De leukste zomerboeken voor innovators en geeks

Het is zomer, vakantietijd! Het uitgelezen moment (mooie woordkeuze trouwens) om je eens rustig te verdiepen in onze razendsnel veranderende wereld. Nu is daar eindelijk tijd voor. Maar wat ga je lezen, thuis of bij de rand van het zwembad, om weer boordevol inspiratie terug te komen? Natuurlijk bepaal je je favorieten zelf, maar dit zijn onze 6 aanraders op het gebied van innovatie:

Nederland in ideeën – 101 denkers

Wil je je laten informeren door 101 denkers over inzichten en innovaties die Nederland veranderd hebben en doen laten veranderen? Koop dan dit boek. Het is een uiterst leesbare aanrader waarin onder andere autoriteiten op het gebied van politiek, filosofie, wetenschap en kunst praten over baanbrekende veranderingen binnen hun vakgebied

Reis naar de toekomst – Michio Kaku

Weten hoe het ervoor staat in het jaar 2100? Op basis van interviews met driehonderd vooraanstaande wetenschappers, worden er in dit boek baanbrekende onthullingen gedaan die je zullen verbazen. Van robots met emotie, tot de mogelijkheid om nieuwe levensvormen te scheppen. Een boek die je laat begrijpen wie de winnaars én verliezers van de toekomst zullen zijn.

De toekomst is van mij – Nikola Tesla

“Dat is toch die man van die elektrische auto?” zul je misschien denken. Maar nee, het is een Servisch-Amerikaanse elektrotechnicus die vooral bekend staat als geestelijk vader van het moderne lichtnet. De bekende auto is overigens wel naar hem vernoemd, omdat deze flamboyante uitvinder meer dan 700 patenten op zijn naam heeft gezet en de wereld er zonder hem totaal anders had uitgezien. Een wetenschappelijke messias? Lees zijn inspirerende autobiografie.

Ben je meer geïnteresseerd om een echte “deep-dive” in de techniek te maken? Dan zijn de volgende boeken aanraders voor de echte geeks onder ons:

Reactive Programming with RxJava – Tomasz Nurkiewics & Ben Christensen

Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de app-gedreven wereld van vandaag. Dit praktische boek leert je onder andere hoe je performance problemen kunt oplossen op Android apparaten en servers, inclusief concrete RxJava applicatie voorbeelden.

Spring Microservices in Action – John Carnell

Van logge, monolithische systemen naar microserver-gebaseerde applicaties in de cloud. Dat is de huidige grote IT-beweging. Het boek ‘Spring Microservices in Action’ leert je deze beweging naar de cloud te maken. Hierdoor ben je niet alleen in staat zijn om je eigen microservice gebaseerde applicaties te bouwen, maar weet je ook hoe ze ingezet kunnen worden in een private- of public cloudomgeving.

Spring Boot in Action – Craig Walls

Dit boek is gericht op ontwikkelaars. Het is een gerichte gids om het schrijven van applicaties in Java sterk te vereenvoudigen. Het leert je onder andere om bepaalde configuratiestappen te omzeilen, waardoor je je nog beter kunt concentreren op het eindproduct, de applicatie.

Nog meer aanraders? Laat het ons weten!

Meer artikelen

Oracle Certified Professionals bij Open Circle Solutions

Oracle Certified Professionals bij Open Circle Solutions

Open Circle Solutions vindt het belangrijk altijd de beste oplossing voor haar klanten te kunnen bieden. Om die ambitie te kunnen verwezenlijken, is het essentieel dat onze medewerkers over de juiste kennis beschikken. Wij besteden dan ook veel aandacht aan het...

Maak kennis met onze nieuwste IT-medewerker: René Avontuur

Maak kennis met onze nieuwste IT-medewerker: René Avontuur

René Avontuur is sinds september 2021 als Software Developer in dienst bij Open Circle Solutions. Om hem wat beter te leren kennen, interviewden we hem over zijn start bij ons, zijn carrière tot nu toe en zijn hobby’s. Lees zijn verhaal hier.Hoe ben je bij Open Circle...

Doordacht migreren met de 6R cloud-migratiestrategie

Doordacht migreren met de 6R cloud-migratiestrategie

Wanneer je je IT-infrastructuur van on-premises wilt migreren naar de cloud, kun je dat op veel manieren succesvol doen. Welke je ook kiest: beginnen zonder een solide strategie is niet de beste optie. In dit blog gaan we dieper in op de 6R’s. Dit zijn zes strategieën...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This