Betere gebruikerservaringen met native apps

De klant van vandaag de dag is vaker onderweg, werkt mobiel en gebruikt smartphone en tablet voor de dagelijkse werkzaamheden. Met als logisch gevolg dat de vraag naar apps enorm blijft groeien. Maar waar let je op als je klanten de beste gebruikerservaring wilt geven en waarom zijn native apps daarbij zo bepalend?

Performance, snelheid en stabiliteit zijn key!

Apps moeten het gewoon doen en stabiel werken. Apps met lange laadtijden van schermen worden als ongemakkelijk ervaren. Daarom worden apps zonder goede performance in slechts luttele seconden verwijderd. Ten opzichte van Progressive Web apps bieden native apps nog steeds de gewenste hogere performance.

Maximaal gebruik van beschikbare functionaliteiten

Betere ervaringen ontstaan als gebruikers de steeds geavanceerdere functies van smartphones en tablets ook kunnen gebruiken. Native apps maken maximaal gebruik van de functionaliteit van bestaande en nieuwe devices en integreren eenvoudig met andere apps. Het gebruik van de verschillende sensoren van een device is wat native apps van de rest onderscheidt.

De smartphone heeft bijvoorbeeld locatiebepaling aan staan. Deze informatie kan worden toegevoegd als extra waarde aan de door jou ontwikkelde app. Of misschien bouw je wel een app waarmee de camerafunctie informatie scant en data genereert. Data, zoals beweging, temperatuur, versnelling en nog heel veel wordt met de sensoren van het device waargenomen. Door deze data met native apps te integreren ontstaan vaak compleet nieuwe businessmodellen. Bekijk bijvoorbeeld deze inspirerende praktijkcase over een loyaltyprogramma voor retailers waar een native app een belangrijke rol bij speelt.

Altijd kunnen doorwerken

Gemak betekent ook dat er in elke situatie kan worden doorgewerkt. Ook als er even geen internetverbinding is. Zolang de native app is uitgevoerd met een offline functionaliteit kan de native app gewoon worden gebruikt.

Het gevoel van veiligheid en zekerheid

Een native app voor Apple iOS, Android of Windows mobile zal altijd moeten worden goedgekeurd, waarbij de native app automatisch wordt getoetst aan de eisen van moderne digitale veiligheid. Daarnaast heb je met een native app de zekerheid dat je meeloopt met de ontwikkelingstrends van Android en iOS. Beide platformen standaardiseren steeds meer en brengen standaard programmeercodes uit in zogenaamde ‘libraries’. Daardoor wordt programmeren steeds sneller en eenvoudiger gemaakt.

Een native app ontwikkelen kost iets meer tijd dan het ontwikkelen van een hybride app. Je ontwikkelt een native app namelijk specifiek voor één platform. Als je de app wilt laten werken op Android en iPhone zul je twee keer moeten programmeren. Toch hopen we je te hebben overtuigd van het vooruitzicht van betere gebruikerservaringen.

Extra kansen voor native apps

In deze digitale tijd wordt weleens vergeten dat er nog steeds foutgevoelige processen met pen en papier plaatsvinden. Juist daar liggen kansen om belangrijke informatie te stroomlijnen, te vereenvoudigen en nooit meer kwijt te raken.

Aanvullende informatie?

Wil je het hele verhaal teruglezen over het bouwen van een professionele mobiele app, jezelf inschrijven voor de nieuwsbrief of nader contact over betere gebruikerservaringen met native apps, klik dan hier.

Meer weten?

Ook een mobiele applicatie bouwen of eens in gesprek gaan? Neem volkomen vrijblijvend contact met ons via +31 40 3041330 of info@opencirclesolutions.com. Je kunt ook het formulier onderaan de pagina gebruiken om je vraag te stellen. Wij nemen dan snel contact met je op.

Meer artikelen

Time-Series Classificatie doormiddel van shapelets  (3)

Time-Series Classificatie doormiddel van shapelets (3)

Zoals te lezen in deel 1 en 2 van onze blog blijken shapelets volgens ons een goede manier te zijn om classificatie op time-series data toe te passen. In deel 2 zijn we dieper ingegaan op de methodes welke je gebruikt om een shapelet classifier te trainen. Het trainen...

Nieuw: Open Circle Solutions introduceert de Inner Circle app

Nieuw: Open Circle Solutions introduceert de Inner Circle app

De beste ideeën voor het ontwikkelen van een nieuwe app komen vaak uit eigen uitdagingen. Zo liepen we ruim vier jaar geleden tegen een steeds groter wordend probleem aan: omdat we allemaal bij klanten aan het werk waren, verloren we elkaar als collega’s uit het oog....

Time-Series Classificatie doormiddel van shapelets  (2)

Time-Series Classificatie doormiddel van shapelets (2)

Zoals in deel 1 van deze drieluik te lezen hebben we een uiteenzetting gemaakt hoe complexe timeseries te vertalen zijn naar ‘shapelets’. Een mogelijk probleem wat geschikt zou zijn voor deze aanpak is het verbeteren van de uitleesbetrouwbaarheid van IoT apparaten....

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This