Beeldherkenning ‘on the go’ met de smartphone

We schreven al eerder over de mogelijkheden die beeldherkenning biedt. Mobiele beeldherkenning, op een smartphone, is voor veel bedrijven een interessante oplossing om efficiënter en effectiever te werken. Denk aan onderhoudsmonteurs die op pad gaan voor een reparatie. Een foto van het kapotte onderdeel of apparaat wordt gescand. Beeldherkenning kan aangeven wat het probleem is en toont daar de bijbehorende oplossing bij. Op basis van deze informatie weet de monteur precies wat hij moet doen en neemt hij altijd de juiste materialen mee. Dat bespaart tijd en kosten.

Andere voorbeelden: magazijns die met beeldherkenning sneller kunnen worden aangevuld als men met een beeld precies weet wat de juiste stelling en plek is voor elk item. En dit geldt ook voor pick- en retourprocessen bij groothandels en winkel inrichting. Dat beeldherkenning ook voor heel andere toepassingen kan worden ingezet, laten wij zien met Storepal, dat we voor BrandLoyalty ontwikkelden. 

Mobiel beeldherkenning werkt zo

Je kunt het bekijken als een moeder en kind verhouding. Het centrale model (de moeder) draait op een server en heeft de kennis in pacht. De mobiele telefoons (de kinderen) nemen informatie op. In dit geval een foto. Deze foto wordt geanalyseerd met de informatie die het kind van de moeder heeft meegekregen en daar komt vrijwel onmiddellijk feedback uit. In het geval van onze monteur kan dat zijn: wat het probleem is en welke onderdelen nodig zijn om de reparatie uit te voeren.

Er kunnen ook gevallen zijn waar de analyse luidt dat de foto opnieuw gemaakt moet worden omdat hij niet voldoet aan de eisen van een goede analyse – inclusief specifiek advies hoe de foto dan wel moet worden genomen om tot een resultaat te komen.

Tegelijkertijd wordt de server (de moeder) weer gevoed met de beelden die de kinderen nemen om zo te leren en nog slimmer te worden. Zo blijft het systeem zichzelf continu verbeteren en versnellen.

Geen WIFI nodig!

Doordat de mobiele telefoon (het kind) alle informatie van de moeder bij zich draagt kan beeldherkenning zelfs worden ingezet wanneer er geen WIFI is. Ondanks de complexiteit en grootte draait het lokaal op de telefoon. Google en Apple hebben recent de nieuwste versies van hun telefoons geschikt gemaakt voor machine learning modellen. Open Circle Solutions heeft haar algoritmes hier inmiddels op aangepast zodat deze ook lokaal op de android en iOS devices kan draaien. Tegelijkertijd richten we de informatie zo klein en compact in, in de taal van de chip van de telefoon, dat het erop past. De nieuwste generatie smartphones, zowel hardware als software, worden door ons ondersteund.

De aanpak

Open Source technologie staat aan de basis omdat het op alle devices werkt. Met onze jaren aan ervaring met mobiele beeldherkenning zijn we in staat om op ons bestaande platform modules toe te voegen die voor elk relevant probleem een oplossing biedt. Zo maken we voor elk van onze klanten een systeem op maat.

De voordelen van mobiliteit

Concluderend de voordelen van mobiel beeldherkenning:

  • Ook op plekken zonder WIFI, cleanroom, in een magazijn of op de bouw, kan je aan de slag met beeldherkenning;
  • Snel resultaat altijd bij de hand omdat het lokaal draait;
  • Geen SIM-kaartje nodig.

Meer weten?

Vraag je je af of ook jouw bedrijf iets kan met beeldherkenning? Er is meer mogelijk dan je denkt. We laten dit graag aan je zien. Neem volkomen vrijblijvend contact met ons via +31 40 3041330 of info@opencirclesolutions.com. Je kunt ook het formulier onderaan de pagina gebruiken om je vraag te stellen. Wij nemen dan snel contact met je op.

Meer artikelen

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

OCS Academy in het teken van Scrum Awareness

De OCS Academy is een repeterend jaarprogramma gericht op de startende consultant. Die leert van een ervaren rot in het vak, die zijn kennis en ervaring op een specifiek onderwerp met zijn jongere collega’s deelt. Dit keer stond de OCS Academy in het teken van Scrum...

OCS Family Event in de Efteling

OCS Family Event in de Efteling

Bij Open Circle Solutions weten we dat er meer is dan alleen werk... Nee, serieus: onderling contact buiten werkuren ís erg belangrijk voor onze cultuur en samenwerking. Niet voor niets organiseren we meerdere events per jaar waar onze medewerkers elkaar treffen in...

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor Open Circle Stories en krijg een verzameling artikelen, tips, nieuws en verdiepingen in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This