dienst bij Open Circle Solutions. Om hem wat beter te leren kennen, interviewden we hem over zijn start bij ons, zijn carrière tot nu toe en zijn hobby’s. Lees zijn verhaal hier.

Hoe ben je bij Open Circle Solutions terechtgekomen?

Mijn vrouw werkt in België en wij woonden in Hilversum. Daarom hebben wij ruim anderhalf jaar geleden besloten naar Eindhoven te verhuizen. We hadden ook voor Breda of Tilburg kunnen kiezen, maar Eindhoven is toch het tech-centrum in de regio. Doordat ik na de verhuizing vanwege Corona veel thuis werkte, was mijn werk in Amsterdam ook vanuit Eindhoven voor mij prima te doen. Toch besloot ik een paar maanden geleden werk in de regio te zoeken. Via een recruiter kwam ik al snel in contact met drie potentiële werkgevers. Ik heb toen voor Open Circle Solutions gekozen, omdat zij mij echt iets anders en daardoor meer uitdaging boden. Met name de mogelijkheid om niet alleen zelf als softwareontwikkelaar technisch werk te verrichten, maar ook bij bedrijven te werken die zelf technische producten maken, gaf voor mij de doorslag.

Mijn eerste opdracht is daar al een mooi voorbeeld van. Ik werk nu bij ASML. Daar ben ik heel blij mee: ik heb bij deze opdracht voldoende technische uitdaging. Ik ontwikkel daar een systeem door voor de opslag van heel veel data. Dat is best wel spannend.

Hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit?

Ik ben opgeleid als scheikundig technoloog. Dat is echt een technische opleiding. Direct na mijn studie heb ik ook wel bij chemische fabrieken gewerkt. Tijdens de opleiding deed ik vrij veel programmeerervaring op. Op een gegeven moment was er in die richting niet heel veel interessant werk en besloot ik mijn programmeerkennis uit te breiden en daar mijn werk van te maken. Doordat ik daar echt mijn ei in kwijt kon, heb ik later nooit meer overwogen terug te switchen naar de chemie. Tijdens mijn loopbaan in de IT heb ik onder andere gewerkt bij een klein bedrijf dat digital publishing voor meerdere grote uitgevers verzorgde en bij een biotech bedrijf in Zweden, waar ik als rekenkundig softwareontwikkelaar werkte. Na mijn verblijf in Zweden, heb ik bij een levensverzekeraar in Hilversum gewerkt, waar ik de overstap naar Java heb gemaakt en mijn certificering tot Oracle Certified Master Java Enterprise Architect heb voltooid. Daarna heb ik met veel plezier bij FD Media Group gewerkt, tot ik bij Open Circle Solutions in dienst kwam.

Heb je altijd een zwak voor Open Source gehad?

Ja, ik heb een tijdje met Apache Camel gewerkt en ontdekte een aantal issues in de sourcecode. Toen heb ik af en toe een dag vrij genomen om aan issues te werken en de oplossingen in te dienen. Sommige daarvan zijn geïmplementeerd. Dat vond ik heel leuk om te doen, want door Open Source code te bestuderen, leer je ontzettend veel. Dat vind ik echt heel mooi aan Open Source: dat je onder de motorkap mee kunt kijken naar code die geschreven is door ontwikkelaars die elkaar heel scherp controleren.

Je leert dus graag bij in je vrije tijd?

Ja, ik werk bij Open Circle Solutions vier dagen in de week. Op mijn vrije dag maak ik af en toe tijd vrij om me te verdiepen in Machine Learning. Bij het FD heb ik zo deze verworven kennis al kunnen toepassen. Natuurlijk hoop ik dat ik daar in de toekomst bij Open Circle Solutions meer mee mag doen, want het is reuze interessant en biedt veel mogelijkheden.

Doe je ook nog iets naast werken en leren?

Hoewel mijn achternaam Avontuur is, leef ik niet avontuurlijker dan anderen, denk ik.

Ik sport heel graag. Ik heb veel aan windsurfen gedaan. Dat deed ik vooral op zee, wat het wel wat avontuurlijker maakt. Helaas doe ik dat nu niet meer, omdat ik niet telkens als er goede wind staat kan gaan surfen. Werken en surfen is wat dat betreft geen goede combi. Ik ben een paar jaar geleden wel weer fanatiek gaan hardlopen. Ik heb me bij de atletiekvereniging aangesloten, bij de marathongroep. Ik heb sindsdien ook een paar keer een marathon gelopen. Hier in de regio kun je trouwens ook heerlijk hardlopen, dat heb ik vanochtend nog gedaan. Daarnaast overweeg ik ook weer te gaan tennissen. In mijn vakanties vind ik het heel fijn om met mijn twee dochters iets spannends te doen. Dit jaar hebben we op Corsica aan canyoning gedaan. En in de winters houd ik ervan om te skiën met het gezin.

 

Meer weten over Open Circle Solutions?

Neem dan contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330 om eens te sparren. Het zal je verrassen wat er mogelijk is. Wij denken met je mee en geven proactief advies, bijvoorbeeld over de keuze van Open Source software en wat dit betekent op het gebied van data-integratie. Dit doen we op onze eigen no-nonsense manier: als het simpel kan, houden we het simpel – maar we gaan ook verder wanneer het voor andere partijen te lastig wordt.

Meer artikelen

OCS Familiedag: op naar Phantasialand

OCS Familiedag: op naar Phantasialand

Je bent zo goed in je werk als je je voelt. Dat je goed voor je mensen moet zorgen, ook buiten het werk om, is één van de pijlers onder onze organisatie. En dat is bij Open Circle Solutions niets nieuws. Daarom is er veel ruimte voor ontspanning en sociale interactie....

Khanh Long Tang, junior consultant

Khanh Long Tang, junior consultant

Khanh Long Tang is sinds begin maart in dienst als junior consultant bij OCS. Hij werkt daar aan het golfmanagementsysteem van Bernardus. Als golfbaan die zijn klanten een unieke en bijzondere ervaring wil meegeven, zijn ze elk jaar op zoek naar manieren waarop het...

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark is, op het moment dat we hem spreken, splinternieuw: net twee weken in functie als junior consultant/full stack developer. Mark heeft, zoals zoveel jonge mensen tegenwoordig, een wat slingerend pad bewandeld voordat hij bij OCS terechtkwam. Opleiding in meerdere...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This