Professionele apps bouwen door een mix van techniek en creativiteit

Waarom moet je voor een juiste mix van techniek en creativiteit zorgen? Er valt hier een mooie vergelijking met de sport te maken. Stel dat je een voetbalteam hebt met alleen maar creatieve spelers zoals Zlatan Ibrahimovic of Christiano Ronaldo. Er zouden weinig goals vallen, omdat creatieve spelers ook de structuur nodig hebben van mensen die het spel kunnen opbouwen. Bij het bouwen van apps is het niet anders.

Een winnend team samenstellen

Voordat je iemand deel laat uitmaken van jouw winnende team zul je zijn of haar kwaliteiten moeten kennen. Door teamleden in hun kracht te zetten bereik je de mooiste resultaten en zorg je er symbolisch voor dat een creatieve spits niet plotseling een doelman is geworden. Bij het samenstellen van een winnend team is ook de diversiteit van belang, dus vergeet niet de kennis en kunde van mogelijk wat introverte mensen. Daarnaast is het belangrijk dat de verschillende persoonlijkheden respect voor elkaar hebben, samen hetzelfde doel nastreven en niet op eigen titel het resultaat gaan claimen. Een elftal is niet nodig. “Houd het klein” is de eerste tip die ook wordt gegeven door het Psychologie magazine, met een ideale groepsomvang van zo’n zeven mensen. Lees hier nog een aantal belangrijke tips.

Zoek naar de balans tussen functionele techniek en creativiteit

Het uitwerken van functionaliteiten vraagt om personen met een technische achtergrond, maar voor de gebruikservaring – de user experience – is vaak iemand met een creatieve geest nodig. Dus hoe komt de app eruit te zien en hoe gebruiksvriendelijk is onze ontwikkelde app? Voor de verdere doorontwikkeling van de app is het raadzaam om al in een vroeg stadium een testpanel te formeren. Zo kom je voorafgaand aan de officiële introductie te weten hoe het gebruiksgemak wordt ervaren en of de juiste balans is gevonden.

Definition of done

Bij het bouwen van een professionele app is het raadzaam om vooraf te bepalen wanneer de deliverables van een sprint en zeker ook het bouwen van de app is afgerond. Het vooraf opstellen van wensen en eisen en de gewenste tevredenheid van gebruikers helpt daarbij.

Voor een overzicht van alle zes tips voor het bouwen van een mobiele app lees je hier meer. Zo gaan we ook uitgebreid in op de waarde van een multidisciplinair team.

Meer weten?

Ook een mobiele applicatie bouwen of eens in gesprek gaan? Neem volkomen vrijblijvend contact met ons via +31 40 3041330 of info@opencirclesolutions.com. Je kunt ook het formulier onderaan de pagina gebruiken om je vraag te stellen. Wij nemen dan snel contact met je op.

Meer artikelen

Migreren naar de cloud lost complexe IT-uitdagingen op

Migreren naar de cloud lost complexe IT-uitdagingen op

Als het gaat om IT-architectuur moet het tegenwoordig allemaal sneller en flexibeler om een concurrentievoorsprong te behouden. De behoeften van klanten én collega’s kunnen plotseling veranderen, waardoor applicaties snel aangepast moeten worden. Maar kan dat wel met...

Open Circle Solutions wint FD Gazellen 2019

Open Circle Solutions wint FD Gazellen 2019

Trots! Want ook dit jaar is Open Circle Solutions weer door het Financieele Dagblad benoemd tot een van de 770 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Op dinsdag 5 november a.s. mogen wij de prestigieuze FD Gazellen Award wederom in ontvangst nemen. De FD Gazellen...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This