Mag ik u voorstellen aan ons nieuwe kantoor?

/ Blog / Mag ik u voorstellen aan ons nieuwe kantoor?
Mag ik u voorstellen aan ons nieuwe kantoor?
Geschiedenis

In 2014 is Open Circle Solutions begonnen met het in gebruik nemen van één flexwerkplek op Strijp-S. Hier konden we goed mee uit de voeten. Al snel waren we verder gegroeid en namen we op vrijdagen acht werkplekken in gebruik. Dit kon zo niet langer, dus zijn we begin 2015 verhuisd naar Sectie C. Hier hadden we 45 vierkante meter met zes werkplekken tot onze beschikking en de mogelijkheid vergaderruimtes te reserveren. In december 2016 bestond het personeelsbestand al uit 22 personen en kwamen we tot de conclusie dat we wederom uit ons jasje gegroeid waren. Daarom moest er een nieuw kantoor komen dat op 4 november jongstleden feestelijk geopend is.

Koerswijziging

We hebben begin 2017 in de langetermijnstrategie vastgelegd dat we meer projecten willen binnenhalen, waardoor er voor onze collega’s meer binding ontstaat met Open Circle Solutions en er meer interactie en samenwerking is. Om dit te kunnen faciliteren zijn we verhuisd naar een plek die speciaal voor ons door Wonderful Day Design is ontworpen en waarbij rekening gehouden is met alles wat er nodig is. Het is belangrijk dat dit kantoor iedereen een trots gevoel geeft over de werkgever en dat mensen die het zien bij ons willen komen werken. Daarom is er in elke ruimte goed nagedacht over hoe dit bewerkstelligt kan worden.

Café

In ons vorige kantoor misten we een ruimte om ‘s middags samen te lunchen en goed tot rust te komen aan een grote tafel. Dit kan nu in ons café. Onze keuken in deze ruimte is verder ook van alle gemakken voorzien: magnetron, grote en goedgevulde koelkast, bestek, servies en natuurlijk het koffieapparaat. Om ons ook af en toe lekker uit te kunnen leven hebben we een Playstation 4 Pro gekocht en aangesloten op een 4K scherm om met en tegen elkaar te kunnen gamen. Deze is netjes weggewerkt in de bank onder de tv.

interieurontwerp ocs 8

Projectruimte

Omdat er natuurlijk ook gewoon gewerkt moet worden hebben we een projectruimte met tien werkplekken. Vier van deze bureaus zijn elektrisch verstelbaar van zit- naar stahoogte terwijl ook de overige bureaus makkelijk in hoogte aan te passen zijn. Om rugklachten, die zeker in onze branche stiekem best vaak voorkomen, zo veel mogelijk te voorkomen hebben we voor prachtige bureaustoelen van het gerenommeerde merk Interstuhl gekozen. In de machinekamer van het kantoor wordt de akoestiek zo veel mogelijk onder controle gehouden door een speelse akoestische wand die aan de roomdivider geplaatst is en er zijn akoestische panelen boven de werkplekken opgehangen. Om het af te maken is er een whiteboardwand geplaatst om samen creatief bezig te kunnen zijn.

interieurarchitectuur ocs 9

Stilte

Waar we voorheen tegenaan liepen is dat mensen die aan het bellen waren geen plek hadden om zich rustig terug te trekken. Daarom hebben we nu een éénpersoons en tweepersoons belruimte zodat mensen ongestoord en enthousiast als altijd voor ons kunnen bellen. Wanneer mensen wel in stilte goed geconcentreerd maar liever niet in een hokje hun werk willen doen dan zijn er wat meer afgelegen bureaus om aan te kunnen werken.

interieurontwerp ocs 5

Praten

Natuurlijk moet er ook regelmatig overlegd worden. Wat formelere gesprekken kunnen in de kleine spreekkamer plaatsvinden, deze kunnen we bijna volledig geluidsdicht maken. Ideeën worden vanaf nu geboren in de stoel- en tafelloze brainstormruimte. Deze is uitgerust met grote whiteboardwanden zodat iedereen zich maximaal kan uitleven. De grotere vergaderingen worden nu gevoerd in onze centraal gelegen en met glas afgeschermde vergaderruimte. Ook hier is een whiteboardwand en daarnaast hangt er ook een groot touchscreen wat onze vergaderingen nog efficiënter maakt.

interieurontwerp ocs 3

Details

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om je goed te voelen en dat je met plezier op het kantoor bent. Serieus zijn we allemaal meer dan genoeg, dus gelukkig zijn er ook speelse elementen. Naast de Playstation 4 kunnen we ons uitleven door tafelvoetbal te spelen tegen elkaar. Dit tafelvoetbalspel hebben Jordan en ik van onze medewerkers gekregen tijdens de opening van het kantoor. De vloertegels zijn overwegend groen bij de concentratieplekken en oranje bij de interactieplekken. Deze kleuren passen goed bij onze identiteit en maken op een leuke manier duidelijk waar mensen wat drukker mogen zijn. Kabels zijn weggewerkt waar mogelijk en het plafond is voor een groot deel weggelaten om een stoere, industriële look te krijgen.

interieurdesign eindhoven

Toekomst

Door de groei die we in de afgelopen drie jaar hebben doorgemaakt zijn we nu niet alleen qua personeelsomvang klaar om zo veel mogelijk projecten aan te nemen maar ook qua faciliteiten. Op het gebied van Java wordt er al aan mooie, nieuwe dingen gewerkt en voor de ontwikkeling van (Mobiele) apps en datavraagstukken ligt er veel in het verschiet. Wij zijn zeer trots en blij met het kantoor waar we in kunnen werken en zien de toekomst positief tegemoet.

Bekijk hier het artikel over dit project vanuit Wonderful day design.

Patrick Deenen is R&D director van Open Circle Solutions.

×