Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Er is veel gaande bij OCS. Nieuwe medewerkers (Yaris en Imad), aanscherpen van de strategie en de manier waarop we werken. Om ervoor te zorgen dat dit soort ontwikkelingen écht van de grond komen en goed tussen de oren van iedereen gaat zitten, nemen we hiervoor de tijd. We bespreken dit regelmatig met het volledige team op de maandelijkse OCS-meetings. Ieder kwartaal doen we dat wat uitgebreider, tijdens de… inderdaad… Kwartaalmeeting.

Omdat we graag het aangename met het nuttige verenigen, zijn deze kwartaalmeetings altijd een combi van presentaties en diepgaande discussies en ontspanning en gezelligheid.

De laatste kwartaalmeeting begon met een lunch in de sky-bar van Microlab in het hippe en populaire Strijp-S in Eindhoven. Daarna verzamelden we ons op de zogeheten ‘halve etage’ voor een meeting van zo’n vier uur, waarin door diverse presentaties iedereen werd meegenomen en bijgepraat. Er werd verteld over de doelstellingen van het vorige kwartaal en er wordt vooruitgekeken naar de doelstellingen voor komend kwartaal. Ook keken we waar iedereen precies mee bezig is, praktische tips en tricks uit de praktijk, over recruitment en inhoudelijk over de manier waarop gewerkt gaat worden.

OCS-Kwartaalmeeting 2

Focus op projecten

Speciale aandacht ging uit naar projecten en hoe je die het beste tot uitvoering kunt brengen. Hoe verloopt een ideaal project nu eigenlijk? Wat is onze unieke aanpak? Waarmee moet je rekening houden? Welke rollen worden ingezet op welke momenten? Hoe zorg je ervoor dat je grip houdt op tijd en geld? Stevige kost om grondig te behandelen.

Na de presentaties volgde een interactief gedeelte, waarbij iedereen zijn of haar vragen en opmerkingen op een post-itje kon schrijven en plakken bij een besproken onderwerp. Deze vragen, suggesties en discussiepunten werden daarna gezamenlijk besproken. Er was geen tijd om alles door te nemen, dus er komt een vervolg met uitgebreide workshop per stap in onze OCS project aanpak.

OCS-Kwartaalmeeting - lekker eten

Tijd voor ontspanning

Tijd voor een borrel in de sky-bar. Om de zinnen daarna even te verzetten, gingen we ons doorzettingsvermogen en creativiteit uitproberen in The Battle: één van de attracties van Escaperooms, ook op Strijp-S. Bij The Battle ga je in teams een onderlinge strijd aan in twee, drie of vier verschillende soorten escape rooms. Je kunt elkaar niet zien, maar je kan op een scherm zien hoeveel punten de andere teams hebben. Ook kun je elkaar pesten en dwarszitten door bijvoorbeeld het licht uit te doen of harde muziek aan te zetten. Iets waar de gemiddelde developer erg van houdt, hoorden we. 😉

Je kon zien hoeveel energie de meeting had gekost, want uiteindelijk slaagde geen enkel team erin binnen de tijd te ontsnappen. Geen ramp, want daarna wachtte een heerlijk diner bij Loetje. Dat was zoals gebruikelijk weer erg gezellig. Om 22.30 uur was het sluitingstijd en ging iedereen lekker naar huis.

Wordt vervolgd.

OCS-Kwartaalmeeting - samen eten

Meer weten?

Neem volkomen vrijblijvend contact met ons via +31 40 3041330 of info@opencirclesolutions.com. Wij nemen dan snel contact met je op.

Pin It on Pinterest

Share This