Open Circle Solutions bouwt innovatief golfbeheersysteem met Red Hat OpenShift

Afgelopen maand is ons goflbeheersysteem-project bij Bernardus Golfbaan als succesvolle klantcase op de internationale website van Red Hat geplaatst. We zijn daar met ons team uitermate trots op. Speciaal voor onze lezers hebben we het originele artikel naar het Nederlands vertaald zodat we deze kunnen delen. Hieronder het complete artikel.

Softwareontwikkelbedrijf Open Circle Solutions helpt ondernemers hun disruptieve ideeën tot leven te wekken. Het Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in data science, open source en mobiele apps, en bouwt maatwerkoplossingen ter ondersteuning van innovatieve bedrijfsmodellen.

De Nederlandse zakenman en golfliefhebber Robert van der Wallen, CEO en oprichter van BrandLoyalty, wilde met de nieuw te realiseren Bernardus Golfbaan en een nieuw reserveringssysteem golfers een betere gebruikerservaring en meer flexibiliteit en mogelijkheden bieden. Open Circle Solutions adviseerde hiervoor de containertechnologie van zijn partner, Red Hat, te gebruiken. Door voor Red Hat OpenShift te kiezen, kon Open Circle Solutions in een kort tijdsbestek een IT-systeem opleveren dat golfers een unieke ervaring biedt.

Gebruikte Software voor dit project

Red Hat OpenShift® Online
Red Hat Single Sign-On

Voordelen

  • Goede samenwerking met Red Hat biedt diepgaande productkennis en ondersteunt bij innovatie.
  • Snelle ontwikkeling en oplevering dankzij ingebouwde ondersteuning voor agile ontwikkeling.
  • Maakt snelle iteratieve en incrementele ontwikkeling mogelijk om snel aan nieuwe zakelijke behoeften te voldoen.

“Met Red Hat OpenShift waren we in korte tijd in staat een op maat gemaakt systeem op te leveren ter ondersteuning van een innovatief businessmodel.”

Jordan van Est
Managing Director, Open Circle Solutions

Open Circle Solutions

Technologie verandert ons leven en de manier waarop we werken en ontspannen. Nieuwe bedrijfsmodellen betekenen dat we onze tijd, ongebruikte ruimte en ongewenste items gemakkelijk kunnen verkopen – aan iedereen en over de hele wereld. Zo kunnen we per uur auto’s en kantoren huren, en zelfs naar gebruik betalen voor voertuigen, banden, motoren en gereedschap.

Softwarebedrijf Open Circle Solutions is gespecialiseerd in het ontwikkelen van IT-systemen voor bedrijven die disruptief willen zijn in hun markt. Data science, open source en mobiele apps introduceren tal van nieuwe mogelijkheden en het dynamische team van Open Circle Solutions ontwikkelt oplossingen waarmee ondernemers hun toekomstvisie kunnen realiseren. Toen Robert van der Wallen, CEO en oprichter van BrandLoyalty, golfers een betere gebruikerservaring wilde bieden, was Open Circle Solutions een vanzelfsprekende keuze voor het ontwikkelen van een nieuw reserveringssysteem.

Voorbeeld schermen interface

Nieuw bedrijfsmodel voor de golfsector

Gefrustreerd door het gesloten karakter van veel golfbanen wilde de ondernemer en golfliefhebber de ervaring van golfers veranderen. Sabine Riezebos, General Manager van Bernardus Golf: “Van der Wallen wilde dat elke golfliefhebber op een high-end golfbaan moet kunnen spelen en zich een dag lang lid moet kunnen voelen zonder een jaarabonnement in zijn bezit te hebben.”

Standaard softwareoplossingen voor golfbeheer voldeden niet aan de wensen en behoeften van Bernardus Golf. “We moesten een systeem op maat bouwen omdat er geen software op de markt is die dagelijkse lidmaatschappen kan aanbieden of die groepen – groter dan vier personen – toelaat samen een partijtje golf te spelen,” vertelt Riezebos. “We wilden golfers ook online tee-time-reserveringen aanbieden en welkomstboodschappen kunnen sturen.”

Het nieuwe systeem moest flexibel genoeg zijn om andere nieuwe ambities tot leven te brengen zodra er nieuwe zakelijke behoeften ontstaan. Daarnaast moest het de hele dag, elke dag en het hele jaar door beschikbaar zijn. “Open Circle Solutions raadde de Red Hat-technologie aan vanwege het hoge expertiseniveau en de innovatieve oplossingen,” merkt Riezebos op, “en vanwege zijn uitgebreide wereldwijde ervaring.”

“Open Circle Solutions adviseerde Red Hat-technologie vanwege de hoge mate van expertise en de innovatieve oplossingen.”

Sabine Riezebos
General Manager, Bernardus Golf

In korte tijd een maatwerkoplossing

Open Circle Solutions werkt sinds 2015 succesvol met Red Hat samen, waarbij Red Hat-middleware wordt ingezet voor diverse projecten in binnen- en buitenland. Jordan van Est, Managing Director van Open Circle Solutions, licht de waarde van de samenwerking met Red Hat toe: “Door het partnership kunnen wij onze kennis van Red Hat-producten verder uitbreiden en onze klanten samen van beter advies voorzien.”

Red Hat OpenShift Online was het ideale containerplatform voor dit project. Het stelde het Nederlandse softwarebedrijf in staat een microservices-aanpak te hanteren voor het technisch geavanceerde systeem en daarmee de droom van oprichter Van der Wallen te realiseren. “Red Hat OpenShift biedt een robuust en volwassen containerplatform voor de JavaTM microservices-oplossing die we aan het bouwen waren,” legt van Est uit.

Open Circle Solutions koos voor Red Hat Single Sign-On om de gebruikers van het systeem te authentiseren, inclusief het personeel dat de reserveringen beheert en de golfers die de tee-time-reserveringen via de website maken. Naast het reserveren van baantijd, kunnen bezoekers ook golfkarren, e-trolleys en golfsets huren.

Flexibele technologie

Innoveren in samenwerking met Red Hat

Deelname aan het Red Hat Advanced Business Partner Program in 2016 heeft Open Circle Solutions geholpen te innoveren. De samenwerking biedt toegang tot de nieuwste productaankondigingen, sales- en marketingmiddelen en opleidingsmogelijkheden. Hierdoor is Open Circle Solutions altijd op de hoogte van de technologieën van de opensourceleverancier.

“Onze consultants hebben via het Red Hat-kennisportaal te allen tijde toegang tot trainingen en gedetailleerde informatie over de Red Hat-producten,” aldus van Est. “Deze diepgaande kennis van de Red Hat-oplossingen betekent dat we innovatieve oplossingen aan onze klanten kunnen leveren.”

Sneller ontwikkelen met OpenShift

Red Hat OpenShift’s ingebouwde ondersteuning voor de agile ontwikkelaanpak was belangrijk om ervoor te zorgen dat Open Circle Solutions het innovatieve systeem binnen een kort tijdsbestek kon ontwikkelen en lanceren. De boekings- en reserveringssystemen moesten volledig operationeel zijn voor de opening van de eerste tien holes van de golfbaan in maart 2018. “Met behulp van een agile aanpak voor het bouwen van microservices op het Red Hat OpenShift Container Platform konden we binnen drie maanden na aanvang van de ontwikkelfase de eerste productieversie bouwen en testen,” bevestigt van Est.

De ontwerpfase begon eind 2017 met wekelijkse bijeenkomsten om de benodigde functionaliteit te bepalen en te prioriteren. De ontwikkelfase is kort daarna gestart en bestond uit agile sprints van twee weken. Aan het einde van elke sprint werden de nieuwe functionaliteiten aan de medewerkers van Bernardus Golf en aan de stakeholders getoond. Deze bijeenkomsten waren tevens een mooie gelegenheid voor gebruikers om feedback te geven, en voor alle betrokkenen om potentiële nieuwe functies te bespreken en te prioriteren.

Developer in office

Agile integratie om snel aan nieuwe zakelijke behoeften te voldoen

De flexibiliteit van Red Hat OpenShift is essentieel voor niet alleen snelle maar ook iteratieve en incrementele softwareontwikkeling. Nieuwe functies kunnen hierdoor snel worden toegevoegd om aan nieuwe zakelijke behoeften te voldoen, zodra die ontstaan. De ondersteuning voor agile integratie voegt bijvoorbeeld api’s toe aan het architectuur-framework.

“We wilden golfers in staat stellen tee-times te boeken zodra de website online kwam,” zegt Riezebos. “Om dat mogelijk te maken, werkten we samen met een team van ontwikkelaars om het reserveringssysteem snel en eenvoudig met de website te integreren.”

Het softwarebedrijf was ook in staat om snel andere nieuwe functies aan het systeem toe te voegen. Zo kan het personeel bijvoorbeeld tee-times on-the-fly blokkeren om boekingen te voorkomen als de baan dreigt te sluiten door een winterse vorst. Verder kunnen bezoekers nu ook het restaurant boeken voor evenementen zoals vergaderingen en workshops.

Onderscheidende golfervaring

De kracht van de samenwerking tussen Open Circle Solutions en Red Hat heeft Van der Wallen geholpen zijn visie tot leven te wekken. “Met Red Hat OpenShift hebben we in korte tijd een systeem op maat kunnen leveren ter ondersteuning van een innovatief bedrijfsmodel,” zegt van Est. “Iedere golfliefhebber kan nu op een topgolfbaan spelen en zich voor een dag een lid voelen.”

In de toekomst wil Bernardus Golf van slimme analyses en real-time gegevens gebruikmaken om nieuwe innovaties naar de baan te brengen, waaronder voorspellend onderhoud van de fairways, flexibele starttijden en het sturen van notificaties. De toekomst ziet er voor Open Circle Solutions rooskleurig uit en de samenwerking met Red Hat wordt steeds intensiever. Van Est kijkt uit naar de verwachte groei: “Open Circle Solutions wil de samenwerking Red Hat graag verder uitbreiden en nieuwe projecten en oplossingen voor onze klanten realiseren.”

Over Open Circle Solutions

Open Circle Solutions levert hoogwaardige maatwerksoftware, met gebruiksgemak als belangrijkste aandachtspunt, om ervoor te zorgen dat zijn softwareoplossingen een hulpmiddel worden dat iedereen kan en wil gebruiken. Het dynamische team bestaat uit experts op specifieke gebieden, waaronder mobiel, Java en big data. Het bedrijf werkt bij voorkeur met opensourceproducten die door de gemeenschap zijn ontwikkeld, waarbij het slim gebruik maakt van frameworks om snel hoogwaardige maatwerkoplossingen te kunnen leveren ter ondersteuning van kritische bedrijfsprocessen.

Over Red Hat, Inc.

Red Hat is ’s werelds toonaangevende leverancier van opensource softwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride Cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, Cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consulting diensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor Cloud leveranciers, systeemintegrators, applicatieleveranciers, klanten en opensourcecommunity’s, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.

Copyright © 2020 Red Hat, Inc. Red Hat, het Red Hat-logo, en OpenShift zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Red Hat, Inc. of haar dochterbedrijven in de Verenigde Staten en andere landen. Java en alle Java gebaseerde handelsmerken en logo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Oracle America, Inc. in de VS en andere landen.

Geïnteresseerd?

Wil je eens praten over wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330.

Meer artikelen

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

De OCS Academy is een repeterend jaarprogramma gericht op de startende consultant. Die leert van een ervaren rot in het vak, die zijn kennis en ervaring op een specifiek onderwerp met zijn jongere collega’s deelt. Dit keer stond de OCS Academy in het teken van Scrum...

OCS Family Event in de Efteling

OCS Family Event in de Efteling

Bij Open Circle Solutions weten we dat er meer is dan alleen werk... Nee, serieus: onderling contact buiten werkuren ís erg belangrijk voor onze cultuur en samenwerking. Niet voor niets organiseren we meerdere events per jaar waar onze medewerkers elkaar treffen in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This