oplossing

open circle solutions beeldherkenning-platform

Home → Het OCS beeldherkenning-platform

Zelf snel aan de slag met beeldherkenning?

Beeldmateriaal bevat een schat aan informatie. Als je in staat bent die informatie door een computer te laten ‘lezen’, kun je het gebruiken in allerlei nuttige toepassingen. Dat kan je enorm veel tijd, menskracht en geld schelen. Het OCS Beeldherkenning-platform brengt deze complexe technologie binnen handbereik.

Veel productiebedrijven gebruiken visuele inspectie om de voortgang of kwaliteit van het proces te bewaken. Beeldherkenning maakt het mogelijk om dit te automatiseren. Onderhoudsbedrijven zetten de techniek in om schade te detecteren voordat de monteur op weg gaat.

De mogelijkheden zijn enorm. En het scheelt bedrijven tijd, menskracht en geld en maakt het productieproces sneller, flexibeler en arbeidsvriendelijker. Met ons platform kan ook jouw bedrijf er gebruik van maken.

Beeldherkenning kan voor veel toepassingen worden ingezet, zoals

 • kwaliteitscontrole in de productiehal én buiten
 • detecteren van schade
 • positie- en oriëntatiebepaling
 • sorteren van producten op lopende banden
 • identificatie van objecten
 • bewegingen van mensen en groepen
 • ruimtelijke ordening

DEMO AANVRAGEN

Wil je een live demo? We laten je graag volkomen vrijblijvend zien hoe het werkt.

Benieuwd naar de technologie achter beeldherkenning? We leggen het hier uitgebreid uit.

Het Open Circle Solutions Beeldherkenningsplatform

Heb je een mogelijke toepassing voor beeldherkenning? Open Circle Solutions beschikt over een aantal classifiers. Samen met jou bepalen we welke het beste bij je vraag past. Desgewenst kunnen we een maatwerk classifier voor je ontwikkelen. Heb je eenmaal een classifier gekozen, dan trainen we de computer. Als de kwaliteit van de analyse naar wens is, analyseert de machine zelf nieuwe foto’s voor je.

Het Open Circle Solutions Beeldherkenningsplatform is een door Open Circle Solutions ontwikkeld platform waarmee nieuwe classifiers kunnen worden ontwikkeld en geoptimaliseerd – gestandaardiseerd en snel.

Als je al een classifier hebt, maakt het platform nieuwe classifiers of het aanpassen/hertrainen van bestaande classifiers relatief eenvoudig. Dit kost nog maar 30 tot 40% van de inspanning ten opzichte van de eerste classifier.

Je data wordt lokaal gehost zodat je alles in eigen beheer houdt. Dit is zeker voor bedrijfsgevoelige data ideaal. Natuurlijk kun je de data ook in de cloud opslaan.

Werkwijze
Stappenplan beeldherkenning

Waarom het Open Circle Solutions Beeldherkenningsplatform?

Ons platform voor beeldherkenning heeft een aantal eigenschappen die het bijzonder flexibel maakt en inzetbaar voor veel toepassingen.

Uitzonderlijk hoge kwaliteit

Ons platform is extreem gevoelig. Bij het analyseren van foto’s is het niveau van detail dat het algoritme kan herkennen cruciaal. Veel bestaande algoritmes analyseren tot 5 lagen diep, wat betekent dat er zo’n 3000 concepten onderscheiden kunnen worden. Ons algoritme is in staat om 15 lagen diep te analyseren en kan zo’n 4E17 (400 biljard) concepten onderscheiden.

Hierdoor zijn wij in staat de kleinste details te herkennen en dus zeer nauwkeurig en accuraat foto’s te classificeren. Dat maakt ons systeem bruikbaar voor veel soorten toepassingen.

Het OCS Beeldherkenning-platform is geschikt voor meerdere use cases: beeldherkenning, textmining, churn prediction etc.

Technische kenmerken

De aansturing van de classifiers vindt plaats middels een zogenaamde wrapper die is ontwikkeld in Python (en kan via REST API in elke andere taal en type client worden aangeroepen).

 • Je kunt kiezen voor Paas: on-premises of platform agnostic cloud (AWS, Azure, Google, Openshift) of SaaS vanuit Digital Ocean, die wij volledig voor je beheren
 • Makkelijk uitwisselbaar tussen verschillende (public/private) cloud aanbieders door container-architectuur
 • Snel nieuwe AI classifiers genereren en in productie nemen
 • Unieke ruisonderdrukkingsfunctionaliteit
 • Standaard (GDPR, AVG) privacy functionaliteit
 • Zeer snel (libraries ontwikkeld in native C code), waardoor minder kostbare resources nodig zijn
 • Automatische herkenning en optimalisatie van beschikbare hardware (GPU vs CPU)
 • Volledig configureerbaar door modulaire opzet

 

Vragen of geïnteresseerd?

Neem contact met ons op.

+31 40 304 1330 | info@opencirclesolutions.nl

 

e-book

Meer weten over beeldherkenning?

Download het hier.

blog

Uitleg, achtergronden en proofs of concept uit ons laboratorium

Beeldherkenning, toegankelijker dan je denkt

Beeldherkenning, toegankelijker dan je denkt

Bij Open Circle Solutions willen we de technologie van beeldherkenning toegankelijk maken voor zo veel mogelijk bedrijven die daar baat bij hebben. Met onze jaren aan ervaring staat ons complete ‘leren en verbeteren’ proces van beeldherkenning als een huis. We zetten...

Lees meer
StorePal, inzicht in loyaltyprogramma’s voor retailers

StorePal, inzicht in loyaltyprogramma’s voor retailers

Brand Loyalty verzorgt voor zijn retailklanten de complete merkactivatie van loyaliteitsacties in de winkel. Denk aan de displays voor de promotionele producten, de instore etalage van de producten, de zegels, de posters en de spaarkaarten. Maar hoe effectief zijn die...

Lees meer

Pin It on Pinterest