Bernardus Golf, een maatwerk project op basis van opensource technologie

Robert van der Wallen (ondernemer en voormalig CEO BrandLoyalty) heeft een droom. Een hoogwaardige golfbaan waar iedereen die wil golfen zonder jaarlijks abonnement terecht kan, met het concept “member for a day”. Ook wil hij een beleving bieden die op geen andere baan ter wereld te vinden is. Door een onbeperkt aantal holes te spelen. Met flexibele starttijden, rekening houdend met de tijd die nodig is voor elk groepje golfers. Laagdrempelig en toegankelijk: een plek waar je herinneringen kunt creëren.

De uitdaging

Om deze droom te kunnen realiseren is een geavanceerd technisch systeem nodig. Denk aan reserveringen op maat, logistieke systemen om precies te weten wie waar op de baan is, slimme data-analyses om te kunnen voorspellen hoe lang groepjes die eerder geweest zijn, bezig zijn zodat flexibele planning mogelijk is. Diverse technische leveranciers werden uitgenodigd en steeds weer werd het team van Bernardus geconfronteerd met: ‘Dit kan alleen op déze manier’, of: ‘Nee, daar hebben we helaas geen oplossing voor.’ Het team wist: ‘Dit gaat niet lukken met een standaardoplossing. Moeten we onze droom
opgeven? Er moet toch een manier zijn om dit te kunnen realiseren?’

De oplossing

Het team van Open Circle Solutions mocht een presentatie geven voor hoe ze dit zouden aanpakken. Met de droom van oprichter van der Wallen als stip op de horizon, schetsten ze een plan van aanpak. Hierbij maken ze gebruik van diverse Open Source technieken zoals OptaPlanner voor dynamisch plannen, LoRa voor IoT, Xamarin voor de mobile App en Dynamo voor de maatwerk applicatie. ‘We werken met een team in sprints, zodat iedereen kan zien en meemaken wat er is gemaakt en hoe het werkt,’ aldus Jordan van Est, Managing Director Open Circle Solutions. Inmiddels is de eerste versie van het systeem in de zomer van 2018 succesvol opgeleverd.

De tips

Met een groot project zoals deze zijn er natuurlijk ook leermomenten. Sabine Riezebos die als General Manager dit project overziet, deelt de belangrijkste:
→ Hou rekening met veel onzekerheden; veel aspecten worden pas duidelijk wanneer een deel af is en in de praktijk wordt gebracht;
→ Een groot project is beter te sturen als je een projectmanager vanuit de organisatie hebt;
→ Als je voor maatwerk gaat, zorg ervoor dat je genoeg interne capaciteit hiervoor vrij kunt maken;
→ Hou een stip aan de horizon. Weet wat je wilt uitgeven en hou dat in de gaten. Maatwerk vergt flexibiliteit in je budget.

De toekomst

Inmiddels staat de basis van het systeem en zal het project verder gaan met het technische maatwerk dat voor die bijzondere beleving gaan zorgen. Zo wordt stapje voor stapje gewerkt aan de droom die bij Bernardus Golf realiteit moet worden.

We kunnen een systeem geheel naar onze eigen wensen inrichten; als het helemaal af is klopt straks het totale plaatje.

Sabine Riezebos

General Manager, Bernardus Golf

Meer weten?

Ook een maatwerk applicatie bouwen of eens in gesprek gaan? Neem volkomen vrijblijvend contact met ons via +31 40 3041330 of info@opencirclesolutions.com. Je kunt ook het formulier onderaan de pagina gebruiken om je vraag te stellen. Wij nemen dan snel contact met je op.

 

Gratis download

Download deze case

Meer klantervaringen

StorePal, inzicht in loyaltyprogramma’s voor retailers

StorePal, inzicht in loyaltyprogramma’s voor retailers

Brand Loyalty verzorgt voor zijn retailklanten de complete merkactivatie van loyaliteitsacties in de winkel. Denk aan de displays voor de promotionele producten, de instore etalage van de producten, de zegels, de posters en de spaarkaarten. Maar hoe effectief zijn die...

Smart Rollator

Smart Rollator

Een Smart app bouwen voor een Smart rollator, dat is wat wij in samenwerking met Libra Revalidatie & Audiologie hebben gedaan. Genoeg bewegen is voor iedereen van groot belang om gezond en fit te blijven leven. Zeker voor mensen die minder goed ter been zijn, door...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This