Beeldherkenning, toegankelijker dan je denkt

Bij Open Circle Solutions willen we de technologie van beeldherkenning toegankelijk maken voor zo veel mogelijk bedrijven die daar baat bij hebben. Met onze jaren aan ervaring staat ons complete ‘leren en verbeteren’ proces van beeldherkenning als een huis. We zetten deze dan ook graag in bij allerlei bedrijven en gebruikers. Groot en klein, met veel of weinig gebruikers. Het is toegankelijker dan je wellicht zou denken.

Het meest tijdrovende en kosten intensieve van het proces van beeldherkenning zit hem in het bouwen en trainen van het model. Om het model namelijk goed te kunnen trainen, heb je veel zogenaamde “gekwalificeerde” foto’s nodig. Met het door ons unieke kant en klare beeldherkenningsplatform zijn we in staat om op een snelle manier foto’s te verzamelen, classificeren en veilig te versturen. Hiermee hebben we een enorme efficiëntie behaald.

Wij hebben 50% minder foto’s en 1/3 minder tijd nodig voor het taggen en labelen* van de beelden. Dit betekent dat we slechts een fractie van de gebruikelijke kosten voor beeldherkenning kwijt zijn. Het is onze verwachting dat we dit de komende tijd nog efficiënter gaan krijgen omdat wij en onze partner Nvidia zich met de nieuwste ontwikkelingen bezighouden.

*Bij taggen geef je de “exacte” locatie van het object op de foto aan en bij labelen geef je aan wat voor soort object het is.

Wat zorgt voor lagere kosten?

  • Geautomatiseerd taggen en labelen.
    Een beeldherkenningsapplicatie heeft meestal een grote hoeveelheid foto’s nodig om te kunnen leren. Om het systeem bijvoorbeeld te leren of er op een foto een bal staat moet het soms tot wel 30.000 keer foto’s van ballen zien die voorzien zijn van de locatie (tag) en classificatie (label) “bal”. Dit tijdrovende proces wordt voorkomen met onze geautomatiseerde manier om foto’s te taggen en te labelen.
  • Een intelligenter algoritme.
    Jaren van research en ontwikkeling zijn gestopt in het ontwikkelen van 10-tallen gespecialiseerde lagen. Door de introductie van deze lagen is het algoritme nu in staat meer detail uit minder foto’s te halen. Met als resultaat: sneller en goedkoper een betere classifier. Dat betekent dat we een algoritme hebben waarmee we met de 50% minder aantal foto’s een meer gedetailleerd resultaat behalen.
  • Een geoptimaliseerd proces.
    We hebben een beeldherkenningsplatform gerealiseerd waarbij alle stappen, van aanleveren van foto’s tot classificeren, compleet is geautomatiseerd. Heel het platform wordt als een SaaS dienst in de cloud aangeboden en is geschikt voor meerdere klanten, projecten en concepten. Daarmee kunnen bedrijven zeer snel aan de slag met beeldherkenning, zonder dat men daar zelf een platform voor hoeft te ontwikkelen. Hierdoor worden hoge opstartkosten bespaart en kan men snel resultaten in de praktijk toepassen.

De baten van beeldherkenning

Dat er grote kostenbesparingen mogelijk zijn door beeldherkenning bewijst een praktijkcase van Brand Loyalty. Daarbij was de doelstelling om inzicht te krijgen in loyaliteitsprogramma’s voor retailers en te zien of campagnes in de winkelschappen effectief zijn. In plaats van het inzetten van duurbetaalde mystery shoppers worden de resultaten nu op een slimme, intelligente en objectieve manier gemeten. Hoe? Door beeldherkenning in te zetten via de smartphones van het eigen personeel.

Beeldherkenning tegen aantrekkelijke kosten met hoge opbrengsten

Die uitdaging gaan we graag aan. We leggen de lat hoog, zetten altijd de laatste en meest geavanceerde technieken in zodat er een eindproduct wordt geleverd dat van grote waarde voor jouw business is. Wil je weten welke baten er ook voor jou uit beeldherkenning te halen zijn? Neem contact op met Jordan van Est via e-mail of 040 304 1330.

Meer artikelen

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

De OCS Academy is een repeterend jaarprogramma gericht op de startende consultant. Die leert van een ervaren rot in het vak, die zijn kennis en ervaring op een specifiek onderwerp met zijn jongere collega’s deelt. Dit keer stond de OCS Academy in het teken van Scrum...

OCS Family Event in de Efteling

OCS Family Event in de Efteling

Bij Open Circle Solutions weten we dat er meer is dan alleen werk... Nee, serieus: onderling contact buiten werkuren ís erg belangrijk voor onze cultuur en samenwerking. Niet voor niets organiseren we meerdere events per jaar waar onze medewerkers elkaar treffen in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This