Teamsfeer op het water van Amsterdam

In coronatijd moet je de fysieke aansluiting met collega’s missen. Dat is extra lastig als je net begint met je carrière. Jeroen startte anderhalf jaar geleden direct na zijn opleiding bij Open Circle Solutions. Dan is het na al die tijd online natuurlijk hartstikke leuk om live iets samen te doen: een sloepentocht met een kleine competitie op het water.

Tijd voor een echt uitje

Jeroen: “Het werk bij OCS bevalt heel goed. Ik had hier al m’n stage gedaan en daarna aan mijn baan begonnen. Door corona was het lastig om met elkaar samen te komen. Wel hebben we een paar keer online iets gedaan met het team. Dat is wel een beetje behelpen, dan deden we bijvoorbeeld een cocktailworkshop vanuit huis, maar waren de spullen beschadigd aangekomen. Dus toen er werd versoepeld, ging de personeelsvereniging direct aan de slag om deze boottocht te organiseren.”

OCS-teamuitje-op-het-water-1

Competitie via de iPad

Het was een middagprogramma en de meesten kwamen met de trein naar Amsterdam. Jeroen: “We werden ontvangen met koffie en taart en kregen uitleg over het spel. Vanwege de anderhalvemeterregel gingen we met maar drie mensen per boot, zodat we afstand konden houden. Elk team had een iPad mee om de opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden.

Je wordt de hele route bestookt met raadsels, minigames, opdrachten en fotovragen. Pas als je het juiste antwoord invoert, krijg je de volgende coördinaten door. Er wordt een live scoreboard bijgehouden zodat je weet hoe je staat ten opzichte van de andere teams, dus dat geeft echte competitie. Ook kun je met elkaar chatten en navigeren via de iPad.”

OCS-teamuitje-op-het-water-2

Een andere kijk op Amsterdam

Jeroen vond het vooral leuk om zijn collega’s na al die tijd weer eens in het echt te zien. Het face to face contact heeft hij wel gemist, de grappen en grollen bij de koffieautomaat bijvoorbeeld. Daarnaast was het ook leuk om Amsterdam eens vanaf het water te bekijken.

“Zo vaak kom ik niet in de hoofdstad. Ik ben misschien maar een paar keer eerder in Amsterdam geweest voor een beurs of de toeristische trekpleisters. Het uitzicht vanaf het water op al die historische panden is uniek, je komt langs alle bekende plekken zoals de Keizersgracht, Prinsengracht en de Spiegelgracht met alle mooie bruggen. Verder was het wel een beetje ongemakkelijk om die filmpjes te maken, zeker voor een soms introverte ICT’er zoals ik. Maar uiteindelijk was het ook wel een originele manier om de sfeer open te breken en te kunnen lachen met elkaar.”

OCS-teamuitje-op-het-water-3

Teamuitje smaakt naar meer

“Na een uur of drie was het ook wel weer fijn om aan wal te gaan, want je krijgt wel zere billen van de harde bank op de boot, haha! Daarna gingen we lekker aan de barbecue op het terras bij de Amstelhaven om na te kletsen met z’n allen over de scores en belevenissen. Natuurlijk wel onder het genot van een biertje. Het was een superleuke middag en avond. De uitnodiging voor het volgende uitje heb ik al ontvangen, daar heb ik nu al zin in!”

Bekijk het hele foto- en video-album.

 

Meer weten over Open Circle Solutions?

Neem dan contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330 om eens te sparren. Het zal je verrassen wat er mogelijk is. Wij denken met je mee en geven proactief advies, bijvoorbeeld over de keuze van Open Source software en wat dit betekent op het gebied van data-integratie. Dit doen we op onze eigen no-nonsense manier: als het simpel kan, houden we het simpel – maar we gaan ook verder wanneer het voor andere partijen te lastig wordt.

Meer artikelen

Maak kennis met onze nieuwste developer: Sandro Gelissen

Maak kennis met onze nieuwste developer: Sandro Gelissen

Sandro Gelissen is sinds januari 2022 als Software Developer in dienst bij Open Circle Solutions. Om hem wat beter te leren kennen, interviewden we hem over zijn start bij ons, zijn carrière tot nu toe en zijn hobby’s. Lees zijn verhaal hier.Hoe ben je bij Open Circle...

Open Circle Solutions wordt AWS Select Partner

Open Circle Solutions wordt AWS Select Partner

Steeds meer organisaties migreren naar de cloud. Niet vreemd als je bedenkt dat de cloud al lang geen hype meer is en bewezen voordelen heeft. Open Circle Solutions begeleidt haar klanten al jaren bij hun cloudmigratie-trajecten, maar gaat nu bewust een stuk verder...

Open Circle Solutions Familiedag

Open Circle Solutions Familiedag

We hebben drie events per jaar waarbij (een deel) van de familie betrokken wordt: het zomerevent, familiedag en eindejaarsfeest. De familiedag is voor het hele gezin en de andere twee incl. partners. Afgelopen jaar gingen we voor de Familiedag naar GaiaZoo in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This