Klantcase

Golf Management Systeem (Bernardus)

Alles om een unieke ervaring te creëren

Speler met smartphone op green Bernardus

De droom van Bernardus Golf is een hoogwaardige golfbaan met een beleving die op geen andere baan ter wereld te vinden is. Er zijn daarvoor innovatieve oplossingen bedacht zoals ‘member for a day’, onbeperkt aantal holes en flexibele starttijden. Bernardus is laagdrempelig en toegankelijk: een plek waar je herinneringen kunt creëren.

Unieke vraag

Een geavanceerd systeem met de mogelijkheid voor reserveringen op maat, real time logistieke informatie en slimme data-analyses voor flexibele planning.

Onze aanpak

Onze Applicatie development aanpak voor het bouwen van grote maatwerk applicaties, en de Agile development methode Scrum om de communicatie tussen het team van Bernardus en de developers soepel te laten verlopen.

Resultaat

In 2018 werd de eerste versie van het systeem succesvol opgeleverd, gerealiseerd met Dynamo voor het maatwerk, en Apache Camel voor de koppelingen met andere applicaties zoals het kassasysteem.

Bernardus Golf in Cromvoirt

Er is veel voor nodig om iets nieuws te introduceren in een gevestigde sport als golf. Aan de voor- en de achterkant vraagt dat veel inspanning.

Een unieke golfbaan vraagt om maatwerk

Om de vooruitstrevende golfbaan te realiseren, is een technisch geavanceerd systeem nodig. Diverse technische leveranciers werden uitgenodigd en steeds weer werd het team van Bernardus geconfronteerd met: ‘Dit kan alleen op déze manier’ of: ‘Nee, daar hebben we helaas geen oplossing voor.’ Uiteindelijk kon de droom van Robert van der Wallen worden gerealiseerd omdat

  • we een systeem op maat kunnen leveren, precies afgestemd op de bijzondere wensen van de opdrachtgever
  • we gebruikmaken van een combinatie van open source-software, zoals Dynamo voor de maatwerkapplicatie, en Apache Camel voor de integratie met de andere systemen die nodig zijn (zoals het kassasysteem) waarmee uiteindelijk aan vrijwel alle eisen kan worden voldaan
  • we in teamverband samen met de opdrachtgever in sprints werken, zodat iedereen kan zien en meemaken wat er is gemaakt en hoe het werkt, en we snel kunnen inspelen op problemen en struikelblokken.
Caddies van bernardus

‘We kunnen het systeem naar onze wensen inrichten; als het helemaal af is, klopt straks het totale plaatje.’

Sabine Riezebos,
General Manager Bernardus Golf

Putten op de golfbaan met kerkje op de achtergrond

Resultaat

De basis van het systeem staat en werkt prima. We zijn nu bezig met het technische maatwerk dat voor de bijzondere beleving gaan zorgen. Zo wordt stapje voor stapje gewerkt aan de droom die bij Bernardus Golf realiteit moet worden.

Click and Play

Het unieke 'Day Membership' van Bernardus geeft je onbeperkt toegang tot de golfbaan en al haar faciliteiten. De klant kan eenvoudig zelf zijn starttijd boeken evenals een reservering maken voor het restaurant. Het reserveringssysteem met kassakoppeling zorgt daarmee voor een single point of administration.

Bernardus wint Golfers Choice Award 2024 voor de Beste Golfclub van Nederland

We zijn trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan het constant hoge niveau waarop Bernardus werkt, en dat heeft geleid tot deze grote prijs. De Golfers’ Choice rankings zijn gebaseerd op de waardevolle individuele ervaringen en beoordelingen van de golfers die de baan hebben bezocht. Bernardus Golf heeft op alle fronten indruk gemaakt, met de hoogste gemiddelde score op de acht ranglijsten die Leading Courses hanteert.
Maak een afspraak

Nieuwsgierig of maatwerk voor jou het verschil kan maken?

Neem contact met ons op voor maatwerkoplossingen in Java, geleverd door een ervaren team dat stabiliteit, continuïteit en optimalisatie garandeert voor jouw bedrijfsprojecten.

Toestemming

Gerelateerde klantcases

Informatie uitwisselen (KIK-V)

Met het Programma Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg (KIK-V) wordt de uitwisseling van data tussen ketenpartijen in de ouderenzorg gestandaardiseerd. Open Circle Solutions is als gevalideerde technische partner vanaf de start hierbij...
Oude vrouw met verzorger, en daarop het logo van ZorgInstituut nederland

Benodigde voorraad voorspellen (SAS)

BrandLoyalty ontwikkelt full service loyaliteitsprogramma’s waarmee klanten van supermarkten kunnen sparen voor producten. Het concept is uitgebreid, met logistieke service en analyse achteraf. Met de webapp SAS kan het bedrijf...
Oudere vrouw doet boodschappen in de supermarkt, met daarop het logo van BrandLoyalty

Golf Management Systeem (Bernardus)

De droom van Bernardus Golf is een hoogwaardige golfbaan met een beleving die op geen andere baan ter wereld te vinden is. Er zijn daarvoor innovatieve oplossingen bedacht zoals ‘member...
Speler met smartphone op green Bernardus