expertise

altijd en overal inzicht in je data

Home → Data Science en Big Data

Data Science en Big Data

We helpen klanten hun data slim en effectief te gebruiken. Daarvoor gebruiken we AI  (Machine Learning en Deep learning), real-time based analytics en complex event processing.

Big DataBig Data is de toekomst

Big Data is de toekomst. Sterker nog, als we de visionairs van deze wereld mogen geloven dan zijn alle bedrijven die niet actief bezig zijn met Big Data ten dode opgeschreven. Of het zo’n vaart zal lopen valt nog te bezien, maar feit is wel dat Big Data ten grondslag ligt aan alle grote trends van de afgelopen jaren.

Big DataInnovatie als bron

Bij Open Circle Solutions geloven wij in innovatie als bron om klanten succesvoller te maken. Het toevoegen van Big Data aan ons portfolio van diensten was dan ook een logische stap. Net zoals bij onze overige diensten maken we binnen ons Big Data-porfolio zoveel mogelijk gebruik van Open Source technologieën. Mede daarom zijn we partnerships aangegaan met SkymindnVidia, Hortonworks en Elastic Search.

Big DataBig Data oplossingen aanbieden

Wij geloven in het bieden van oplossingen, daarom helpen we niet alleen met het neerzetten van het platform, maar ook bij het analyseren van de data. Onze Data Scientists ondersteunen bij het uitzoeken van wat Big Data voor uw organisatie kan betekenen. Veel kennis is vaak al onbewust aanwezig binnen de organisatie: onze Data Scientists zetten deze kennis om naar concrete Big Data vraagstukken en gaan hier vervolgens mee aan de slag.

Uiteindelijk wilt u deze kennis in de praktijk gaan gebruiken. Hierbij is het in productie nemen van de Big Data oplossing een cruciaal onderdeel van het project. Helaas zien we nog teveel projecten tijdens de pilot of Proof of Concept fase stranden, omdat men niet voldoende heeft nagedacht over het naar productie brengen van de ontwikkelde oplossing. Bij Open Circle Solutions hebben we hier ruime ervaring mee en zijn we niet alleen in staat om de oplossing voor u te bouwen, maar om deze ook daadwerkelijk in productie te nemen.

Betekent dit dan het einde van het traditionele Data Warehouse? Wat ons betreft zeker niet. Beide platformen hebben hun eigen kracht, juist de combinatie van de twee kan interessante en vernieuwende inzichten opleveren. Om de volledige potentie eruit te kunnen halen is het belangrijk om na te denken over een goede architectuur. Onze architecten combineren een uitgebreide kennis van traditionele Business Intelligence met de laatste technologieën op het gebied van Big Data en Data Science.

onze oplossingen op het gebied van big data en data science

AI classifier platform

Op een snelle en gestandaardiseerde manier nieuwe Artificial Intelligence classifiers ontwikkelen, optimaliseren en in productie te nemen

Beeldherkenning

Een foto zegt meer dan duizend woorden.

 

Vragen of geïnteresseerd?

Neem contact met ons op.

+31 40 304 1330 | info@opencirclesolutions.nl

 

blog

Uitleg, achtergronden en proofs of concept uit ons laboratorium

Maak kennis met onze nieuwste developer: Sandro Gelissen

Maak kennis met onze nieuwste developer: Sandro Gelissen

Sandro Gelissen is sinds januari 2022 als Software Developer in dienst bij Open Circle Solutions. Om hem wat beter te leren kennen, interviewden we hem over zijn start bij ons, zijn carrière tot nu toe en zijn hobby’s. Lees zijn verhaal hier.Hoe ben je bij Open Circle...

Lees meer
Open Circle Solutions wordt AWS Select Partner

Open Circle Solutions wordt AWS Select Partner

Steeds meer organisaties migreren naar de cloud. Niet vreemd als je bedenkt dat de cloud al lang geen hype meer is en bewezen voordelen heeft. Open Circle Solutions begeleidt haar klanten al jaren bij hun cloudmigratie-trajecten, maar gaat nu bewust een stuk verder...

Lees meer
Open Circle Solutions Familiedag

Open Circle Solutions Familiedag

We hebben drie events per jaar waarbij (een deel) van de familie betrokken wordt: het zomerevent, familiedag en eindejaarsfeest. De familiedag is voor het hele gezin en de andere twee incl. partners. Afgelopen jaar gingen we voor de Familiedag naar GaiaZoo in...

Lees meer

e-book

Meer weten over beeldherkenning?

Download het hier.

Pin It on Pinterest