Oracle Certified Professionals bij Open Circle Solutions

Open Circle Solutions vindt het belangrijk altijd de beste oplossing voor haar klanten te kunnen bieden. Om die ambitie te kunnen verwezenlijken, is het essentieel dat onze medewerkers over de juiste kennis beschikken. Wij besteden dan ook veel aandacht aan het verdiepen én verbreden van de competenties van onze mensen. Zo bereiden drie medewerkers zich op dit moment voor op het behalen van de ‘Oracle Certified Professional: Java SE 11’- certificering.

Wat is een Oracle Certified Professional?

Wanneer developers Oracle Certified Professional: Java SE 11 zijn, hebben ze aangetoond behendig te zijn in het ontwikkelen van software met Java (Standard Edition). Deze certificering wordt erkend door tal van wereldwijde industrieën. Om de certificering te behalen, moeten zij tijdens een examen bewijzen een diepgaand begrip te hebben van object-oriëntatie, functioneel programmeren via lambda expressies en streams, en modulariteit. Daarvoor moeten developers in bezit zijn van een grondige en brede kennis van Java, de nodige ervaring én moeten zij de nieuwe functies die in Java SE 11 zijn opgenomen in de praktijk kunnen brengen. Daarmee is Oracle Certified Professional (OCP) een waardevolle certificering voor de ontwikkelaar, maar ook voor onze klanten.

Met en van elkaar leren

Op dit moment studeren Jeroen, Jasper en Christian voor het examen. Dat doen zij onder leiding van Willem, die OCP SE 8-gecertificeerd is. Hij kent de materie door en door, is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in SE 11 en helpt zijn collega’s bij de voorbereiding. Christian vertelt: “Willem is echt een goeroe: er is geen vraag die hij niet kan beantwoorden en dat geeft ons echt een voorsprong. Jasper en Jeroen zijn eerder begonnen aan het behalen van de OCP-certificering dan ik en zijn dus al wat verder in de materie.

Aangezien we alle drie op woensdag de hele dag op kantoor zitten te studeren en te oefenen, leer ik niet alleen veel van Willem, maar ook van de vragen die Jasper en Jeroen aan elkaar of aan hem stellen. Daardoor is samen studeren niet alleen veel fijner, je leert ook echt van elkaar.
Op woensdag experimenteer ik vooral veel: dan werk ik aan een Java-project dat ik zelf heb opgezet en probeer allerlei functies uit. Mijn code voorzie ik van aantekeningen en opmerkingen die me ook tijdens het herhalen van de stof, vlak voor het examen, gaan helpen. Op mijn vrije maandag bestudeer ik het lesboek dat we voor de voorbereiding hebben ontvangen, zodat ik het geleerde op woensdag in de praktijk kan brengen. En als ik vragen heb, kan ik zowel bij mijn twee mede-studenten als bij Willem terecht.

Voorafgaand aan het examen zullen we nog een aantal proefexamens doen: dat helpt ons écht bij de voorbereiding. Zo’n proefexamen geeft namelijk heel gedetailleerde feedback, waardoor je precies weet aan welke onderwerpen je nog meer aandacht moet besteden. Hopelijk kan ik in oktober het examen doen, dat anderhalf uur duurt en uit 50 meerkeuzevragen bestaat, en na afloop de certificering OCP SE 11 in mijn zak steken! Daarvoor moet ik minimaal 68% van alle vragen goed beantwoorden.”

zebrapad

Win-win situatie

Voor developers als Christian, Jeroen en Jasper is het natuurlijk ontzettend fijn dat zij onder werktijd kunnen studeren en daarmee hun kennis naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar het is niet alleen voor de ontwikkelaars goed om meer kundigheid te verwerven, ook voor klanten van Open Circle Solutions biedt het mogelijkheden.

OCP SE 11- gecertificeerde ontwikkelaars hebben namelijk bewezen dat zij over de juiste vakkennis beschikken om complexere vraagstukken op te lossen. Zij kunnen betere ontwerpkeuzes maken en problemen sneller en efficiënter oplossen. Met de kennis die zij voor de certificering op hebben gedaan in hun bagage kunnen zij moeiteloos onverwachte uitdagingen doorgronden en verhelpen, zonder hiervoor tijd te verliezen met het online zoeken van mogelijke oorzaken of ‘fixes’. Daarnaast kunnen zij zich dankzij hun expertise in Java SE 11 sneller inlezen in code van andere developers.

Ook een Oracle Certified Professional nodig?

Java is als programmeertaal al jaren razend populair. Daarom is het voor bedrijven van toegevoegde waarde om te beschikken over bekwame developers. Beschikt jouw team nog niet over Oracle Certified Professionals en ben je benieuwd hoe jij deze kunt inzetten bij de ontwikkeling van jouw app of product? Neem dan contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330 om eens te sparren.

Het zal je verrassen wat er mogelijk is. Wij denken met je mee en geven proactief advies, bijvoorbeeld over de samenstelling van je team, de kennis die je nodig hebt en hoe je de continuïteit borgt. Wij zijn een no-nonsense bedrijf: als het simpel kan, houden we het simpel. En als het lastig wordt, doen we er gewoon een schepje bovenop.

Meer artikelen

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Er is veel gaande bij OCS. Nieuwe medewerkers (Yaris en Imad), aanscherpen van de strategie en de manier waarop we werken. Om ervoor te zorgen dat dit soort ontwikkelingen écht van de grond komen en goed tussen de oren van iedereen gaat zitten, nemen we hiervoor de...

Rob Cüsters

Rob Cüsters

Ik ben Rob Custers, geboren in Zuid-Limburg en al jaren woonachtig in Noord-Limburg. Afgestudeerd in de tweede lichting van de HEAO-Bedrijfsinformatica opleiding in 1984, heb ik mijn hele leven in de IT gewerkt. Vanaf 1992 zit ik in management-rollen, zowel in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This