Mobiele apps

/ Mobiele apps

Open Circle Solutions werkt vanuit een uitgekiende strategie voor het ontwikkelen van mobiele apps, waarbij het gebruik van het Xamarin framework centraal staat. Dit framework stelt ons in staat om apps te ontwikkelen voor Android, iOS en Windows Phone, waarbij een groot gedeelte van de code hergebruikt kan worden. Dit leidt tot een hoge productiviteit (en daarmee lagere kosten voor u als klant) en een hoge consistentie tussen de platformen, én we leveren voor ieder platform een pixel-perfecte app op.

Ons werk heeft impact!
Onze consultants houden zich met allerlei leuke technische en procesmatige vraagstukken bezig en zijn iedere dag bezig om de doelen van een bedrijf te bereiken of problemen op te lossen. Vaak wordt daarbij gedacht aan technische uitdagingen of projectmatige uitdagingen maar uiteindelijk zijn we natuurlijk bezig met echte eindproducten die gebruikte worden door echte mensen of belangrijke processen automatiseren waar iedereen alledaags mee te maken krijgen. Een aantal voorbeelden van oplossingen waarbij wij een positieve bijdragen leveren zijn:

  • Langdurige zorg voor heel Nederland wordt een stuk efficiënter en duurzamer gemaakt.
  • Voor filmfanaten wordt de informatievoorziening over gestreamde films inzichtelijker en duidelijker om het aanbod overzichtelijker te maken.
  • De klanten van een grote financiële instelling kunnen via hun mobiel inzicht krijgen en transacties verrichten.
  • Ministers, Ambassadeurs, VN-medewerkers en wereldleiders worden via een app op de hoogte gebracht van alle activiteiten tijdens congressen en topbijeenkomsten.
  • Alle producten die we met zijn allen sparen via loyaliteit programma’s bij de grote supermarkten worden efficiënt bevoorraad.
  • Financiële producten rondom leasing en leningen worden wereldwijd ter plekke via een app afgehandeld.
  • Onze Belgische zuiderburen kunnen via een app het dagelijkse nieuws tot zich nemen.
  • De wereldwijd grootste speler op het gebied van lithografie, zijn klanten en zijn leveranciers kunnen op een adequate en veilige manier bij de documentatie om onderhoud uit te voeren.

Een kijkje in de mobile unit van Open Circle Solutions
Open Circle Solutions werkt vanuit een uitgekiende strategie voor het ontwikkelen van mobiele apps, waarbij het gebruik van het Xamarin framework centraal staat. Dit framework stelt ons in staat om apps te ontwikkelen voor Android, iOS en Windows Phone, waarbij een groot gedeelte van de code hergebruikt kan worden. Onze Mobile Unit bestaat inmiddels uit 6 consultants en een Unit Manager, allen zijn 100% Xamarin gecertificeerd. Gezamenlijk hebben zij de afgelopen twee jaar meegewerkt aan meer dan 11 mobiele apps!

mobile unit 1

Waarom Xamarin?
In het verleden is Open Circle Solutions in aanraking gekomen met klanten die een mobiele applicatie wilden welke beschikbaar is voor meerdere besturingssystemen. Dat bekent dat je ‘cross device’ ontwikkelt, oftewel met één techniek die geschikt is voor meerdere platformen. Toen zijn we gaan onderzoeken welke techniek stabiel is, maar we hebben ook gekeken naar visie en toekomst. Ons oog is gevallen op Xamarin, een cross device ontwikkelplatform uit de open source community. Dat past perfect met de visie van Open Circle Solutions, aangezien wij solide open source oplossingen ontwikkelen. Xamarin heeft geen beperkingen qua performance en tooling. Je kan er stabiele native applicaties mee bouwen, alsof ze voor één device zijn ontwikkeld. Een ander voordeel van Xamarin is dat je wijzigingen in de businesslogica eenvoudig op één plek kan aanpassen. Dat zorgt er tevens voor dat het onderhoud goedkoper wordt.

Al onze Mobile Consultants zijn Xamarin gecertificeerd, dat vinden we belangrijk voor de medewerker zelf, maar ook voor onze klanten. Daarmee laten we zien dat onze mensen op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en een behoorlijke basiskennis hebben. Op deze manier garanderen we onze klanten kwaliteit.

mobile unit 2

Onze kracht
De Mobile Unit is te omschrijven als een groep jonge gedreven honden, die altijd op zoek zijn naar nieuwe ontwikkeltechnieken en frisse methodes. Dat zorgt voor een hele prettige werksfeer. Daarnaast organiseren ze proactief een heleboel zaken, zoals Meetups of zijn ze aanwezig op conferenties.

Echter kent Open Circle Solutions nog meer units en dat is nu juist onze kracht. De diverse afdelingen binnen de organisatie vullen elkaar aan. Naast uitgebreide kennis over mobiele applicaties, hebben we in onze unit, maar ook in andere units, veel verstand van back-end en integratie. Daarom bieden wij veel mogelijkheden om robuuste, stabiele applicaties te ontwikkelen met een goede performance!

Productontwikkeling: Open Circle Labs
Bij Open Circle Solutions houden we ons ook bezig met productontwikkeling. We doen dit binnen Open Circle Labs, een verzamelplaats voor allerlei initiatieven binnen onze organisatie. De komende periode willen we meer bekendheid generen voor de Inner Circle app. Deze app is een initiatief vanuit Open Circle Labs en ontwikkeld door onze Mobile Unit. Dit is de eerste business-to-employees applicatie die we actief op de markt gaan aanbieden!

De toekomst
In de nabije toekomst breiden wij onze mobile consultancy uit op het gebied van User Experience Design (UX). Ons team groeit hard, daarom is het een logische vervolgstap dat we ons na deze uitbreiding ook gaan richten op mobile end-to-end projecten, waarbij we de ‘full mobile life cycle’ doorlopen. Het onderhoud en beheer van applicaties is ook één van onze speerpunten. De focus van onze senior consultants ligt nu vooral op het begeleiden van bedrijven rondom ‘mobile strategy’.

 

 

 

×