Mobile development

/ Mobile development

Een wereld zonder apps

Vroeger werd genavigeerd met een wegenboek, het weer voorspeld door naar buiten te kijken, iedereen gebeld om wat af te spreken, waren dates nog ‘blind’ zonder vooraf gelikete foto’s, schreef men afspraken in de agenda en werd er alleen nog maar Snake op de telefoon gespeeld.

Dit is al lang verleden tijd, want inmiddels is de opkomst van de smartphone een feit want 89% van alle Nederlanders heeft de beschikking over een mobiele telefoon. De verkoop van smartphones en in-app/app aankopen blijft de komende jaren stijgen met respectievelijk 50% en 8%. 97% van de Nederlanders heeft toegang tot internet wat er toe leidt dat traditionele desktopsystemen steeds verder onder druk komen te staan.

Het gevolg hiervan is dat talloze mobiele apps ontwikkeld zijn waarmee klanten 24/7 in contact staan met verschillende producten en diensten. Van al deze apps wordt gretig gebruik gemaakt, want de gemiddelde smartphonegebruiker gebruikt er maandelijks liefst 27!

Dankzij deze informatie wordt duidelijk wat het enorme potentieel is voor mobiele apps. We kunnen inmiddels wel stellen dat we in een tijd aanbeland zijn waarbij de smartphone niet meer weg te denken is uit onze samenleving.

mobile unit 1

 

Waarom een app?

Klanten vragen ons regelmatig waarom ze een mobiele applicatie moeten laten ontwikkelen als ze al een website hebben. Een goede vraag, want de app moet geen kopie van de website worden. Wij zien een app dan ook als het verlengde van een product of dienst om snel relevante waarde te bieden aan de veeleisende eindgebruikers.

Moderne smartphones hebben steeds vaker sensoren en connectiemogelijkheden zoals de camera, Bluetooth, GPS, NFC, etc. Hier kunnen apps gebruik van maken door informatie over de gebruiker en omgeving te verzamelen. Vervolgens kunnen hier slimme algoritmes op losgelaten worden om klanten nog beter te leren kennen. Dit leidt tot gepersonaliseerde content en daardoor een verbeterde gebruikerservaring.

mobile unit 2

Vakmanschap

Apps kunnen naast smartphones ook op tablets en horloges draaien. Android en iOS hebben veruit het grootste aandeel in het leveren van besturingssystemen voor deze mobiele markt, waarbij deze ook nog eens op talloze verschillende apparaten kunnen draaien. Deze besturingssystemen, de grote verscheidenheid aan mobiele apparaten en types leidt tot grote uitdagingen voor ontwikkelaars van mobiele apps. Daarom is het opleveren en onderhouden van toekomstbestendige applicaties erg belangrijk. Vakmanschap is daarbij cruciaal!

Uit de passie voor mobile software development vloeit deskundigheid, kwaliteit, klantfocus, inzet van tooling en ervaring voort. Dit hebben wij vertaald naar de mobile ontwikkelstrategie van Open Circle Solutions. Door deze strategie ontzorgen wij klanten volledig in de realisatie en het onderhoud van mobiele apps. Door slimme technologieën in te zetten, wordt gemiddeld 75% van de code hergebruikt om de app op verschillende platformen uit te brengen. De native look & feel blijft hierbij behouden. Dit leidt tot een snellere realisatie van een cross-platform app met lagere onderhoudskosten en een betere gebruikerservaring.

 

 

 

×