oplossing

ai classifier platform

Home → AI classifier platform

AI classifier platform

Het AI Classifier Platform is een door Open Circle Solutions ontwikkeld platform dat als basis dient om op een snelle en gestandaardiseerde manier nieuwe AI (Artificial Intelligence) classifiers te ontwikkelen, optimaliseren en in productie te nemen

Een classifier is in feite niets anders dan een (wiskundig) algoritme dat ‘classificatie’ van data mogelijk maakt. Onder classificatie wordt verstaan het kunnen identificeren tot welke categorie(en) nieuwe ‘observaties’ behoren. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld medische diagnoses (oa borstkanker), nummerplaatherkenning, tekstherkenning etc.

Het proces van ontwikkelen en optimaliseren wordt ook wel het ‘inleren’ of ‘intrainen’ van de classifier genoemd. Het inleren gebeurt op basis van trainingsdata ofwel data waarvan reeds bekend is tot welke categorie het behoort. Zodra de classifier is ingeleerd kan deze zelfstandig nieuwe data classificeren, waarbij het resultaat alleen wordt verstuurd indien het aan minimale betrouwbaarheids (confident) niveaus voldoet. Het hele systeem is zelflerend, maar kan eventueel worden aangevuld middels menselijke tussenkomst (human annotation). In onderstaand schema is dit gevisualiseerd.

Snel en flexibel

Het AI classifier platform ondersteunt dus het hele proces van ontwikkeling tot in productie name en kan in principe op elk gewenst (private/public) cloud platform draaien. Het kent een “cartridge model” en is op te delen in drie componenten:

 • Domein informatie container: hierop wordt het model gedefinieerd
 • Classifier container: dit is de formele Classifier/ interferentie engine
 • Resource handler: managen en optimaliseren van de beschikbare resources binnen het platform en eventueel automatisch opschalen van nieuwe resources

Door deze architectuur (zie hieronder) is het mogelijk om op een snelle en flexibele manier nieuwe algoritmen toe te voegen of bestaande te vervangen.

Kenmerken AI classifier platform

De aansturing van de classifiers vindt plaats middels een zogenaamde wrapper die is ontwikkeld in Python (indien gewenst kan deze via REST API in elke andere taal en type client worden aangeroepen).

Kenmerken AI-Classifier Platform:

 • Platform agnostic (AWS, Azure, Google, Openshift)
 • Makkelijk uitwisselbaar tussen verschillende (public/private) cloud aanbieders door architectuur o.b.v. containers
 • Geschikt om in korte tijd nieuwe AI classifiers te genereren en in productie te nemen
 • Bevat unieke ruisonderdrukkingsfunctionaliteit
 • Bevat standaard functionaliteit om indien gewenst (GDPR, AVG) privacy te waarborgen
 • Zeer snel (libraries ontwikkeld in native C code), waardoor minder kostbare resources nodig zijn
 • Automatische herkenning en optimalisatie van beschikbare hardware (GPU vs CPU)
 • Volledig configureerbaar door modulaire opzet
 • Platform geschikt voor meerdere use cases (beeldherkenning, textmining, churn prediction etc.)

Door gebruik te maken van het platform is het introduceren van nieuwe classifiers danwel het aanpassen/retrainen van bestaande classifiers relatief eenvoudig. Ervaring leert dat dit nog maar 30 tot 40% van de inspanning vergt van de eerste classifier.

 

Vragen of geïnteresseerd?

Neem contact met ons op.

+31 40 304 1330 | info@opencirclesolutions.nl

 

case

Golf Management Systeem

Software die als doel heeft om iedere golfer een onvergetelijke dag te bezorgen. Een compleet systeem realiseren gebruikmakend van de modernste technologieën.

e-book

De voordelen van maatwerk

6 redenen waarom maatwerk software voor jouw organisatie beter is dan een standaard-oplossing. Download het hier.

Pin It on Pinterest