Big Data / Data Science

/ Big Data / Data Science

Big Data is de toekomst. Sterker nog, als we de visionairs van deze wereld mogen geloven dan zijn alle bedrijven die niet actief bezig zijn met Big Data ten dode opgeschreven. Of het zo’n vaart zal lopen valt nog te bezien, maar feit is wel dat Big Data ten grondslag ligt aan alle grote trends van de afgelopen jaren.

Bij Open Circle Solutions geloven wij in innovatie als bron om klanten succesvoller te maken. Het toevoegen van Big Data aan ons portfolio van diensten is dan ook een logische stap. Net zoals bij onze overige diensten maken we binnen ons Big Data-porfolio gebruik van Open Source technologieën. Eén van de eerste stappen hierin is het partnership met Hortonworks, de enige 100% Open Source software leverancier die ontwikkelt, distribueert en support levert op het Apache Hadoop platform.

Wij geloven in het bieden van oplossingen, daarom helpen we niet alleen met het neerzetten van het Hadoop platform, maar ook bij het analyseren van de data. Onze Data Scientists ondersteunen bij het uitzoeken van wat Big Data voor uw organisatie kan betekenen. Veel kennis is vaak al onbewust aanwezig binnen de organisatie: onze Data Scientists zetten deze kennis om naar concrete Big Data vraagstukken en gaan hier vervolgens mee aan de slag.

Betekent dit dan het einde van het traditionele Data Warehouse? Wat ons betreft zeker niet. Beide platformen hebben hun eigen kracht, juist de combinatie van de twee kan interessante en vernieuwende inzichten opleveren. Om de volledige potentie eruit te kunnen halen is het belangrijk om na te denken over een goede architectuur. Onze architecten combineren een uitgebreide kennis van traditionele Business Intelligence met de laatste technologieën op het gebied van Big Data.

Regelmatig leggen we in simpele tutorials relevante onderwerpen en technieken toe.
Deze kun je hier bekijken.

Geïnteresseerd om uit te zoeken wat Big Data voor uw organisatie kan betekenen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 40 304 1330 of info@opencirclesolutions.com.

×