Werken bij Open Circle Solutions

Soft skills in een hard skills bedrijf

jul 1, 2019

In ons hart zijn we een technisch bedrijf. Dat vraagt om hard skills. Daar investeren we dan ook flink in. We weten echter dat voor het succes van een IT-project het juist de soft skills zijn het verschil maken.

IT is veel meer dan alleen digitale technologie. Het succes van een project staat of valt bij de bereidheid van de gebruikers om met jouw systeem te werken. En dat is geen eenvoudige zaak, want mensen houden niet van verandering. Zeker als dat betekent dat ze hun oude, vertrouwde routine moeten opgeven en nieuwe dingen moeten leren. Velen trappen dan op de rem en gaan lopen saboteren.

Dat vraag van ons nieuwe skills: het omgaan met mensen. En dat zijn soft skills. Denk aan communicatie, overtuigingskracht, beïnvloeding. Hoe ga je om met weerstand? Hoe kun je mensen ‘nudgen’ zodat ze de goede kant op gaan?

Bij Open Circle Solutions krijgt daarom iedere medewerker een assessment door een professioneel bureau aangeboden, samen een toelichtend gesprek. Dat helpt onze mensen enorm om hun sterktes nog meer te versterken en goed om te kunnen gaan met hun zwaktes.

In 2018 hebben 22 medewerkers hier gebruik van gemaakt. Nog een mooi voorbeeld van hoe belangrijk wij onze medewerkers vinden. De gemiddelde waardering van onze aandacht voor softskills was vorig jaar een 4 uit 5. Vergelijkbaar met een rapportcijfer 8 dus! Daar zijn we trots op.

Meer weten over werken bij Open Circle Solutions?

Stuur een mailtje op of bel naar +31 40 30 41 330 om kennis te maken.

Zo is het om te werken bij Open Circle Solutions

Bas Klein Essink: consultant, ontwikkelaar, all round nerd

Bas Klein Essink: consultant, ontwikkelaar, all round nerd

Bas kan zichzelf niet anders omschrijven als klassieke nerd. Het bewijs hiervoor: al vanaf zijn 6de jaar speelde hij met computers, in eerste instantie de afdankertjes van zijn vader (bijna net zo’n grote nerd). Later, sinds eind jaren ’90, kwam daar de...

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark is, op het moment dat we hem spreken, splinternieuw: net twee weken in functie als junior consultant/full stack developer. Mark heeft, zoals zoveel jonge mensen tegenwoordig, een wat slingerend pad bewandeld voordat hij bij OCS terechtkwam. Opleiding in meerdere...

Recruitment en HR bij OCS – een gesprek met Michel Schilperoort

Recruitment en HR bij OCS – een gesprek met Michel Schilperoort

Zoals veel bedrijven in de IT is Open Circle Solutions voortdurend op zoek naar goed personeel. Maar in tegenstelling tot veel collega’s, slaagt OCS erin om redelijk snel nieuwe mensen te vinden. Zo zijn afgelopen jaar drie nieuwe medewerkers aangenomen en staat de...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This