Werken bij Open Circle Solutions

Onze stagiaire koos voor OCS!

apr 10, 2020

Jeroen Roovers is onze nieuwe aanwinst. Na 2 stages bij Open Circle Solutions (OCS) gelopen te hebben, heeft deze Java-ontwikkelaar (backend) er voor gekozen om ook bij ons in dienst te komen. Waarom hij (als een felbegeerde ontwikkelaar) voor zo’n klein bedrijf als OCS heeft gekozen, lees je in dit korte interview.

Vertel iets over jezelf: wie ben je en wat is je achtergrond?


Jeroen:
 Ik ben 26 jaar, niet in Eindhoven geboren maar mijn heel leven hier gewoond en opgegroeid. Na mijn HAVO aan het Van Maerlantlyceum koos ik eerst voor de studie elektrotechniek op de Fontys, hier in Eindhoven. De studie was minder leuk dan ik me had voorgesteld en viel me zwaarder dan ik dacht. Daarom ben ik er mee gestopt. Maar daar ben ik wel in aanraking gekomen met programmeren. Zo heb ik de overgestapt gemaakt naar ICT. Dat is een goede keuze geweest, aangezien ik het tot nu toe best naar mijn zin heb.

Hoe ben je bij OCS terechtgekomen?


Jeroen:
 Tijdens mijn eerste stage in het derde jaar moest ik op zoek naar een stageplek. Via een stagebureau (Rock Stars) ben ik bij OCS terecht gekomen.

Waarom via een stagebureau?! Mijn beeld is dat IT’ers erg gewild zijn.


Jeroen:
 Met alle drukte van mijn eerste stage, de studie, de volle contacturen etc. hield ik geen tijd over om zelf te zoeken. Zo’n bedrijf heeft toch een groter netwerk en doet al het voorwerk. Zij stelden voor om bij OCS langs te komen.

Wat was je beeld van OCS voor je langs kwam?


Jeroen:
 Ik had al een beetje gegoogeld en op de website gekeken. Echt een Java-toko! Maar een bedrijf leer je toch kennen als je langs bent geweest. Via de beschikbare informatie word je niet veel wijzer. Geldt overigens voor alle bedrijven.

En waarom koos je toen voor OCS?


Jeroen:
 De relaxte sfeer, de openheid en de opdracht.

Hoe beviel je OCS je?


Jeroen:
 Het beviel me heel goed. Bij OCS is er, naast alle tools en programma’s, altijd iemand die je kan helpen. Je kunt zo bij de baas langs lopen en vragen of hij met je mee wil denken. Als het niet uitkomt, zijn er genoeg collega’s aan wie je vragen kunt stellen en tussendoor kun je gezellig een potje tafelvoetballen of gamen.
 Dat bleek ook uit het afronden van mijn opdrachten. Naast een 8 voor mijn stage kreeg ik ook veel positieve feedback.

Je hebt in je vierde jaar weer een stage bij ons gedaan. Waarom niet een ander bedrijf?


Jeroen:
 Toen ik na mijn stage wegging, zeiden ze voor de grap “Als je nog een stage zoekt, weet je ons te vinden”.
 Voor mijn afstuderen zocht ik in de stage-databank van Fontys of OCS al een opdracht had ingestuurd. Daar kon ik niets vinden, dus heb ik zelf contact opgenomen en gevraagd of er een opdracht beschikbaar was. Die lag er niet kant en klaar, maar men had wel iets voor me.
 Iets met beeldherkening waaraan ik zou kunnen werken. Zo heb ik ook mijn afstuderen hier bij OCS gedaan.

Toen was je een afgestudeerde IT’er en dacht je, met al mijn kansen op de markt, laat ik weer bij OCS aankloppen!


Jeroen: 
Hahaha nee, OCS deed me een aanbod; die vergeleek ik met andere bedrijven. Tijdens de studie al proberen bedrijven studenten al lekker te maken met bezoekjes en evenementen.
 Bij andere bedrijven kom je op een vaste plek bij een IT-afdeling terecht en ben je programmeur. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn tegenwoordig bij alle bedrijven goed.


Tja, de sfeer van Open Circle Solutions kende ik al. Je hebt dan nog een aantal andere voordelen. Een paar heb ik al genoemd maar er is nog meer!

Zo heb ik bij OCS de vrijheid om iedere 6 maanden voor een andere opdracht(-gever) te kiezen als ik dat wil. Op deze manier doe ik veel  gevarieerdere ervaringen op dan bij een groot bedrijf of een multinational. Bij hen is alles al gemanaged. Dat maakt het makkelijk om vastgeroest te raken in een functie en/of een afdeling.


Hierbij komt ook nog eens dat je hier iedereen kent en iedereen kent jou. Zelfs bij de HR ben ik niet “die jongen met de bril op”, ik ben gewoon Jeroen.


Al deze factoren hebben het gemaakt dat ik toch koos voor het aanbod van OCS.

OCS-pasen-12-apr-21

Meer weten over werken bij Open Circle Solutions?

Stuur een mailtje op of bel naar +31 40 30 41 330 om kennis te maken.

Zo is het om te werken bij Open Circle Solutions

OCS Familiedag: op naar Phantasialand

OCS Familiedag: op naar Phantasialand

Je bent zo goed in je werk als je je voelt. Dat je goed voor je mensen moet zorgen, ook buiten het werk om, is één van de pijlers onder onze organisatie. En dat is bij Open Circle Solutions niets nieuws. Daarom is er veel ruimte voor ontspanning en sociale interactie....

Khanh Long Tang, junior consultant

Khanh Long Tang, junior consultant

Khanh Long Tang is sinds begin maart in dienst als junior consultant bij OCS. Hij werkt daar aan het golfmanagementsysteem van Bernardus. Als golfbaan die zijn klanten een unieke en bijzondere ervaring wil meegeven, zijn ze elk jaar op zoek naar manieren waarop het...

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark Donker, junior consultant en full stack developer

Mark is, op het moment dat we hem spreken, splinternieuw: net twee weken in functie als junior consultant/full stack developer. Mark heeft, zoals zoveel jonge mensen tegenwoordig, een wat slingerend pad bewandeld voordat hij bij OCS terechtkwam. Opleiding in meerdere...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This