De leukste zomerboeken voor innovators en geeks

Het is zomer, vakantietijd! Het uitgelezen moment (mooie woordkeuze trouwens) om je eens rustig te verdiepen in onze razendsnel veranderende wereld. Nu is daar eindelijk tijd voor. Maar wat ga je lezen, thuis of bij de rand van het zwembad, om weer boordevol inspiratie terug te komen? Natuurlijk bepaal je je favorieten zelf, maar dit zijn onze 6 aanraders op het gebied van innovatie:

Nederland in ideeën – 101 denkers

Wil je je laten informeren door 101 denkers over inzichten en innovaties die Nederland veranderd hebben en doen laten veranderen? Koop dan dit boek. Het is een uiterst leesbare aanrader waarin onder andere autoriteiten op het gebied van politiek, filosofie, wetenschap en kunst praten over baanbrekende veranderingen binnen hun vakgebied

Reis naar de toekomst – Michio Kaku

Weten hoe het ervoor staat in het jaar 2100? Op basis van interviews met driehonderd vooraanstaande wetenschappers, worden er in dit boek baanbrekende onthullingen gedaan die je zullen verbazen. Van robots met emotie, tot de mogelijkheid om nieuwe levensvormen te scheppen. Een boek die je laat begrijpen wie de winnaars én verliezers van de toekomst zullen zijn.

De toekomst is van mij – Nikola Tesla

“Dat is toch die man van die elektrische auto?” zul je misschien denken. Maar nee, het is een Servisch-Amerikaanse elektrotechnicus die vooral bekend staat als geestelijk vader van het moderne lichtnet. De bekende auto is overigens wel naar hem vernoemd, omdat deze flamboyante uitvinder meer dan 700 patenten op zijn naam heeft gezet en de wereld er zonder hem totaal anders had uitgezien. Een wetenschappelijke messias? Lees zijn inspirerende autobiografie.

Ben je meer geïnteresseerd om een echte “deep-dive” in de techniek te maken? Dan zijn de volgende boeken aanraders voor de echte geeks onder ons:

Reactive Programming with RxJava – Tomasz Nurkiewics & Ben Christensen

Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de app-gedreven wereld van vandaag. Dit praktische boek leert je onder andere hoe je performance problemen kunt oplossen op Android apparaten en servers, inclusief concrete RxJava applicatie voorbeelden.

Spring Microservices in Action – John Carnell

Van logge, monolithische systemen naar microserver-gebaseerde applicaties in de cloud. Dat is de huidige grote IT-beweging. Het boek ‘Spring Microservices in Action’ leert je deze beweging naar de cloud te maken. Hierdoor ben je niet alleen in staat zijn om je eigen microservice gebaseerde applicaties te bouwen, maar weet je ook hoe ze ingezet kunnen worden in een private- of public cloudomgeving.

Spring Boot in Action – Craig Walls

Dit boek is gericht op ontwikkelaars. Het is een gerichte gids om het schrijven van applicaties in Java sterk te vereenvoudigen. Het leert je onder andere om bepaalde configuratiestappen te omzeilen, waardoor je je nog beter kunt concentreren op het eindproduct, de applicatie.

Nog meer aanraders? Laat het ons weten!

Meer artikelen

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

De OCS Academy is een repeterend jaarprogramma gericht op de startende consultant. Die leert van een ervaren rot in het vak, die zijn kennis en ervaring op een specifiek onderwerp met zijn jongere collega’s deelt. Dit keer stond de OCS Academy in het teken van Scrum...

OCS Family Event in de Efteling

OCS Family Event in de Efteling

Bij Open Circle Solutions weten we dat er meer is dan alleen werk... Nee, serieus: onderling contact buiten werkuren ís erg belangrijk voor onze cultuur en samenwerking. Niet voor niets organiseren we meerdere events per jaar waar onze medewerkers elkaar treffen in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This