Big Data / Data Science

/ Big Data / Data Science

Big Data is de toekomst. Sterker nog, als we de visionairs van deze wereld mogen geloven dan zijn alle bedrijven die niet actief bezig zijn met Big Data ten dode opgeschreven. Of het zo’n vaart zal lopen valt nog te bezien, maar feit is wel dat Big Data ten grondslag ligt aan alle grote trends van de afgelopen jaren.

Bij Open Circle Solutions geloven wij in innovatie als bron om klanten succesvoller te maken. Het toevoegen van Big Data aan ons portfolio van diensten was dan ook een logische stap. Net zoals bij onze overige diensten maken we binnen ons Big Data-porfolio zoveel mogelijk gebruik van Open Source technologieën. Mede daarom zijn we partnerships aangegaan met Skymind, nVidia, Hortonworks en Elastic Search.

Wij geloven in het bieden van oplossingen, daarom helpen we niet alleen met het neerzetten van het platform, maar ook bij het analyseren van de data. Onze Data Scientists ondersteunen bij het uitzoeken van wat Big Data voor uw organisatie kan betekenen. Veel kennis is vaak al onbewust aanwezig binnen de organisatie: onze Data Scientists zetten deze kennis om naar concrete Big Data vraagstukken en gaan hier vervolgens mee aan de slag.

Uiteindelijk wilt u deze kennis in de praktijk gaan gebruiken. Hierbij is het in produktie nemen van de Big Data oplossing een cruciaal onderdeel van het project. Helaas zien we nog teveel projecten tijdens de pilot of Proof of Concept fase stranden, omdat men niet voldoende heeft nagedacht over het naar produktie brengen van de ontwikkelde oplossing. Bij Open Circle Solutions hebben we hier ruime ervaring mee en zijn we niet alleen in staat om de oplossing voor u te bouwen, maar om deze ook daadwerkelijk in produktie te nemen.

 

 

 

Betekent dit dan het einde van het traditionele Data Warehouse? Wat ons betreft zeker niet. Beide platformen hebben hun eigen kracht, juist de combinatie van de twee kan interessante en vernieuwende inzichten opleveren. Om de volledige potentie eruit te kunnen halen is het belangrijk om na te denken over een goede architectuur. Onze architecten combineren een uitgebreide kennis van traditionele Business Intelligence met de laatste technologieën op het gebied van Big Data en Data Science.

 

Lees meer over onze oplossingen op het gebied van Big Data en Data Science:

Of download ons eBook over Beeldherkenning: EBook OCS ‘Beeldherkenning’

Daarnaast leggen we regelmatig in begrijpelijke tutorials relevante onderwerpen en technieken toe. Deze kun je hier bekijken.

Geïnteresseerd om uit te zoeken wat Big Data voor uw organisatie kan betekenen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 40 304 1330 of info@opencirclesolutions.com.

×