Open Circle Solutions wint Europese aanbesteding Zorginstituut Nederland

Voor de applicaties die de ontwikkeling van de iStandaarden ondersteunen zocht het Zorginstituut via een Europese aanbesteding één partij die hosting, technisch beheer en onderhoud van deze applicaties verzorgt. En dat voor de komende twee jaar. De keuze viel op Open Circle Solutions.

Iedere burger heeft recht op toegang tot betaalbare zorg van hoge kwaliteit. Dit is dan ook waar Zorginstituut Nederland voor staat. Het Zorginstituut bewaakt en bevordert de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg.

Zorginstituut Nederland is daarin ook verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de informatiestandaarden (iStandaarden), de basis voor de informatie-uitwisseling tussen de uitvoerders van de zorgprocessen in de uitvoering van de Wet langdurige zorg, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet. iStandaarden bevorderen een snelle en soepele informatieoverdracht wat zich uiteindelijk vertaald in minder administratieve lasten en meerwaarde voor de burger.

Peter de Bruin (Team iStandaarden) is zeer tevreden met de keuze voor Open Circle Solutions: “De kennis van de huidige omgeving, het vertrouwen in de medewerkers van Open Circle Solutions én de goede prijs-kwaliteit verhouding gaven de doorslag om voor Open Circle Solutions te kiezen”.

Onderdeel van de aanbesteding is de migratie van de huidige applicaties naar Open Circle Solutions. Hieronder valt ook een upgrade naar de nieuwere Java-versies én naar Digital Ocean (een public cloud hosting partij).

“De kennis van de huidige omgeving, het vertrouwen in de medewerkers van Open Circle Solutions én de goede prijs-kwaliteit verhouding gaven de doorslag om voor Open Circle Solutions te kiezen”.
Peter de Bruin (Team iStandaarden)

‘Het winnen van deze Europese aanbesteding is zeer belangrijk’, aldus Jordan van Est (Managing Director Open Circle Solutions). ‘Vooral omdat Zorginstituut Nederland ons vertrouwt dat we de beste partij zijn voor het beheer van de modules voor iStandaarden’.

In 2018 startte Open Circle Solutions met hun beheerdienstverlening. Zorginstituut Nederland is nu al de 3e klant waarvoor zij de dagelijkse beheerwerkzaamheden uitvoeren.

Ook eens verder praten over het beheer van uw IT-omgeving?

Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 40 30 41 330 of stuur een e-mail naar info@opencirclesolutions.com.

Meer artikelen

Open Circle Solutions kijkt terug op 2019 en vooruit naar 2020

Open Circle Solutions kijkt terug op 2019 en vooruit naar 2020

Wat de hoogtepunten waren van 2019? Onder andere dat we wederom de FD Gazellen 2019 wonnen, omdat we applicaties bouwen en toepassingen bedenken die beoordeeld worden als vernieuwend en anders. Daarnaast zijn we trots dat ons recent een Europese aanbesteding bij Zorg...

Migreren naar de public cloud. Hoe zie je door de wolken het bos?

Migreren naar de public cloud. Hoe zie je door de wolken het bos?

Het is druk in de wereld van public cloud. Veel organisaties stappen volledig of gedeeltelijk over naar een publieke cloudomgeving. En dat heeft een goede reden. Als je deze overstap zelf ook overweegt, dan zijn er meerdere alternatieven. Maar wat is bepalend bij de...

Klantcase ZIN: Gestandaardiseerd samenwerken in de zorg

Klantcase ZIN: Gestandaardiseerd samenwerken in de zorg

ZIN, Zorginstituut Nederland, besloot in 2019 opnieuw een Europese aanbesteding uit te schrijven voor het IT-beheer. Na het doornemen van offertes van meerdere partijen werd in september 2019 de gunning aan Open Circle Solutions gegeven. Waarom maakten zij deze keuze...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This