Smart Rollator

Een Smart app bouwen voor een Smart rollator, dat is wat wij in samenwerking met Libra Revalidatie & Audiologie hebben gedaan. Genoeg bewegen is voor iedereen van groot belang om gezond en fit te blijven leven. Zeker voor mensen die minder goed ter been zijn, door bijvoorbeeld ouderdom of een blessure. Libra biedt specialistische diagnostiek, behandeling en begeleiding voor iedereen met een lichamelijke, cognitieve en/of auditieve beperking.

De ontwikkeling van de Smart rollator zorgt door middel van het gebruik van innovatieve technologie dat de stappen die worden gezet het revalidatieproces op meerdere manieren ondersteunen. Zowel de begeleidende fysiotherapeut als de gebruiker van de rollator worden tijdens het revalidatieproces middels de combinatie van een smart sensor en mobile app op de hoogte gehouden van de resultaten.

De sensor telt het aantal omwentelingen van een rollatorwiel en geeft deze door aan de mobile app. Hierdoor kan zowel binnen als buiten gemeten worden hoe lang en hoeveel iemand beweegt. De verzamelde data geeft fysiotherapeuten scherper inzicht in het proces dan ooit te voren.

Om de data van de smart sensor te ontsluiten hebben wij met behulp van het Xamarin ontwikkelplatform een applicatie (zowel iOS als Android) ontwikkeld die communiceert met de sensor, de data interpreteert en deze daarna op een gebruiksvriendelijke wijze inzichtelijk maakt. De app laat zien in hoeverre de doelstelling van de dag behaald is (bijvoorbeeld afgelegde afstand of gelopen tijd). Daarnaast is data van voorgaande dagen terug te vinden in duidelijke staafdiagrammen.

Apps komen vaak voort uit de meest onverwachtse vraagstukken, onze wijze van ontwikkeling zorgt ervoor dat er snel een volwaardig app gerealiseerd kan worden zonder concessies te doen aan de gebruiksvriendelijkheid. Wij bedanken Libra dan ook voor deze prettige samenwerking en bijzondere uitdaging.

Meer weten?

Voor alle ins en out neem je contact op met onze afdeling verkoop via +31 40 3041330 of info@opencirclesolutions.com of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This