Christian Adkin: maak kennis met onze nieuwste medewerker

Christian Adkin is sinds juli 2021 als Software Engineer in dienst bij Open Circle Solutions. Om hem wat beter te leren kennen, interviewden we hem over zijn start bij ons, zijn plannen voor de toekomst en zijn hobby’s.

Christian, hoe ben je bij Open Circle Solutions terecht gekomen?

“Na mijn studie ICT & Software Engineering aan Fontys Hogeschool in Eindhoven,” begint Christian te vertellen, “voelde ik me net een klompje goud: er is zoveel vraag naar IT-ers! Er gaat echt een wereld voor je open als je net afgestudeerd bent en dat kan best overweldigend zijn. Maar ik had een plan: ik zou de twee bedrijven benaderen waar ik stage liep tijdens mijn opleiding en zou ondertussen ook verder snuffelen. Uiteindelijk ging ik in zee met mijn eerste stagebedrijf. Tijdens mijn stage voelde ik me daar al erg prettig en had ik echt een persoonlijke connectie met mijn collega’s. Nu deden zij me een aanbod waar ik als junior zeker geen nee tegen kon zeggen. Ik werkte er twee jaar met veel plezier.”

Ontdekken wat belangrijk is

Hij vervolgt: “Ik had leuk werk en collega’s waarmee ik ook nu nog contact heb in mijn vrije tijd. In mei dit jaar ging het bedrijf helaas failliet. En hoewel het erop lijkt dat het bedrijf een doorstart kan maken, wilde ik daar niet op wachten. Het faillissement zette me namelijk aan het denken. Ik reflecteerde op mijn werk en op wat ik nou echt wil. Die reflectie was best schokkend, want ik ontdekte dat ik al vast begon te roesten in mijn werk. Telkens dezelfde context, hetzelfde product en dezelfde software. Na twee jaar al!

Ik bedacht me: ‘Als je te lang stil zit, is de trein voorbij’ en ik besloot dat mijn volgende baan meer afwisseling moest bieden. Het liefst project-georiënteerd en op basis van verschillende en modernere technieken. Ik heb gewerkt met de programmeertalen Java en Python, maar wil ook andere talen leren kennen.

Daarnaast ontdekte ik dat ik het belangrijk vond ook van collega’s te kunnen leren. Doordat zij voor een frisse blik op je project zorgen, of juist doordat zij zelf heel ervaren zijn en hun kennis met je delen.

Met die inzichten besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Natuurlijk solliciteerde ik actief naar interessante functies, maar ik maakte ook gebruik van LinkedIn en benaderde een aantal recruiters waarmee ik al eerder contact had. Uiteindelijk stelde één van hen mij voor bij Open Circle Solutions. Toen ging het heel snel.”

Christian Adkin

Open Circle Solutions sluit aan bij mijn wensen

“Het eerste gesprek had ik met Jordan. Hij was zo enthousiast dat hij me aan het eind van het gesprek vroeg wanneer ik tijd had voor een vervolggesprek. Uiteindelijk zat ik nog dezelfde dag met Patrick aan tafel voor mijn tweede gesprek en trad ik per juli officieel in dienst!” vertelt Christian.

“Open Circle Solutions sluit in alle opzichten goed aan op mijn wensen. De oprichters, Jordan en Patrick, begonnen beiden in de IT rond mijn geboortejaar. Ze hebben echt ontzettend veel ervaring, weten waar ze het over hebben en draaien ook nu nog mee op projecten bij klanten. Via de interne nieuwsbrief wordt er ook aandacht besteed aan de projecten van mijn collega’s. Dat zorgt er niet alleen voor dat ik weet waar zij mee bezig zijn, maar ik leer er ook veel van.”

“Sinds mijn start werk ik in het Beheerteam, waar ik voor Zorginstituut Nederland al direct wat kleine issues kon oplossen. Dat geeft voldoening en ik vind het tot nu toe ontzettend leuk. Wat ik ook echt leuk vind, is dat ik aan mijn eigen ontwikkeling mag werken. Ik ben nu bezig mijn persoonlijk ontwikkelplan op te zetten. Op alle vlakken ga ik aan mezelf werken: natuurlijk mijn technische skills, maar ook soft skills en andere vaardigheden die ik nodig heb in mijn werk.

Verder moet ik ook nadenken over mijn stip op de horizon: waar wil ik naartoe? Eerlijk gezegd heb ik op dit moment nog geen idee. Ik wil in eerste instantie graag mijn kennis verbreden. Eerst veel proeven, ervaren en meemaken – en me daarna specialiseren in een bepaalde richting. Of misschien toch meer richting projectmanagement of consultancy: tussen de business en IT in. Ik ben namelijk niet het type IT-er dat het liefst de hele dag naar een beeldscherm tuurt. Ik houd van een praatje en ben vrij sociaal. Ik word blij van lachende gezichten, zowel van collega’s als van klanten en eindgebruikers. Je merkt het: ik weet nog niet waar ik over vijf jaar wil staan”, lacht hij.

Wat doe je in je vrije tijd?

“Wat dat betreft, ben ik misschien wél een typische IT’er: ik houd ervan om te gamen. Als klein kind al zat ik bij mijn vader op schoot te kijken hoe hij computerspelletjes speelde. Later kreeg ik zelf een Gameboy en nog later een game console. Er is een tijd geweest dat ik telkens de nieuwste console moest hebben, er een paar maanden bloedfanatiek op speelde en daarna… keerde ik toch altijd weer terug naar de pc.

Nu investeer ik niet meer in consoles, maar vind ik mijn rust en ontspanning in games op de pc. En het liefst speel ik samen met anderen, bijvoorbeeld tijdens een LAN-party. Dan nemen alle spelers hun set-up mee naar een centrale locatie om samen te gamen. Want ook bij gamen is het juist het sociale aspect dat mij het meest aantrekt. Maar ook dan speel ik wel echt om te winnen. Dat zit in me en is zelfs tijdens het spelen van bordspellen thuis duidelijk te merken.”

Meer weten over Open Circle Solutions?

Neem dan contact met ons op of bel naar +31 40 30 41 330 om eens te sparren. Het zal je verrassen wat er mogelijk is. Wij denken met je mee en geven proactief advies, bijvoorbeeld over de keuze van Open Source software en wat dit betekent op het gebied van data-integratie. Dit doen we op onze eigen no-nonsense manier: als het simpel kan, houden we het simpel – maar we gaan ook verder wanneer het voor andere partijen te lastig wordt.

Meer artikelen

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Open Circle Solutions Kwartaalmeeting

Er is veel gaande bij OCS. Nieuwe medewerkers (Yaris en Imad), aanscherpen van de strategie en de manier waarop we werken. Om ervoor te zorgen dat dit soort ontwikkelingen écht van de grond komen en goed tussen de oren van iedereen gaat zitten, nemen we hiervoor de...

Rob Cüsters

Rob Cüsters

Ik ben Rob Custers, geboren in Zuid-Limburg en al jaren woonachtig in Noord-Limburg. Afgestudeerd in de tweede lichting van de HEAO-Bedrijfsinformatica opleiding in 1984, heb ik mijn hele leven in de IT gewerkt. Vanaf 1992 zit ik in management-rollen, zowel in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This