Werken bij Open Circle Solutions

Soft skills in een hard skills bedrijf

jul 1, 2019

In ons hart zijn we een technisch bedrijf. Dat vraagt om hard skills. Daar investeren we dan ook flink in. We weten echter dat voor het succes van een IT-project het juist de soft skills zijn het verschil maken.

IT is veel meer dan alleen digitale technologie. Het succes van een project staat of valt bij de bereidheid van de gebruikers om met jouw systeem te werken. En dat is geen eenvoudige zaak, want mensen houden niet van verandering. Zeker als dat betekent dat ze hun oude, vertrouwde routine moeten opgeven en nieuwe dingen moeten leren. Velen trappen dan op de rem en gaan lopen saboteren.

Dat vraag van ons nieuwe skills: het omgaan met mensen. En dat zijn soft skills. Denk aan communicatie, overtuigingskracht, beïnvloeding. Hoe ga je om met weerstand? Hoe kun je mensen ‘nudgen’ zodat ze de goede kant op gaan?

Bij Open Circle Solutions krijgt daarom iedere medewerker een assessment door een professioneel bureau aangeboden, samen een toelichtend gesprek. Dat helpt onze mensen enorm om hun sterktes nog meer te versterken en goed om te kunnen gaan met hun zwaktes.

In 2018 hebben 22 medewerkers hier gebruik van gemaakt. Nog een mooi voorbeeld van hoe belangrijk wij onze medewerkers vinden. De gemiddelde waardering van onze aandacht voor softskills was vorig jaar een 4 uit 5. Vergelijkbaar met een rapportcijfer 8 dus! Daar zijn we trots op.

Meer weten over werken bij Open Circle Solutions?

Stuur een mailtje op of bel naar +31 40 30 41 330 om kennis te maken.

Zo is het om te werken bij Open Circle Solutions

OCS Familiedag: op naar Phantasialand

OCS Familiedag: op naar Phantasialand

Je bent zo goed in je werk als je je voelt. Dat je goed voor je mensen moet zorgen, ook buiten het werk om, is één van de pijlers onder onze organisatie. En dat is bij Open Circle Solutions niets nieuws. Daarom is er veel ruimte voor ontspanning en sociale interactie....

Khanh Long Tang, junior consultant

Khanh Long Tang, junior consultant

Khanh Long Tang is sinds begin maart in dienst als junior consultant bij OCS. Hij werkt daar aan het golfmanagementsysteem van Bernardus. Als golfbaan die zijn klanten een unieke en bijzondere ervaring wil meegeven, zijn ze elk jaar op zoek naar manieren waarop het...

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark is, op het moment dat we hem spreken, splinternieuw: net twee weken in functie als junior consultant/full stack developer. Mark heeft, zoals zoveel jonge mensen tegenwoordig, een wat slingerend pad bewandeld voordat hij bij OCS terechtkwam. Opleiding in meerdere...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This