werkwijze

Agile development

developers brainstormen samen

Open Circle Solutions werkt volgens het Agile development proces

Agile is een flexibele manier van werken en beweegt mee met de omstandigheden, die tijdens het ontwikkelproces immers kunnen veranderen. Bij agile werk je in kleine, iteratieve stappen en lever je iets op dat direct bruikbaar is. De klant is voortdurend betrokken en weet dus precies wat er gemaakt wordt. Geen black box en geen verrassingen op het einde.

Jij staat aan het roer

Als klant ben jij degene die bepaalt welke kant we op gaan. Jij levert de productowner en die heeft jouw mandaat voor het nemen van beslissingen. De productowner beschijft de gewenste functionaliteit en bepaald de prioriteit voor uitvoering.

Wij faciliteren

Wij leveren de scrummaster. Hij zal de product owner ondersteunen en coachen in zijn werk. De scrum master kent de klappen van de zweep en zal het volledige proces faciliteren zodat het team zich optimaal kan focussen op de technische uitdagingen.

Wij ontwikkelen

Het ontwikkel team bestaat uit onze specialisten die zich volledig zullen focussen op de technische uitvoering van het werk maar je ook zullen uitdagen bij de te maken keuzes.

Kernprincipes

Agile heeft bewezen succesvol te zijn in het leveren van waarde aan klanten, het verminderen van risico’s en het verbeteren van de algehele kwaliteit van softwareontwikkeling. Kenmerken zijn:

 • Flexibiliteit en aanpasbaarheid
  Agile erkent dat behoeften en prioriteiten kunnen veranderen gedurende het project. Het moedigt teams aan om daar snel op te reageren, waardoor ze flexibel zijn en waarde blijven leveren.
 • Iteratieve en incrementele ontwikkeling
  In plaats van een lange ontwikkeltijd met in één keer het complete product opleveren, wordt bij Agile het werk verdeeld in korte, afgebakende perioden: de sprints. Elke sprint levert een werkend increment van de software op, waardoor teams snel feedback kunnen krijgen.
 • Samenwerking en communicatie
  Agile vraagt om samenwerking en communicatie tussen ontwikkelaars, klanten en andere stakeholders. Door deze betrokkenheid begrijpen teams beter wat er nodig is en kunnen ze prioriteiten stellen op basis van echte behoeften.
 • Zelforganisatie en teamempowerment
  Agile teams zijn zelforganiserend en regelen zelf het plannen, uitvoeren en evalueren van hun werk. Deze vrijheid maakt hen efficiënter en zorgt voor betere resultaten.
 • Continue verbetering en reflectie
  Agile moedigt teams aan om regelmatig kritisch terug te kijken op het werk om te kijken wat goed ging en wat beter kan. Met retrospectives kunnen teams hun werkwijzen aanpassen en optimaliseren.
Ontwikkelaar kijkt naar whiteboard met aantekeningen en schetsen

Scrum als agile framework

Open Circle Solutions zet het Scrum framework in als een project op een Agile manier wordt aangepakt. Het Scrum-framework is gebaseerd op een set van rollen, gebeurtenissen en artefacten die samenwerking, transparantie en continue verbetering binnen een ontwikkelingsteam mogelijk maken.
Infographic Ontwikkelen van applicaties met scrum

Nieuwsgierig of maatwerk voor jou het verschil kan maken?

Neem contact met ons op voor maatwerkoplossingen in Java, geleverd door een ervaren team dat stabiliteit, continuïteit en optimalisatie garandeert voor jouw bedrijfsprojecten.

Toestemming