Werken bij Open Circle Solutions

Soft skills in een hard skills bedrijf

jul 1, 2019

In ons hart zijn we een technisch bedrijf. Dat vraagt om hard skills. Daar investeren we dan ook flink in. We weten echter dat voor het succes van een IT-project het juist de soft skills zijn het verschil maken.

IT is veel meer dan alleen digitale technologie. Het succes van een project staat of valt bij de bereidheid van de gebruikers om met jouw systeem te werken. En dat is geen eenvoudige zaak, want mensen houden niet van verandering. Zeker als dat betekent dat ze hun oude, vertrouwde routine moeten opgeven en nieuwe dingen moeten leren. Velen trappen dan op de rem en gaan lopen saboteren.

Dat vraag van ons nieuwe skills: het omgaan met mensen. En dat zijn soft skills. Denk aan communicatie, overtuigingskracht, beïnvloeding. Hoe ga je om met weerstand? Hoe kun je mensen ‘nudgen’ zodat ze de goede kant op gaan?

Bij Open Circle Solutions krijgt daarom iedere medewerker een assessment door een professioneel bureau aangeboden, samen een toelichtend gesprek. Dat helpt onze mensen enorm om hun sterktes nog meer te versterken en goed om te kunnen gaan met hun zwaktes.

In 2018 hebben 22 medewerkers hier gebruik van gemaakt. Nog een mooi voorbeeld van hoe belangrijk wij onze medewerkers vinden. De gemiddelde waardering van onze aandacht voor softskills was vorig jaar een 4 uit 5. Vergelijkbaar met een rapportcijfer 8 dus! Daar zijn we trots op.

Meer weten over werken bij Open Circle Solutions?

Stuur een mailtje op of bel naar +31 40 30 41 330 om kennis te maken.

Zo is het om te werken bij Open Circle Solutions

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Er is veel gaande bij OCS. Nieuwe medewerkers (Yaris en Imad), aanscherpen van de strategie en de manier waarop we werken. Om ervoor te zorgen dat dit soort ontwikkelingen écht van de grond komen en goed tussen de oren van iedereen gaat zitten, nemen we hiervoor de...

Rob Cüsters

Rob Cüsters

Ik ben Rob Custers, geboren in Zuid-Limburg en al jaren woonachtig in Noord-Limburg. Afgestudeerd in de tweede lichting van de HEAO-Bedrijfsinformatica opleiding in 1984, heb ik mijn hele leven in de IT gewerkt. Vanaf 1992 zit ik in management-rollen, zowel in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This